حجتالاسلام مجید یزدی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قم در گفتوگو با میزان از اجرای مدل مدیریت مهارت و دانش رفتار ویژه زندانیان معتاد و معتادان بهبودیافته مستقر در کمپهای موضوع ماده 16 خبر داد.
وی اظهار کرد: معتادان به مواد مخدر به دلیل عدم دانش و مهارت لازم نمیتوانند در موقعیتهای مختلف و دشوار زندگی تصمیمات مناسب و مؤثر اتخاذ کرده و یا راهکار سازشی مطلوب را انتخاب کنند.
این مقام مسئول تأکید کرد: ضرورت آگاهسازی و آموزش این مهارتها بهعنوان یکی از عوامل اساسی پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی و هم بهعنوان راهکارهای مقابلهای پیشگیری از عود است تا با استفاده از آنها و با افزایش توانایی افراد و بیماران، افزایش عملکرد فردی و اجتماعی، گامی در جهت سلامت اولیه و بازتوانی این بیماران برداشته شود.
معاون اجتماعی دادگستری قم گذراندن دوره یا دورههای خاص آموزشی و یادگیری مهارتهای زندگی را یکی از تکالیف 12 گانه در ماده 2 آییننامه مذکور عنوان کرد و افزود: اداره فرهنگی و اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قم نیز همراستا با استانهای دیگر در سال 95 دو دوره طرح مهاجر را برای بانوان و آقایان در کمپ قمرود و کمپ بهار به اجرا در آورده است.
حجت الاسلام یزدی بیان کرد: این دورهها با هدف توانمندسازی بهجویان مبتلا به سوءمصرف مواد روانگردان مستقر در کمپ در راستای پرهیز از لغزشها، تقویت باورهای مذهبی، پیشگیری از لغزش بهبودیافتگان و فعالیتهای مثبت اجتماعی و گسترش ارتباطات مثبت و پرهیز از روابط نامناسب برگزار میشود.
این مقام قضایی بیان کرد: در سال جاری دو دوره کارگاههای تربیت مربی طرح مهاجر برای مدرسان خانم و آقا در دادگستری استان قم برگزار و مدرسان آموزشهای لازم را برای اجرای کارگاهها برای معتادان در حال بهبود، کسب کردهاند.
وی تصریح کرد: همچنین دو دوره طرح مهاجر در کمپ قمرود و بهار نیز اجرا شده که نتایج خوبی را به ارمغان آورده است و قرار است تا در انتهای سال 8 دوره دیگر برگزار شود.
حجتالاسلام یزدی با اشاره به اینکه آمارها حاکی از آن است که اکثر معتادان متجاهر بهبودیافته دوباره به چرخه اعتیاد بر میگردند خاطرنشان کرد: آموزش مهارتهای لازم میتواند مانعی در بازگشت مجدد معتادان بهبودیافته به چرخه اعتیاد باشد.