به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمودو، طرح آزمایش بالینی ویرایش ژن"تناوبهای کوتاه پالیندروم فاصلهدار منظم خوشهای" (CRISPR) برای اولین بار در آمریکا نیز مطرح شده و قرار است شروع شود. این روش نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باکتریها است که آنها را قادر به کشف دی.ان.ای ویروس و بعد نابودیشان میکند. این در حالیست که چین در این زمینه پیشرو بوده و از ابزار تغییر دهنده ژن برای تغییر دی.ان.ای دهها فرد در چندین آزمایش بالینی استفاده کرده است.
تاکنون در چین حداقل ژنهای 86 نفر ویرایش شده و شواهدی وجود دارد که در این کشور حداقل 11 آزمایش بالینی با استفاده از (CRISPR)صورت گرفته است. رویکرد سریع چین در این زمینه، یک دوئل زیست پزشکی را بین ایالات متحده و چین برقرار کرده است.
در آزمایشی که در سال 2015 در چین برای مبارزه با سرطان انجام شد، سلولها را از بدن 36 بیمار مبتلا به سرطانهای کلیه، ریه، کبد و گلو جدا کردند و با (CRISPR)آنها را تغییر دادند و سپس دوباره به بدن بیماران تزریق کردند.
سایر آزمایشات چینیها به دنبال استفاده از(CRISPR)برای درمان ویروسHIV، سرطان مری و سرطان خون است. آزمایشی که در سال جاری در چین انجام خواهد شد فقط 16 نفر را ثبت نام خواهد کرد. در همین حال، اولین آزمایش (CRISPR) انسانی در ایالات متحده در دانشگاه پنسیلوانیا انجام خواهد گرفت و فقط 18 نفر را ثبت نام میکنند و تنها به این دلیل طراحی شده است که امن بودن (CRISPR) را بسنجند.