به گزارش ایرنا، عناوین یاد شده گوشه ای از عزت و افتخار آفرینی زنان ورزشکار ایران در نبردهای ورزشی است که در عین حفظ اصول و ارزش های اسلامی به دست آمده است. امروزه ابهت و وقار بانوان ورزشکار ایرانی در عرصه های قهرمانی آنان را به الگویی برای دیگر کشورهای اسلامی و غیر اسلامی بدل کرده است.
زنان ایران تا 11 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در هیچ رشته ورزشی حضور نداشتند، سرآغاز فعالیت زنان در بازی های آسیایی 1990 «پکن» با حضور تنها یک زن در کاروان 125 نفره ایران کلید خورد.
«لیدا فریمان» به عنوان نخستین زن ایرانی به رقابت های آسیایی راه یافت، هر چند مدالی کسب نکرد، اما حضور این بانوی محجبه سرآغاز تحول در ورزش زنان شد. در رقابتهای آسیایی 1994 هیروشیما، علاوه بر فریمان، «لیلا تقیپور» نیز عازم مسابقات شد، هر چند آن ها موفق به کسب مدال نشدند، اما رکوردی بالاتر از حداقل ورودی المپیک را کسب کردند.
فریمان، عناوین نخستین زن تاریخ ورزش ایران، اولین بانوی تیرانداز المپیکی کشور و اولین پرچمداری کاروان ایران در المپیک 1996 آتلانتا را به نام خود ثبت کرده است.
با وجود اینکه از سال 1979 تا 1998 حضور بانوان ورزشکار ایران در عرصه های بین المللی کمرنگ و بدون مدال بود، اما در بازی های آسیایی 2002 «بوسان» کره جنوبی نخستین مدال نقره آسیایی را «نسیم حسن پور» در رشته تیراندازی 10متر «تپانچه بادی» برای ایران کسب کرد.
با شکست طلسم مدال آوری، در بازی های 2006 «دوحه» قطر علاوه بر افزایش تعداد زنان، تعداد نشان ها به سه مدال برنز «مهروز ساعی» و «افسانه شیخی» در تکواندو و «آتوسا پورکاشیان» در شطرنج تیمی افزایش یافت. در پی این موفقیت نخستین سهمیه بانوان در المپیک 2008 چین از سوی «نجمه آبتین» در تیراندازی با کمان، «هما حسینی» در قایقرانی و «سارا خوشجمال فکری» در تکواندو حاصل شد.
ایران با 88 ورزشکار زن در بازی های آسیایی 2010 چین حاضر شد. آنان با کسب 14مدال رنگارنگ و تصاحب نخستین مدال طلای تاریخ تکواندوی بانوان ایران توسط «فاطمه نعمتی» شگفتی ساز شدند.
اوج موفقیت زنان ایران در بازی های آسیایی 2014 «اینچئون» کره جنوبی با کسب 16 نشان و با حضور 58 ورزشکار بود که نشان از کیفیت کار بانوان ورزشکاران ایران در مدال آوری داشت.
حالا اما ایران با رکوردی بی نظیر و با 109 ورزشکار زن در بازی آسیایی 2018 اندونزی شرکت خواهد کرد. علاوه بر آن در اقدامی کم سابقه پرچمداری کاروان به «کیمیا علیزاده»، بانوی تاریخ ساز المپیکی ایران سپرده شده است تا با برجسته شدن موضوع «حجاب» در بزرگترین رویداد ورزشی آسیا، ثابت شود که حجاب مانع و محدود کننده زن نیست و بر خلاف نظر «اسلام ستیزان»، «زن مسلمان» پا به پای مردان در فعالیتهای اجتماعی حضور دارد.
زنان ورزشکار ایران زمین، قهرمان «حجاب ورزش» نیز هستند و سهم غیرقابل انکار و ستودنی در افزایش اعتماد به نفس زنان مسلمان جهان دارند که این حرکت را باید جلوه ای از «کاربرد دیپلماسی ورزشی» توسط شیرزنان ایرانی دانست.