به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل، محققان دانشگاه جنوب کالیفرنیا به این نتیجه رسیدند که حدود 50 میلیون سال قبل در زمان یکی از بزرگترین نابودیهای زیستی تاریخ زمین، یکی از فعالترین آتشفشانهای مریخ نیز به آخرین روزهای حیات خود نزدیک شده است.
این محققان با بررسی تصاویر ناسا از کوهستان مارتیان مریخ متوجه شدند که جدیدترین ردی که از گدازههای آتشفشان "آرسیا مونز" مریخ وجود دارد مربوط به 50 میلیون سال قبل است.
جاکوب ریچاردسون از محققان ناسا گفت: ما تخمین میزنیم که بیشترین میزان فعالیت این آتشفشان حدود 150 میلیون سال قبل بوده است که همزمان با اواخر دوره ژوراسیک در زمین است.
محققان با استفاده از شبیهسازی کامپیوتری موفق شدند به اطلاعات دقیقتری در رابطه با این آتشفشان دست پیدا کنند.
کوه دیگری که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفته "الیسیوم" است. این کوه تقریبا دو برابر قله اورست ارتفاع دارد و حدودا 16 هزار متر از سطح مریخ ارتفاع دارد.
بررسی ترکیب گدازههای این کوه نشان میدهد ساختار گوشته مریخ نسبت به زمین بسیار پیچیدهتر از تصورات قبلی محققان است و شباهت زیادی به زمین دارد.
نتایج این تحقیق در ژورنال علمی Earth Planetary منتشر شده است.
بررسی ساختار این آتشفشانها برای ماموریتهای انسانی در مریخ اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا آنها یکی از بزرگترین تهدیدات برای فضانوردان آینده محسوب میشوند.
محققان همچنان در حال تلاش هستند تا اطلاعات بیشتری درباره ساختار درونی مریخ به دست آورند.