به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، نشست مشترک خبری احمد تویسرکانی معاون رییس قوه قضائیه و رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و فرانسیس گری مدیرکل سازمان جهانی مالکیت معنوی امروز در این سازمان برگزار شد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیان کرد: در ایران مالکیت معنوی و توجه به حقوق مالکیت معنوی رشد بسیاری داشته و همه با آن آشنا هستند.
تویسرکانی با بیان اینکه ما خدمات را مدرن سازی کردهایم، گفت: امروز در طراز کشورهای پیشرفته در حوزه ثبت مالکیت معنوی عمل میکنیم.
وی با اشاره به آمار سال 96 در این زمینه گفت: در سال گذشته 103 هزار و 95 اظهارنامه علامت تجاری و 17 هزار و 5 اظهارنامه اختراع و 15 هزار و 25 اظهارنامه طرح صنعتی در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: سازمان جهانی مالکیت معنوی ( WIPO) یک سازمان فراگیر، مهم و تأثیر گذار در حوزه نظام حقوقی و اموراقتصادی در دنیا است و در زمان حضور آقای گری در این سازمان تعاملات بسیار خوبی با ایران و سازمان جهانی مالکیت معنوی شکل گرفت.
وی بیان کرد: بر اساس گزارشهای آماری از (WIPO) درسال 2016 ایران جایگاه ممتازی در ثبت مالکیت صنعتی داشته است و علاقمند هستیم روز به روز همکاری بین ایران و این سازمان و همکاریهای دوگانه و چند جانبه بین کشورها در مالکیت معنوی گسترش پیدا کند که تأثیر خوبی در توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت.
تویسرکانی افزود: ما مصمم هستیم امسال که سال حمایت از کالای ایرانی و تقویت اقتصادی نام گرفته و از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید است قدمهای جدی درباره ایجاد امنیت اقتصادی و ثبت حقوق مالکیت معنوی که در حوزههای نوآوری و ابتکارات نقش اساسی ایفا میکند خدمات خود را ارتقاء بدهیم.
وی در ادامه گفت: ایران تلاش میکند به معاهدات مربوط به ( WIPO) ملحق شده و اقدامات لازم برای رسیدن به معاهده " نیس" (طبقه بندی علائم) و " لوکارنو" ( طبقه طرح صنعتی ) نهایی شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار کرد: همچنین اقدامات مقدماتی را برای پیوستن به معاهدات استراسبورگ و وین انجام داده ایم که کارهای قانونی انجام و اسناد به ( WIPO) تقدیم می شود.
در ادامه این نشست خبری مدیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی که به دعوت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ایران حضور یافته است، گفت: از آقای تویسرکانی که حامی مهم و دائمی ( WIPO) هستند و از دستاوردهای ایران برای رشد علوم و فناوری و مالکیت معنوی تشکر می کنم.
مدیرکل سازمان جهانی مالکیت معنوی در ادامه بیان کرد: مالکیت معنوی نقش مهمی در رشد اقتصادی کشورها دارد و ایران اولین دفتر ثبت مالکیت معنوی را ایجاد کرده و مشغول فعالیت هستند.
فرانسیس گری در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه ارزیابی شما از مالکیت معنوی در ایران چگونه است و سازمان (WIPO) را بیشتر معرفی کنید، گفت: این سازمان 190 عضو دارد که از کشورهای مختلف برای همکاری در حوزه های معنوی، تکنولوژیها، نوع ثبت طراحیهای صنعتی و برندها و نام های تجاری ، نام های جغرافیایی هر یک از کالاها و خدمات، ثبت کارهای ادبی و ... فعالیت داریم.
مدیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی تصریح کرد: ما دراستانداردهای سیستمها معاهدات را تدوین کردیم تا کشورها فعالیت بیشتری داشته باشند و بیش از 250 هزار کشور در این سازمان عضو هستند و زیرساختهای خوبی داشتیم و ایران نیز همکاری خوبی داشته است.
فرانسیس گری در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه رشد اختراعات صنعتی در آسیا و جهان چه اندازه بوده است و ثبت آنها چه مدت زمان طول می کشد؟ بیان کرد: ظرفیت های فناوری نکته بسیار اساسی برای ایجاد رقابت پذیری و افزایش قدرت یک کشور است و نوآوری نقش مهمی در آگاهی از فناوری و تولید کالای جدید در بازار دارد.
وی ادامه داد: از مزایای ثبت اختراعات ایجاد بازار جدید و اشتغالزا است که درباره ایران ظرفیت های آن مخصوصا در ثبت مالکیت معنوی درحال رشد است.