بیماری واریس زمانی که رگها گشاد شده و دریچههای آنها ضعیف میشود به وجود میآید، در این حالت خون در بالای دریچه مذکور جمع میشود. به همین دلیل است که رگها برجسته میشوند. رگهای واریسی معمولاً در افرادی که به مدت طولانی و بدون وقفه میایستند و گردش خون در پاهای آنها ضعیف است دیده میشود همچنین رژیم غذایی نامناسب و ورزش نکردن نیز از دیگر علل ابتلا به بیماری واریس هستند.
زنان معمولاً در دوران بارداری و یائسگی و به دلیل عوامل هورمونی ممکن است دچار بیماری واریس شوند. رگهای واریسی، رگهای پیچوتابدار و بزرگ شده هستند که معمولاً در پاها دیده میشوند. فشار اضافی بر رگ، به خصوص زمانی که نشستهاید یا ایستادهاید از مهمترین دلایل بزرگ شدن رگهای سطحی است، البته ممکن است عوامل وراثتی هم نقش عمدهای در ابتلا به این بیماری بازی میکنند.با دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان واریس آشنا شوید.
واریس پا
بیشتر ما واریس را بهشکل رگهای آبی و بنفش تیرهای میشناسیم که بهصورت برجستگیهایی در سطح پوست پخش شدهاند. اغلب مردم فکر میکنند واریس بیماریایست که فقط زنان به آن دچار میشوند، ولی باید بدانید که واریس گریبانگیر مردان نیز میشود.
واریس، شایعترین بیماری عروقی انسان است که حدود 20-10% جمعیت را مبتلا می کند.اغلب زنان باردار و مسن درگیر بیماری واریس هستند؛ زیرا آنها دورهای از تغییرات هورمونی را تجربه میکنند و تعادل هورمونهای بدنشان با تغییرات بههم میخورد. با پا بهسنگذاشتن (زن و مرد)، فرد بیشتر دچار التهاب میشود و رگها بهدلیل گشادشدن در زمان التهاب، بهمرور زمان، حالت طبیعی ارتجاعی خود را از دست میدهند.
درمان واریس با گیاه دارویی
- بهتر است برای درمان واریس هر صبح ناشتا هم یک حبه سیر را بجوید و بخورید و بعد از آن صبحانه میل کنید (در صورت داشتن معده قوی).
- هربار 60 گرم گل بنفشه فرنگى را در یک لیتر آب بجوشانید و آب صافکردهى آن را به مرور بنوشید تا واریس شما درمان شود.
- هر روز آب 10 تا 15 عدد لیمو را بگیرید و بنوشید و مقدارى از آن را هم روى پا مالش دهید ت واریس درمان شود.
- جهت درمان واریس با گباه دارویی, سى گرم گلهاى تیول را در یک لیتر آب جوش 10 دقیقه دم کنید، بعد آب آن را صاف و با عسل شیرین سازید و صبح، ظهر و شب و هر مرتبه یک فنجان از آن را بنوشید.
- جهت درمان واریس زیاد به حمام بروید و همیشه هنگام خوابیدن یک عدد بالش زیر پاها قرار دهید که پاها بالاتر از سطح بدن قرار گیرند و نیز کفش راحت بپوشید.
- براى درمان واریس ضمن پوشیدن جوراب مخصوص واریس (بهطور مرتب) و پرهیز از خوردن کلم و گوشت گاو و همچنین پرهیز از کارهاى سرپایى و بالا رفتن از پله و کوهنوردى، باید از خوراکىهایى مانند:
- آبلیمو و پیاز بسیار استفاده کنید.
جهت درمان ورم واریس
- براى درمان ورم واریس، مقدارى گل ارمنى را با آب چغندر پخته مخلوط کنید و تا گرم است روى آن بمالید و این عمل را چندین مرتبه تکرار کنید.
- و نیز از جوراب واریس استفاده کنید.
درمان زخم واریس
براى درمان زخم واریس باید هربار یک مشت برگهاى تازهى بارهنگ را تمیز کرده و روى پا ضماد گذارید و این کار را روزى دو مرتبه تکرار کنید.
ورزش
ورزش منظم یکی از بهترین کارهایی است که برای بهترشدن گردش خون در رگها و پایینآوردن ورم پا میتوان انجام داد. برطبق گزارش مؤسسهی ملی قلب، خون و ریهی آمریکا، نشستن (مخصوصا نشستن در وضعیت نامناسب مانند زمانی که گردن را به جلو خم میکنید یا چهارزانو نشستن) و ایستادن طولانیمدت و بدون حرکت، خطر ابتلا به واریس و ناراحتیهای ناشی از تجمع خون در رگ را چند برابر میکند.
زمانی که شما مدت زمان طولانی بیحرکت میمانید، رگها عمل برگرداندن خون به قلب را سختتر انجام میدهند و برای مبارزه با نیروی جاذبه مشکل پیدا میکنند. ورزش مقدار هورمونها را بهصورت کاملا طبیعی تنظیم کرده، وزن شخص را کم میکند و نمیگذارد از حد طبیعی خارج شود و فشارخون را پایین میآورد. تمام این موارد با هم به درمان واریس کمک میکنند.
براساس نظر متخصصان مؤسسهی بیماریهای قلبی و عروقی کارولینا، برای جلوگیری از ابتلا به واریس باید نرمشهایی را از قبیل بالابردن پا، بالا نگهداشتن مچ پا، حرکات دوچرخه و خمکردن مچ پا به اطراف انجام دهید تا رگهای پا کش بیایند و قوی شوند. ورزشهایی مانند پیادهروی، شنا و دوچرخهسواری که فشار کمی به بدن وارد میکنند نیز، فشار وارده به رگها را کاهش میدهند.
اگر از آن دسته افرادی هستید که با ورزشکردن عضلاتتان درد میگیرد، پس بهآرامی ورزش کنید و بعد از آن برروی عضلهای که درد گرفته است، کیسهی یخ یا آب گرم بگذارید. برای کاهش درد و ورم ناشی از واریس، پاها را بالا بگیرید یا جوراب واریس بپوشید. با این کار به پایی که خون در آن بهدرستی به جریان نمیافتد، فشار ملایمی وارد میکنید.
خواهشمندیم اگر سوال یا نکتهای برای مطلب بیماری واریس
در ذهن شما باقی مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
---------------------------------------------------------------------------------
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی