دبیر علمی هفته سلامت گوارش عنوان کرد؛

هپاتیت C واکسن ندارد/ پاسخ به درمان تا ۹۸ درصد موارد ابتلا

دبیر علمی هفته سلامت گوارش گفت: هپاتیت C واکسن ندارد اما شاهد یک انقلاب در درمان این بیماری هستیم

هپاتیت C واکسن ندارد/ پاسخ به درمان تا 98 درصد موارد ابتلا

دبیر علمی هفته سلامت گوارش گفت: هپاتیت C واکسن ندارد اما شاهد یک انقلاب در درمان این بیماری هستیم.

به گزارش به نقل از مهر، دکتر حسین پوستچی صبح شنبه در نشست خبری هفته سلامت گوارش با بیان اینکه WHO سال 2030 (1410) را به عنوان سال ریشه کنی بیماری های هپاتیت B و C اعلام کرده است، افزود: ما هم یکسری برنامه ها را در این زمینه شروع کرده ایم که به صورت پایلوت در حال اجراست.

وی با بیان این مطلب که ریشه کنی به معنی عدم وجود موارد جدید این بیماری ها تا سال 2030 تلقی می شود، گفت: تکلیف هپاتیت B مشخص است چون واکسیناسیون دارد و تزریق سه دوز واکسن از ابتلای افراد به این ویروس جلوگیری می کند.

پوستچی با بیان این مطلب که از سال 1370 کار واکسیناسیون کودکان و به دنبال آن غربالگری مادران باردار در کشور شروع شده است، گفت: با این دو برنامه قسمت اعظم هپاتیت B در کشور کنترل شده است.

وی همچنین از واکسیناسیون نوجوانان متولد سال های 68 تا 71 علیه هپاتیت B خبر داد و افزود: متاسفانه هپاتیت C واکسن ندارد اما شاهد یک انقلاب در زمینه درمان هپاتیت C هستیم.

پوستیچی ادامه داد: از زمانی که داروهای جدید خوراکی تولید شدند درمان هپاتیت C در 98 درصد موارد پاسخ می دهد.

به گفته وی افرادی که مواد مخدر استفده می کنند بیشترین شیوع هپاتیت C را دارند و جمعیت هدف ما برای ریشه کنی این ویروس این افراد هستند.

وی با عنوان این مطلب که بزرگترین مشکل در درمان هپاتیت C در بین افرادی که مواد مخدر استفاده می کنند این است که به سمت درمان نمی آیند تاکید کرد: به همین خاطر ما به سراغ آنها می رویم تا بتوانیم زنجیره انتقال ویروس را از بین ببریم.

وی از برنامه جامع برای ریشه کنی هپاتیت B و C در کشور با کمک شبکه هپاتیت ایران و NGO ها خبر داد و گفت: در حال حاضر برنامه های ما به صورت پایلوت اجرا می شود.

در ادامه دکتر شاهین مرآت عضو کمیته علمی هفته سلامت گوارش با عنوان این مطلب چون هپاتیت C واکسن ندارد به عنوان یک مشکل تلقی می شود تاکید کرد: اگر ما بتوانیم شیوع این بیماری را تا 10 برابر کاهش دهیم در واقع توانسته ایم آن را کنترل کنیم.

وی با بیان اینکه پیدا کردن ویروس هپاتیت C در افراد معمولی کار آسانی نیست، افزود: از هر 300 نفر یک نفر هپاتیت C دارد و از همین رو ما به سراغ گروه های پرخطر می رویم که شناسایی و درمان آنها آسان تر است.

وی به انجام طرح ریشه کنی هپاتیت C مبتلا به HIV در کشور اشاره کرد و گفت: این طرح به صورت پایلوت روی 200 نفر افراد مبتلا انجام شده که قرار است در برنامه دیگر این تعداد را به دو هزار نفر برسانیم.

مرآت تاکید کرد: پیش بینی می کنیم اگر مشکلی پیش نیاید ظرف دو تا سه سال آینده هپاتیت C را در افراد مبتلا به HIV درمان کنیم به گفته وی بین 40 تا 80 درصد افراد مبتلا به HIV هپاتیت C دارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان