حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار اورژانس اجتماعی،430 دختر در کشور طی 6 ماهه نخست سال از خانه فرار کرده اند.
مسعودی فرید افزود: آمار دختران فراری در سال گذشته در مجموع 12 ماه سال، کمتر از 1000 نفر بوده است و آمار سال جاری، نسبت به سال قبل تغییر محسوس و قابل ملاحظه ای نداشته است.
وی اضافه کرد: به طور معمول 90 درصد دختران فراری را افرادی شامل میشوند که به دلیل مشکلات و تعارضات داخل خانواده مثل اعتیاد، کمبود محبت و خلأ عاطفی و همچنین به دلیل نبود ارتباط مناسب میان والدین و فرزندان و خشونت پدر و مادر از خانه فرار میکنند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در حال حاضر در اغلب شهرهای کشور و به ویژه در کلانشهرها، عوامل شهرداری نیروی انتظامی و همچنین عوامل اورژانس اجتماعی در ترمینالهای مسافربری حضور دارند و با حساسیت بالایی مسئله فرار دختران فراری از خانه را مورد پیگیری قرار میدهند.
مسعودی فرید تصریح کرد: سبک فرزند پروری برخی از والدین یا خیلی سهل انگارانه و یا بسیار سخت گیرانه است و هر دوی این دو سبک غلط بوده و بر شدت تعارض ها و تنشهای محیط داخل خانه میافزاید و منجر به تصمیم آنی و نادرست فرار فرزندان از خانه میشود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت شناسایی و مراجعه دختران فراری از خانه به اورژانس اجتماعی، در گام اول حکم قاضی برای نگهداری از این افراد اخذ میشود و پس از آن به مدت 3 هفته در مراکز مداخلات سازمان بهزیستی نگهداری شده و در صورت تمدید حکم قاضی این 3 هفته مجددا تکرار می شود.
بیش از 60 درصد دختران فراری به خانواده بازگردانده شده اند
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در حال حاضر اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در شهر تهران 4 مرکز مداخلات برای نگهداری دخترانی که از شهرهای خود به پایتخت فرار میکنند، در نظر گرفته است و پس از ورود این افراد به مراکز فوق، مداخلات مددکاری اجتماعی و مداخلات روانشناسی آغاز میشود و در صورت به نتیجه نرسیدن مداخلات، دختران فراری به خانههای سلامت سازمان بهزیستی منتقل میشوند.
مسعودی فرید خاطرنشان کرد: در خانههای سلامت سازمان بهزیستی کشور، به دختران فراری خدمات پایدار ارائه میشود و سیاست اصلی سازمان بهزیستی در خصوص این افراد بر این اصل استوار است که آنها را به خانواده برگرداند و بر اساس آمار مرکز مداخلات و خانههای سلامت تاکنون بیش از 60 درصد دختران فراری را به خانواده آنها بازگردانده است.
وی ادامه داد: اورژانس اجتماعی در صدد است تا با مداخلات مددکاری اجتماعی و روانشناسی، فضای خانههایی که به دلیل تنش و تعارضهای رفتاری والدین خود از خانه فرار میکنند را بهبود ببخشد تا نامناسب بودن محیط داخلی خانه، بار دیگر منجر به فرار دختران نشود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور شماره 123 اورژانس اجتماعی را برای کمک رسانی به دختران فراری که نیاز به کمک دارند معرفی کرد و گفت: عوامل اورژانس اجتماعی با رعایت موارد حقوقی، در هر نقطهای از کشور حمایتهای لازم را از دختران فراری به عمل میآورد و آنها را به مراکز مداخلات و خانههای سلامت منتقل میکنند.
مسعودی فرید اضافه کرد: در حال حاضر خطوط ارتباطی اورژانس اجتماعی کشور در حدود 300 شهر کشور، با وجود 700 کابین به طور همزمان فعال هستند و در تهران با 6 کابین فعال به طور همزمان امور مربوط به دختران فراری را پیگیری و ثبت میکنند.