درخت عجیبی که مومیایی می کند!

برای کسانی که درختان جنگل را برای استفاده از چوب آن ها می برند دیدن صحنه هایی مثل لانه پرندگان و یا چیزهایی که در لابلای شاخه های درختان گیر کرده اند اصلا چیز عجیبی نیست اما مطمئنا دیدن یک سگ مومیایی از آن صحنه های غافلگیرانه است! این درست همان اتفاقی است که برای گروهی پیش آمد که در دهه ۱۹۸۰ به جنگل رفته بودند تا درختان را ببرند

درخت عجیبی که مومیایی می کند!

این درخت مومیایی می کند

برای کسانی که درختان جنگل را برای استفاده از چوب آن ها می برند دیدن صحنه هایی مثل لانه پرندگان و یا چیزهایی که در لابلای شاخه های درختان گیر کرده اند اصلا چیز عجیبی نیست اما مطمئنا دیدن یک سگ مومیایی از آن صحنه های غافلگیرانه است! این درست همان اتفاقی است که برای گروهی پیش آمد که در دهه 1980 به جنگل رفته بودند تا درختان را ببرند. آن ها سگی شکاری را دیدند که انگار تازه مرده بود اما در واقع 50 سال از مرگش می گذشت! الی گشت را همراهی کنید تا ادامه این ماجرای عجیب را بخوانید.

سگی که توسط درخت مومیایی شد

حدود 50 سال قبل سگی به دنبال یک راکون و یا سنجاب به بالای یک درخت عجیب رفت اما دیگر هیچ وقت به پایین برنگشت. 20 سال بعد از این ماجرا گروهی برای قطع درختان بلوط به جنگل ایالت جورجیا در آمریکا رفتند، آن ها وقتی تنه درخت را با اره برقی بریدند با صحنه عجیبی روبرو شدند: لاشه مومیایی سگی در حفره درخت! این سگ شکاری قهوه ای با چشمانی باز به آن ها نگاه می کرد و از دندان هایش کاملا مشخص بود که چقدر برای زنده ماندن تقلا کرده اما به خاطر تنگی بیش از حد حفره درخت نتوانسته خود را از آن نجات دهد. معلوم بود که سگ بیچاره برای شکار به داخل لانه ای در درخت رفته ولی گیر کرده و چند روز بعد در اثر گرسنگی و تشنگی مرده است. حیوان، سگی شکاری بوده پس اصلا عجیب نیست که به دنبال شکار به بالای درخت و داخل حفره رفته اما او هیچ وقت به شکار نرسید و هیچ کسی نتوانست او را از حفره تنگ و تاریک نجات دهد.

درخت مومیایی

به طور طبیعی سگی که در وسط جنگل می میرد بعد از مدتی پوسیده می شود و یا توسط دیگر حیوانات خورده می شود اما یک سری شرایط مساعد دست به دست هم دادند تا این سگ به طور طبیعی مومیایی شود و امروز بعد از 50 سال باز هم سالم باشد و فراموش نشود. در شرایطی که هیچ کدام از فوت و فن های مومیایی مصریان در کار نبوده چرا بدن این سگ مومیایی شده و کاملا سالم مانده است؟ این سوال فکر همه آن هایی که جنگل رفته بودند را مشغول کرده بود. کار، کار درخت است! از آنجایی که این حیوان در داخل درخت مرده حیوانات دیگر نتوانستند خودشان را به آن برسانند و به خاطر ارتفاع احتمالا حیوانات دیگر حتی متوجه بوی لاشه هم نشده اند. موقعیت و شکل درخت که جریان هوا را رو به بالا می برد به مومیایی شدن این سگ کمک کرده است. در واقع این درخت درست مثل دودکش عمل کرده؛ بالا رفتن هوا از تنه درخت و خارج شدن آن از بالا باعث شده تا هیچ بویی از لاشه سگ در اطراف منتشر نشود و هیچ حیوانی سر در نیاورد که در اینجا لاشه ای برای خوردن است. جریان رو به بالای هوا باعث شده بود تا بوی بد حیوان مرده پراکنده شود و حشرات و دیگر موجودات برای خوردن آن هیچ اقدامی نکنند.

سگ مومیایی

از طرفی برای اینکه یک همچین مومیایی ای به وجود بیاید نوع درخت خیلی مهم است! «تانیک اسیید» درخت بلوط که یک خشک کننده طبیعی است رطوبت بدن سگ را جذب کرده و باعث شده که پوست حیوان سفت و سخت شود. اگر این سگ در درخت دیگری به غیر از بلوط گیر می افتاد هیچ وقت مومیایی نمی شد چون درخت بلوط ویژگی های منحصربفردی دارد که باعث فرآیند طبیعی مومیایی شدن می شود. ماده اصلی که باعث این اتفاق شده «تانن» است که از درخت بلوط به وجود می آید و برای تاکسیدرمی استفاده می شود و بر روی پوست بدن حیوانات مالیده می شود تا پوسیده نشوند و از بین نروند. تانن از داخل تنه درخت به روی بدن سگ ریخته شده و از پوسیدگی و از بین رفتن بدن سگ جلوگیری کرده است.

محیط خشک داخل تنه درخت پناهگاه امنی را به وجود آورده بود تا دست دیگر موجودات به سگ نرسد و رطوبت بدنش خشک شود. هوایی که از طریق ریشه ها به داخل تنه درخت می آمد یک نوع خلاءی را به وجود آورده که به فرآیند خشک شدن بدن حیوان بیشتر کمک می کرد. رطوبت کم محیط، فعالیت های میکروبی را متوقف کرده و نبودن فعالیت های میکروبی هم به معنای آن است که هیچ پوسیدگی ای در کار نیست!

درخت بلوط

کسانی که این درخت را بریده بودند بعد از دیدن این صحنه عجیب به جای تکه تکه کردن چوب بدنه درخت، آن را به همراه سگ که همچنان در همان لانه گیر کرده بود به موزه تاریخچه جنگلداری اهداء کردند. در واقع آن ها تصمیم گرفتند تا با نمایش این سگ در موزه این صحنه نادر را به دیگران هم نشان دهند. بر روی این سگ مومیایی تحقیقاتی انجام شد و اینطور نتیجه گیری شد که احتمالا این سگ از سگ های شکاری دهه 1960 بوده است که برای شکار حیوانی مثل سنجاب یا راکون به بالای درخت و داخل حفره درخت رفته اما هر چه بیشتر به داخل این حفره رفته حفره تنگ تر شده و در نهایت در داخل آن گیر افتاده است.

این سگ که در موزه به نمایش گذاشته شده به مدت 20 سال «سگ مومیایی» نامیده می شد تا اینکه در سال 2002 موزه از مردم دعوت کرد تا بهترین اسم را برای این سگ پیدا کنند اینجا بود که اسم سگ را «استاکی» گذاشتند و از آن زمان تا به حال این سگ 4 ساله را با این اسم می شناسند. برای تماشای این سگ مومیایی باید به موزه جهانی جنگل جنوبی بروید و یکی از جالب ترین تصاویر طبیعی را ببینید.

منبع: amusingplanet.com

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان