ماهان شبکه ایرانیان

سلیمی نمین : ولایتی هیچ چرخشی نداشته است/ از میزان هجمه اصلاح طلبان در تعجب هستم

عباسی سلیمی نمین با انتقاد از واکنش اصلاح طلبان و تندروهای اصولگرا نسبت به مواضع اخیر ولایتی در مورد برجام گفت: نباید نگاه صفر و صدی داشته باشیم. باید سعه صدر خود را افزایش دهیم و اجازه دهیم که کارشناسان نظرات خود را بیان کنند.

سلیمی نمین : ولایتی هیچ چرخشی نداشته است/ از میزان هجمه اصلاح طلبان در تعجب هستم
 اظهارات  اخیر علی‌اکبر ولایتی – چهارشنبه گذشته در نشست تجربه ماندگار – از سوی برخی رسانه های اصلاح طلب به مثابه یک چرخش 180 درجه‌ای تعبیر و با واکنش‌هایی همراه شد. عباس سلیمی نمین فعال سیاسی اصولگرا اما این واکنش‌ها را هجمه می‌خواند و از کم‌تحملی آن ها متعجب است. به اعتقاد او ولایتی این بار نیز در مقام دفاع به بیان ایراداتی پرداخته و هجمه به این نگاه سبب می‌شود که هیچ کارشناسی فرصت بیان نظرات خود را نداشته باشد.
 
دکتر ولایتی در آن همایش گفته بود: «در ماجرای برجام نان و آب مردم را به برجام گره زدند و همه‌جای کشور تعطیل بود. در هیئت مذاکره‌کننده همه بار روی دوش دکتر ظریف بود و واقعا تلاش کرد، اما نمی‌شود یک نفر متخصص همه‌چیز باشد، بلکه باید کارشناسان مختلف حضور داشته باشند و در مجلس نیز این موضوع مطالعه و بررسی شود. آیا مجلس باید چنین چیزی را که این میزان مهم است، در عرض 20 دقیقه تصویب کند. مشخص است که مجلس نیز کار خود را به‌خوبی انجام نداده. برخی می‌گویند در کمیسیون‌های مجلس به‌اندازه کافی بررسی شده بود، اگر درست بررسی شده بود که ما این مصائب را امروز نداشتیم؛ این نشان می‌دهد مجلس هم کار خود را درست انجام نداد.»
 
منتقدان با در نظر گرفتن حمایت های پیشین ولایتی از برجام و حتی رویه او در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 از یک چرخش در مواضع سخن گفتند. برخی نیز این اظهارات را با هدف جلب افکار عمومی و به عنوان یک دورخیز انتخاباتی تعبیر کردند. سلیمی نمین اما این گمانه را نیز رد می کند و اصرار دارد که یک اظهار نظر کارشناسی را نباید تا این اندازی سیاسی تفسیر کرد.
 
 
*آقای ولایتی اخیرا نسبت به برجام انتقاداتی را مطرح کرده‌اند . انتقادی که برخی از رسانه ها با توجه به حمایت‌های قبلی ایشان از برجام ؛ طرح آن را نوعی چرخش در مواضع می‌دانند. به نظر شما دکتر ولایتی در مواضع برجامی خود چرخش داشته است؟
 
خیر، من تصور نمی کنم این چرخش باشد. توجه داشته باشید که دفاع از برجام به معنی این نیست که برجام ایراد ندارد. نباید در این زمینه نگاه صفر و صدی داشته باشیم. همه کسانی که از برجام دفاع می کنند هم مید‌انند و در عین حال نکاتی را متذکر می‌شوند که اگر این نکات رعایت می‌شد هزینه دشمنان ما در نقض عهدهای خود افزایش پیدا می کرد.
 
*مساله ای که سبب شده از چرخش آقای ولایتی صحبت کنند ، این است که ایشان قبلا از برجام دفاع کرده بود. حتی در انتخابات 92 و به واسطه همین حمایت از مذاکرات و انتقاد به آقای جلیلی در پیروزی روحانی موثر بود.
 
