ماهان شبکه ایرانیان

خواص آجیل؛ انواع بادام

واژه بادام ریشه‌ی ایرانی دارد و از زبان فارسی به زبان‌های ترکی، عربی، هندی و اردو راه یافته‌ است. بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های آن در دنیا ایالات متحده آمریکا و اسپانیا هستند

خواص آجیل؛ انواع بادام

واژه بادام ریشه‌ی ایرانی دارد و از زبان فارسی به زبان‌های ترکی، عربی، هندی و اردو راه یافته‌ است. بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های آن در دنیا ایالات متحده آمریکا و اسپانیا هستند. ایران در رتبۀ پنجم تولیدکنندگان این محصول قرار دارد. بهترین نوع این محصول در شهرستان تسوج استان آذربایجان شرقی پرورش داده می‌شود. این مغز انواع مختلفی دارد که در ادامه به شرح هر کدام خواهیم پرداخت.

بادام درختی

بادام
این مغز بومی خاورمیانه است، اما امروزه ایالات متحده بزرگترین تولیدکننده‌ی آن است.

خواص بادام درختی

  • حاوی ویتامین E, B2، منگنز، منیزیم، مس و فسفر است.
  • منبع فوق‌العاده‌ای از آنتی‌اکسیدان‌ها است.
  • به کنترل قند خون کمک می‌کند.
  • روغن آن ملین و ضد‌یبوست است.
  • برای رفع سرفه، ناراحتی حنجره و تنگی نفس مفید بوده و خلط‌آور است.
  • برای درمان زخم روده‌ها، مثانه و اسهال مفید است.
  • بادام بو داده برای معده مفید است.
  • می‌تواند سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد.
  • برای کاهش وزن بسیار مؤثر است.

مضرات بادام

  • مصرف بیش‌از‌حد آن باعث یبوست و نفخ می‌شود؛ زیرا سرشار از فیبر است.
  • با مصرف بیش‌از‌حد آن دچار عوارض جانبی ویتامین E می‌شوید که شامل اسهال، نفخ، تاری دید، سردرد، سرگیجه و بی‌حالی هستند.
  • یکی دیگر از عوارض جانبی و اصلی آن افزایش وزن است.

بادام زمینی

بادام
فسفر موجود در آن جلوی ضعف و خستگی را می گیرد.

خواص بادام زمینی

  • سبب گشاد‌شدن رگ‌های بدن و تسهیل جریان خون می‌شود؛ در نتیجه از لخته‌شدن خون و سکتۀ مغزی جلوگیری می‌کند.
  • موادی مغذی موجود در آن تأثیرات ضد‌سرطانی دارند.
  • به دلیل داشتن نیاسین از مبتلا شدن افراد به آلزایمر جلوگیری می‌کند.
  • برای تقویت ریه و طحال مفید است و کلسترول خوب خون (HDL) را بالا می‌برد.
  • سرفه خشک را برطرف می‌کند.
  • شیر مادران شیرده را زیاد می‌کند.
  • به هضم غذا کمک می‌کند و ملین است.
  • برطرف‌کنندۀ خستگی شدید است.

مضرات بادام زمینی

  • بعضی از افراد حساسیت شدیدی به این مغز دارند. حتی بو‌کردن آن هم ممکن است منجر به مرگ این افراد شود.

بادام هندی

بادام
این مغز می تواند در خیلی از دستور پخت غذاها وجود داشته باشد.

خواص بادام هندی

  • از ایجاد سنگ‌های صفراوی جلوگیری می‌کند.
  • منیزیم موجود در آن موجب استحکام استخوان‌ها و ایجاد آرامش می‌شود.
  • حاوی آنتی‌اکسیدانی قوی است.
  • منبع خوبی از ویتامین K است و به تنظیم انعقاد خون کمک می‌کند.
  • فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

مضرات بادام هندی

  • زیاده‌روی در مصرف آن باعث ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا می‌شود. پس افرادی که مشکلات کلیوی درمان‌نشده دارند یا اینکه کلیه‌ها یا کیسه صفرای‌شان را در آورده‌اند باید از مصرف آن پرهیز کنند.
  • همچنین مصرف زیاد آن موجب کاهش جذب کلسیم می‌شود.
  • واکنش‌های آلرژیک مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب‌ها و… از دیگر عوارضی است که ممکن است با خوردن آن ایجاد شود.

همان‌طور‌که می‌بینید مغزهای آجیل‌ اگر به‌اندازه و درست مصرف شوند، نه‌تنها به بدن شما آسیبی نمی‌زنند، بلکه دارای خواص فراوان هم هستند. البته حتماً مراقب واکنش بدنتان به حساسیت هم باشید تا دچار مشکلات اساسی نشوید. مثل همیشه در روزچین منتظر نظرات شما هستیم.

این مقاله را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر دهید
Share
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان