ماهان شبکه ایرانیان

ابداع یک "بینی الکتریکی" برای تشخیص بیماری‌های روده بزرگ

دانشمندان اسپانیایی، یک بینی الکتریکی ابداع کرده‌اند که قادر است بیماری‌های مربوط به روده بزرگ را تشخیص دهد.

ابداع یک "بینی الکتریکی" برای تشخیص بیماری‌های روده بزرگ

به گزارش ایسنا و به نقل از زی‌نیوز، دانشمندان، یک بینی الکتریکی ابداع کرده‌اند که می‌تواند با روش‌های غیرتهاجمی، بیماری‌های روده بزرگ و افراد مبتلا به بیماری "کرون" (Crohn) و "کولیت اولسروز" (ulcerative colitis) را تشخیص دهد.

این وسیله که " Moosy 32 eNose" نام دارد می‌تواند در مورد فعال بودن یا نبودن بیماری هم اطلاع دهد که درستی این تشخیص تا 90 درصد است.

 به گفته پژوهشگران "دانشگاه پلی‌تکنیک والنسیا" (Valencia's Polytechnic University) در اسپانیا، ممکن است در آینده این نوع وسیله در دسترس متخصصان دستگاه گوارش قرار بگیرد تا بتوانند با کمک یک تجزیه ساده مدفوع که تنها سه دقیقه طول می‌کشد، وضعیت بیمار را تشخیص دهند.

امروزه، استفاده از آزمایش‌های تهاجمی برای تشخیص و ارزیابی فعالیت التهابی ناشی از بیماری‌های مربوط به روده بزرگ مانند بیماری کرون و کولیت اولسروز که هر دو از بیماری‌های التهابی روده (IBD) هستند، متداول هستند.

پژوهشگران قصد دارند با اولین نمونه توسعه یافته، در ایجاد سیستم‌های تشخیص غیرتهاجمی مشارکت کنند.

پژوهشگران بر این باورند که در حال حاضر در اسپانیا بیش از 200هزار نفر از این بیماری‌ها رنج می‌برند و افزایش شیوع آن تا افزایش سالانه بالای سه درصد ادامه دارد.

این بینی الکتریکی می‌تواند ترکیبات عالی فرار که مانند شاخصه‌های شناختی عمل می‌کنند، تشخیص دهد یا سطح تشدید فعالیت بیماری را آشکار سازد.

"پیلار نوز"(Pilar Nos)، رئیس "بخش پزشکی دستگاه گوارشی"" (Digestive System Medicine Department)  در "موسسه بررسی سلامت"  (La Fe Health Investigation Institute) در اسپانیا گفت: ترکیبات عالی فرار با فرآیندهای فیزیولوژیکی متابولیسم بدن انسان ایجاد و ضایعات آن با مدفوع از بدن خارج می‌شوند.

نوز ادامه داد: غلظت این عناصر می‌تواند یک شاخص متمایزکننده میان بیماری‌های روده‌ای خاص باشد و تشخیص درست آنها به‌وسیله ابزارهای غیرتهاجمی مانند بینی الکتریکی، گام بلندی به سوی تشخیص و بررسی تکامل این بیماری‌هاست.

پژوهشگران، آزمایش‌هایی روی 445 نمونه انجام داده‌ و نتایج مثبتی به ‌دست آورده‌اند.

"خوزه پلگری" (Jose Pelegri) از دانشگاه والنسیا گفت: نتایج این بررسی مثبت هستند؛ درهرحال، ادامه کار برای بهبود الگوریتم‌های تشخیص مهم است.

این سیستم در حال آزمایش برای استفاده‌های پزشکی بیشتر مانند تشخیص سرطان پروستات است.

پژوهش‌های دیگر با نتایج مثبت مانند تشخیص آلودگی میکروبی آب یا تعیین سطح رسیدن میوه نیز در حال انجام شدن است که می‌تواند کاربردهای مهمی در صنعت کشاورزی و غذایی داشته باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان