خبرگزاری میزان: افشین نخعی بازیگر سینما و تلویزیون درباره بازیهای تاثیرگذار کودکان در سریال "بچه مهندس" گفت: معتقدم ضریب هوشی بازیگران کودک سریال بچه مهندس بالاتر از معمول است یعنی تیزهوش هستند و خیلی زود مطالب را متوجه میشوند، مژگان و جواد در بین بیش از هزار بچه که تست دادند انتخاب شدند.
وی در همین راستا افزود: بازی گرفتن از کودکان کاری سخت، اما همواره دلچسب است، اما جواد و مژگان مطالب و توضیحات را خیلی خوب میفهمیدند و همراهی میکردند، گیرندگی ذهنشان بسیار بالا بود تا آنجا که وقتی کارگردان یا فیلمبردار از نقصی در اجرای صحنه یا بازی جواد و مژگان میگفتند این دو تلاش میکردند در همان جلسه اول آن را رفع کنند. این دو کودک بسیار خوب و با هوش هستند و فکر میکنم این برای ساخت یک اثر بسیار خوب و مفید است و به سریعتر تولید کمک میکند.
بازیگر "بچه مهندس" درباره هوش مژگان و جواد و میزان همکاریشان اظهار کرد: هوش بالا در تولید هر اثری بسیار مهم است. اگر بخواهید در یک مدت کوتاه سکانسهای زیادی را فیلمبرداری کنید به ویژه وقتی اثری مناسبتی باشد فرقی بین کوچک و بزرگ وجود ندارد و همه عوامل باید همه چیز را به سرعت متوجه شوند و نهایت انرژی را در کوتاهترین زمان ممکن استفاده کنند تا کار به نتیجه برسد در چنین وضعیتی کار بچهها حساسیت بیشتری پیدا میکند. گذشته از انرژی که گروه کارگردانان صرف کرده بودند بازیگران نقش "جواد" و "مژگان" مسائل را بسیار باسرعت متوجه میشدند.
نخعی با تحلیل شخصیت عباسی و همسرش سارا در سریال "بچه مهندس" افزود: هر دو این شخصیتها منطقی عمل کردند. مرد و زن هر کدام خصوصیات تعریف شده روانی دارند که در رفتارشان تاثیر میگذارد. در بسیاری از زمینهها احساسشان بر منطقشان غلبه میکند و در بسیاری از زمینهها منطق مرد بر احساسش غلبه میکند. احساس و منطق در موقعیتهای مختلف از اعتبار و ارزش برخوردار هستند و هیچ کدام بر دیگری مزیت ندارد بنابراین هر دو شخصیت عباسی و همسرش در موقعیت مکانی و زمانی مختلف کارهای درستی انجام میدهند یعنی هر دو آنها از نظر مخاطب حرفهای درستی درباره رفتار جواد نسبت به مژگان میزنند.
وی درباره دلیل انتخاب اسم بچه مهندس برای سریال بیان کرد: اولا اینکه نام بچه مهندس جذابیت بیشتری برای مخاطبان دارد و دوم این که شخصیت اصلی داستان "جواد" علاقمند است که همه چیز را خود بسازد یعنی هوش ریاضی او قوی است و در صحنههایی از سریال شاهد اختراعاتی از او هستیم بنابراین اسم بچه مهندس به این دلیل انتخاب شده است. علاوه بر این، این اسم کمی تم طنز هم دارد و قابل تفسیر است.
بازیگر "چهل سالگی" درباره پیام سریال "بچه مهندس" توضیح داد: در جامعه ماشینی امروز ممکن است یک بچه شروع زندگیاش با پرورشگاه باشد. اگر به لحاظ مثبت بخواهیم نگاه کنیم هر کدام از ما ممکن است در خانه خود یک بچه مهندس داشته باشیم تنها کافی است که بچهها را نگاه کنیم، باید به علاقه آنها توجه کنیم، میدان بدهیم و از قابلیت هایشان بیشتر استفاده کنیم و سعی کنیم به بچهها بفهمانیم چه کاری برای آنها خوب و چه کاری برایشان بد است. بچههای امروز نیاز به توضیح دارند و مثل بچههای نسلهای گذشته نیستند بنابراین اگر این توضیحات قانع کننده باشد قطعا میپذیرند تنها لازم است به آنها به زبان کودکی صحبت کنیم و این مهمترین پیام سریال "بچه مهندس" است.
نخعی ادامه داد: پیام سریال "بچه مهندس" یک تلنگر است به کسانی که در پرورشگاههایی مانند خانه خورشید بهشت را قطعه قطعه کردهاند و بسیار ارزان به فروش میرسانند. فکر میکنم افراد میتوانند با مراجعه به این پرورشگاهها برای خود عملی بهشتی رقم بزنند و هر کمکی که از دستشان برمی آید در این باره انجام دهند.
وی درباره رسالت سریال "بچه مهندس" اظهار کرد: مخاطبان زیادی به بچههای پرورشگاهی فکر و درباره آنها صحبت میکنند. این موضوع بسیار خوب است و امیدوارم این موضوع در وجود همه مردم نهادینه شود تا به چنین بچههای پرورشگاهی کمک کنند. به عقیده من کمک کردن به پرورشگاههای نگهداری کودکان و خانه سالمندان مسئلهای است که خود مردم باید در این باره اقدام کنند. از این نظر که مخاطبان به مسئله کمک به پرورشگاهها فکر میکنند یا به فکر آن افتادهاند بزرگترین رسالت و مسیر درستی بوده که سریال "بچه مهندس" داشته است.
نخعی با اشاره به مراحل تولید بچه مهندس خاطرنشان کرد: فیلمبرداری فاز دوم بچه مهندس از ماه رمضان آغاز شده است و عوامل با زبان روزه به فیلمبرداری سکانسهای مختلف پرداختند. در فاز دوم و سوم خانواده عباسی حضور کمرنگ تری خواهند داشت.