به همین خاطر معتقد هستم که باید مقداری سعه صدر خود را افزایش دهیم. کسی که به قول خود شما  تا دیروز دفاع می کرده و دفاع پررنگی هم داشته است، امروز انتقاداتی دارد. صرفا انتقاد هم نبوده است. طی سخنرانی ضن دفاع نکات منفی یا نکات ضعفی را متذکر شده است. چرا باید به لحاظ رسانه‌ای به او همجمه شود تا دیگر هیچ کارشناسی نتواند نظرات کارشناسی خود را بیان کند. این نوع برخورد ارزنده نیست، به ویژه از سوی کسانی که مدافع فضای باز و آزاد در کشور برای طرح دیدگاه های مختلف هستند.
 
* آیامی‌توان آن را حداقل تغییر رویکرد دانست؟ این تغییر رویکرد از نظر شما چه علت یا پیامی دارد؟
 
من این بحث را چندان درست نمی‌دانم. تغییر رویکردی نیست. ضمن دفاع از برجام و تیم مذاکره کننده انتقادات را پیشنهاداتی را طرح کرده اند. مثلا گفتند که بهتر بود این توافقنامه نسخه فارسی هم داشت. آیا این محل ایراد است؟
 
*نه، اتفاقا آقای صالحی از این انتقادات و پیشنهادات استقبال کردند و گفتند که ایراد درستی است و بهتر بود نسخه فارسی داشیتم.
 
بنابراین چرا مانع هم‌افزایی ذهنی در جامعه می‌شویم. با این روش دیگر کسی جرات نمی‌کند بگوید فلان مطلب اگر این طور می‌شد، بهتر بود. این انتقادات را در مقام دفاع گفته اند نه در مقام تخطئه. توجه داشته باشید که همین اظهارات آقای ولایتی مورد هجمه آقایان جبهه پایداری هم قرار گرفته است. 
 
*سوال من هم همین است. چرا اظهارات آقای ولایتی از هر دو سو مورد نقد قرار گرفته است؟ 
 
به خاطر این که هر دو سو کم‌تحمل هستند. هم کسانی که به صورت مطلق از برجام دفاع می کنند تحمل ندارند و هم کسانی که مطلق به برجام حمله می‌کنند کم تحمل هستند. این به سعه صدر نداشتن دوستان ما در طیف های مختلف سیاسی برمی گردد.
 
*برخی از رسانه ها نیز اظهارات آقای ولایتی را نوعی دورخیر انتخاباتی تعبیر کرده اند. به نظر شما با توجه به شرایط فعلی کشور آیا جریان اصولگرا روی گزینه‌ای مثل آقای ولایتی برای انتخابات آتی سرمایه گذاری می کند؟ 
 
این هم به نظر من یک بحث درست نیست. این نگاه مساله را کاملا سیاسی کرده و به اظهار نظر اخیر آقای ولایتی انگیزه انتخاباتی و قدرت‌طلبی می دهد و من فکر می کنم که نباید این اظهارات را در این وادی‌ها تفسیر کرد. آقای ولایتی به عنوان یک کارشناس اظهار نظر کرده اند و اگر ما از این جنبه نگاه کنیم، اشتباه کرده ایم.
 
ولایتی کسی است که از کلیت برجام به عنوان یک اقدام لازم و موثر دفاع کرده است. از نیروهای عمل کنننده برجام نیز دفاع کرده و آن ها را افراد صالح می داند. در همین اظهارات اخیر نیز به این موضوع اشاره کرده است. اصلا کسانی که امروز برجام را مدیریت کردند همه قبلا با آقای ولایتی همکاری داشته و در دستگاه دیپلماسی هم‌صنف بوده اند. بنابراین نباید یک اظهار نظر کارشناسانه از یک فردی که کاملا همراه است، نپذیریم. ولایتی در مسائل کلان سیاست خارجی با دولت دیدگاه های مشترک دارد و ما نباید  انتقادات او در ریز مسائل را این طور بررسی و تفسیر کنیم و مورد هجمه قرار دهیم. 
 
من از این حجم هجمه دوستان اصلاح طلب به این موضوع در تعجب هستم و کم تحملی آن‌ها را عینا مثل دوستان جبهه پایداری می‌دانم.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان