ماهان شبکه ایرانیان

از خوابیدن پس از سحر پرهیز کنید

روزه داران حداقل باید دو ساعت بعد از سحر نخوابند ، اگر به فاصله کوتاهی بعد از سحر بخوابند بسیار کسل، سنگین، دهان تلخ و بدبو، احساس سردرد و… پیدا می‌کنند

از خوابیدن پس از سحر پرهیز کنید

روزه داران حداقل باید دو ساعت بعد از سحر نخوابند ، اگر به فاصله کوتاهی بعد از سحر بخوابند بسیار کسل، سنگین، دهان تلخ و بدبو، احساس سردرد و… پیدا می‌کنند

محمود خدادوست، معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با مجله پزشکی دکتر سلام در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان، یکی از نکات حائز اهمیت در این ماه را رعایت آداب تغذیه در افطار و سحر برشمرد و گفت: با توجه به قرار گرفتن این ماه در فصل تابستان و طولانی‌تر شدن زمان روز، مسلماً رعایت ترتیب غذا خوردن در افطار و سحر نقش مهمی در گرفتن راحت‌‌تر روزه خواهد داشت.

افطار را با لیوان آب جوش و خرما آغاز کنیم

معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: به دلیل طولانی بودن مدت روز، معده به دلیل سپری کردن مدت زمان طولانی گرسنه بودن دچار حرارت بسیار زیادی می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود افطار را با یک لیوان آب جوش و یا یک عدد خرما آغاز کنیم تا شدت حرارت معده کاهش پیدا کند.

اجتناب از همخوری در زمان افطار

خدادوست خواستار اجتناب از همخوری در زمان افطار شد و گفت: بسیاری از افراد طبق عادات غلط در زمان افطار حلوا، زولبیا بامیه، شوله زرد، آش، نان و پنیر و بسیاری از اقلام دیگر را پشت سر هم استفاده و به فاصله کمی شام را نیز میل می‌کنند، این همخوری صرف نظر از اینکه باعث چاقی می‌شود مشکلاتی از قبیل: نفخ، سردرد، سرگیچه، احساس کرختی و سنگینی را در فرد ایجاد می‌کند.
وی بر لزوم رعایت فاصله زمانی بین غذاخوردن و خوابیدن تأکید کرد و افزود: اگر فردی بخواهد بلافاصله پس از صرف افطار، شام خود را نیز میل کند قاعدتاً باید زمان خواب وی دو تا سه ساعت از زمان خوردن شامش فاصله داشته باشد، بنابراین اگر فرد بخواهد برای سحر نیز بیدار شود قاعدتاً در این صورت زمان حداقلی و مناسب خواب را از خود می‌گیرد. از سوی دیگر بهترین زمان هضم غذا در زمان خواب اتفاق می‌افتد و به دلیل اینکه فرد خواب خوبی نداشته این مهم نیز اتفاق نمی‌افتد.
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اگر هم فردی نمی‌تواند در افطار غذای سبک بخورد پس باید بعد از اینکه روزه خود را با یک لیون آب گرم و خرما باز کرد بلافاصله در همان زمان شام خود را نیز میل کند تا فاصله بیشتری تا زمان خوابش داشته باشد.

اجتناب از خواب بعد از سحر

خدادوست با تاکید بر استفاده کافی از مایعات و میوه‌جات در فاصله بین افطار تا سحر، خاطرنشان کرد: به دلیل طولانی بودن مدت روز، مناسب است که در زمان سحر غذای قوی و کاملی استفاده شود منتها چون غذای کاملی را میل می‌کنند حداقل باید دو ساعت بعد از سحر نخوابند که اگر به فاصله کوتاهی بعد از سحر بخوابند بسیار کسل، سنگین، دهان تلخ و بدبو، احساس سردرد و… پیدا می‌کنند.
راه‌کارهای جلوگیری از تشنگی/ اجتناب از مصرف سبزی در وعده سحر
معاون طب ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: برای جلوگیری از تشنه شدن در طول روز نیز بهتر است در زمان افطار و سحر یک لیوان از مخلوط عرق کاسنی و شاطره را به جای آب استفاده و در هنگام سحر نیز از مصرف سبزی اجتناب کنیم چرا که آب بدن را در دستگاه گوارش جذب خود کرده و دفع می‌شود.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: روزه داران همچنین ضمن استفاده از سبزی خرفه، می‌توانند تخم خرفه را نیز در ظرف کوچکی قرار داده و به آن دوغ اضافه کنند تا این دوغ جذب تخم خرفه شود، پس از مدت کوتاهی دوباره این کار را تکرار کنند تا زمانی که به حد اشباع تخم خرفه دوغ را به خود جذب کند، پس از آنکه به طور کامل جذب شد می‌توانند به اندازه یک قاشق چایخوری در زمان سحر آن را میل کنند تا مانع از تشنگی در طول روز شود.

منبع
HiDoctor
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی