به گزارش ایسنا، رژیم بعث عراق از آغاز تا پایان جنگ تحمیلی برای جلوگیری از تسلیم شدن نیروهایش به رزمندگان اسلام و برای تخریب وجهه بینالمللی جمهوری اسلامی ایران، همواره چنین تبلیغات میکرد که ایران هنگامی که نیروهای عراقی را به اسارت درمیآورد آنها را کشته و مثله میکند یا به شکنجه آنها میپردازد که البته این گونه تبلیغات در موقع جنگ آن هم از رژیم عراق که خود به هیچ یک از حقوق انسانی پایبندی نداشت، بعید نبود.
اما رفتار رزمندگان اسلام با نیروهای عراقی به طور معمول اسلامی و انسانی بود و در برخی از مواقع حتی از نیروهای خودی بیشتر به آنها توجه میشد. رزمندگان در هنگام اسیر کردن نیروهای عراقی با آنها رفتاری کاملا انسانی و مطابق حقوق بشردوستانه داشتند. رفتار انسانی نیروهای ایرانی به گونهای بود که تعدادی از اسرای عراقی در دوران اسارت خواستار پناهندگی میشدند.
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/04/26/0249170142v.jpeg)
در سندی که مشاهده میکنید نمونهای از درخواست اسرای عراقی به چشم میخورد:
تاریخ شمسی
4 شهریور 1366
تاریخ میلادی
26 اوت 1987
نامه مورخ 26 آگوست 1987 نمایندگی جمهوری اسلامی ایران خطاب به دبیرکل
احتراماً، به پیوست متن نامه تعدادی از اسیران عراقی جنگ را که درخواست اقامت در جمهوری اسلامی ایران نمودهاند به پیوست ارسال مینمایم.
محمدجواد ظریف ـ کاردار موقت هیئت نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل
![](/Upload/Public/Content/Images/1397/04/26/02491701588.jpeg)
پیوست
همانطور که مطلعید در 16 مارس 1987 جمهوری اسلامی ایران به دلایل اسلامی و بشردوستانه با آزادی یک طرفه 102 اسیر معلول عراقی جنگ موافقت کرد که ما 26 نفر از اسیران جنگی مذکور از بازگشت به عراق اجتناب کرده و از جمهوری اسلامی ایران درخواست پناهندگی نمودیم که این درخواست را مقامات ایرانی پذیرفتند.
ما به دلایل بسیاری از بازگشت به عراق خودداری کردیم، اگر چه زنان، کودکان و والدین ما در عراق هستند. یکی از دلایل متقاعد کننده ما در گرفتن این تصمیم، بهخاطر فشار شدیدی است که در عراق حاکم است. بهعلاوه هیچ فضای اسلامی در عراق وجود ندارد و آینده رژیم بعثی عراق نامعلوم است. به این دلایل بازگشت و زندگی در عراق را غیرممکن دیدیم و از همین رو از ایران درخواست پناهندگی نموده که در حقیقت عداوت رژیم بعثی عراق علیه ما برانگیخته شده است.
اکنون رژیم عراق در واکنش جدی به خاطر پناهندگی ما در ایران، خانوادهای ما را تحت فشار فیزیکی و روانی قرار داده است.
بنابراین از جنابعالی درخواست مینماییم بهعنوان یک مقام مسئول به عراق فشار آورده تا اذیت و آزار خانوادهای ما را متوقف ساخته و ما را از محل و سلامتی خانوادههایمان مطلع سازید.
اسیران عراقی جنگ، مهمان جمهوری اسلامی ایران
1ـ جاسم منشاد
2ـ عبدالکاظم شادی جاسم
3ـ عامر ساجت محسم
4ـ عبدالرزاق قاسم شامی
5ـ عباس سلمان حسن
6ـ صلاح مهدی عبدالحسین
7ـ کریم جابر راضی
8ـ محمد موسی احمدوی
9ـ سالم شیاد جاسم الجنابی
10ـ خالد محمد سوحان
11ـ خلیل جاسر خلیل الجبوری
12ـ عبدنور لطیف ظاهر
13ـ عیدان رمضان فرحان
14ـ حمزه ابوالهیجامی
15ـ عبدالجواد کاظم اسدی
16ـ طه عوید ناصر
17ـ نافع کاظم شاغاتی
18ـ علی حسین عبدالرکابی
19ـ حازم احمد نجیب
20ـ سیدشایع جبار عطیه
21ـ رحیم جهم مخیلف المالکی
22ـ احمد عبداللطیف عاصی
23ـ حسین حسن سحبوک
24ـ سامی عادل داخل
25ـ حامد جابر الحلفی
26ـ عبدالحسین محمد جغارا».