به گزارش ایسنا، چنین موضوعی نشان میدهد ریاض حتی با وجود محقق شدن هدف اولیه توافق کاهش تولید میان کشورهای عضو و غیرعضو اوپک، قصد ندارد در این توافق تغییری صورت دهد.
اوپک به هدف اصلی توافق کاهش تولید نفت که کاهش سطح ذخایر کشورهای صنعتی به متوسط پنج ساله بوده، نزدیک شده است. اما هیچ نشانهای وجود ندارد که عربستان و متحدانش بخواهند به این توافق خاتمه دهند.
در یک سال گذشته عربستان به عنوان بزرگترین حامی تدابیر حمایت کننده از قیمت در اوپک ظاهر شده است که تغییر موضع آشکاری نسبت به گذشته بوده است، در مقابل، ایران که زمانی خواهان بالا رفتن قیمتها بود اکنون قیمتهای پایینتری را نسبت به عربستان میخواهد.
منابع صنعتی این تغییر موضع عربستان را به تمایل این کشور برای حمایت از ارزش شرکت نفتی دولتی آرامکو در آستانه عرضه اولیه عمومی بخشی از سهام این شرکت ارزیابی میکنند.
توافق کاهش عرضه، کمک کرده قیمت نفت امسال تا 74 دلار در هر بشکه صعود کند که بالاترین قیمت از نوامبر سال 2014 است. نفت از اواسط سال 2014 که عرضه رو به رشد منابع رقیب مانند نفت شیل آمریکا، بازار را لبریز کرد از بالای 100 دلار در هر بشکه ریزش کرد.
اکنون عربستان قیمت بالاتر از این را میخواهد. دو منبع صنعتی آگاه به رویترز گفتند: قیمت مورد نظر مقامات سعودی 80 یا حتی 100 دلار است.
یک منبع صنعتی عالیرتبه نیز در رابطه با تغییر تفکر سعودیها گفت: اگر عربستان پیش از اینکه عرضه اولیه سهام آرامکو صورت بگیرد، نفت 100 دلاری بخواهد تعجب نخواهم کرد.
زمانی که فروش سهام آرامکو انجام شود ریاض همچنان خواهان قیمت بالاتر برای کمک به تامین مالی برنامه افق 2030 خواهد بود که برنامه اصلاحات اقتصادی مورد حمایت محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان است.
اوپک و عربستان هدف قیمت رسمی ندارند و اعلام کردهاند که هدف کاهش تولید، متعادل کردن عرضه و تقاضا و کاهش اشباع ذخایر است.