به گزارش مهر، محققان دانشگاه بروک در اونتاریو کانادا دریافتهاند برخی نواحی مغز به برخی فاکتورهای مرتبط با آلزایمر به شکل متفاوتی واکنش نشان میدهند.
محققان در این مطالعه، به بررسی تاثیرات رژیم غذایی تحریک کننده چاقی بر سیگنالدهی انسولین و نشانگرهای التهاب و استرس سلولی پرداختند.
مشخص شده است این فاکتورها در روند پیشروی بیماری آلزایمر در طول فرآیند پیری در موشها دخیل هستند. در این مطالعه، یک گروه از موشها رژیم غذایی پرچرب و پرقند دریافت کردند، درحالیکه گروه کنترل با رژیم غذایی عادی تغذیه شدند.
این محققان، میزان التهاب و فشار را در قسمت هیپوکامپ و قشر جلوپیشانی مغز حیوانات بعد از 13 هفته مصرف رژیم غذایی تعیین شده اندازه گیری کردند. آنها مغز موشهای مسن را با مغز موشهای جوانتر مقایسه کردند. هیپوکامپ منطقه نزدیک مرکز مغز و مسئول حافظه طولانی مدت است. قشر جلوپیشانی در قسمت جلو مغز واقع شده و بر عملکردهای پیچیده شناختی، احساسی و رفتاری نظارت دارد.
در مقایسه با گروه کنترل، گروه رژیم غذایی پرچرب و پرقند دارای نشانگرهای بیشتر التهاب، مقاومت انسولین و استرس سلولی در مناطق هیپوکامپ که به نظر میرسد در روند پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل هستند، بودند. منطقه قشر جلوپیشانی گروه رژیم غذایی پرچرب و پرقند دارای علائم بیشتری از لحاظ مقاومت انسولین بودند، اما نشانگرهای التهاب و استرس سلولی تغییری نکرد.
این نتایج از این نظریه حمایت میکند که افزایش سن به تنهایی در روند پیشرفت بیماری آلزایمر نقش دارد و چاقی موجب تشدید تاثیرات افزایش سن بر عملکرد مغز میشود.