سید علی اصغر رفاهی مدیرکل پیشگیری های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در رابطه با معرفی سامانه سجام و عملکرد این سامانه اظهار کرد: سامانه سجام مخفف سامانه جمع آوری اطلاعات مردمی است.
وی گفت: اگر بخواهیم خیلی عامیانه خدمت شهروندان بیان کنیم نظر ما بر این است که باید به سمتی که مردم خودشان نظارت کنند حرکت نمایند.
این مقام قضایی تصریح کرد: درباره این سامانه هدف ما این است که شهروندان خودشان اگر یک معضل و یک اقدام خلافی را میبینند گزارش کنند.
رفاهی اظهار کرد: این موضوعات را مردم وقتی که میبینند به عنوان دیدهبان یا ناظر پیشگیری در سامانه سجام اعلام کنند.
مدیرکل پیشگیری و مشارکت های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: پیشنهاد من این است که همه مردم شریف در این سامانه ثبت نام کنند، همه ناظر باشند که ان شاءالله نظارت مردم بر مردم و نظارت مردم بر مسئولین با کمک این سامانه محقق شود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از ثبت نام در این سامانه مردم یا همان ناظران پیشگیری میتوانند تخلفها و آسیبهای احتمالی را به ما منتقل کنند.
رفاهی در رابطه با نحوه پیگیری گزارشات مردمی بیان کرد: کاری که ما انجام میدهیم این است که این معضل و مشکل گزارش شده را در اولین فرصت ممکن به بالاترین مقامات اجرایی و قضایی کشور، استان و حتی شهرستان منعکس کرده و به تعبیری مطالبهگری میکنیم.
این مستشار قضایی افزود: گزارشات مردمی را به این مقامات ارسال کرده و درخواست میکنیم که فلان نقص که توسط یک شهروند یا تعداد زیادی از شهروندان به کا گزارش شده است، را برطرف کنید.
رفاهی در ادامه به ذکر مثالی اشاره کرد و گفت:اکنون یک سری اقدامات هستند که نباید انجام شود ولی میبینیم یک فردی و در ایام تعطیلات یکسری اقدامات را در جهت بهره برداری از یک زمین انجام میدهد. در تعطیلات نوروز اقدام به حصارکشی یک زمین میکند و به تعبیری تصرف عدوانی کرده یا به زبان عام تر زمین خواری میکند.
وی افزود: در این مصداق احتمالا مردم محل میدانند که این منطقه کوه است، این منطقه جزو اراضی دولتی و جزو منابع ملی است. پس آن دیده بان ما میداند قضیه چیست؟
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: حال اگر فردی که این تخلف را دیده است این موضوع را از طریق سامانه سجام برای ما به صورت مستند گزارش کند، عکسی یا فیلمی بگیرد ما بلافاصله این موضوع را به بالاترین مقامات قضایی و اجرایی چه در مرکز، چه در سطح استان مربوطه و چه در سطح شهرستان مربوطه ارسال کرده و پیگیری میکنیم تا به نتیجه مدنظر برسد.
مدیرکل پیشگیری های مردمی معاونت اجتماعی قوه قضاییه عنوان کرد: در این رابطه ما سعی میکنیم بدون تشکیل پرونده کاری کنیم که آن فرد زمین خوار نتواند به اقداماتش که منجر به وقوع به یک جرم در آینده میشود ادامه دهد و به عبارتی از این اقدامش جلوگیری میکنیم.
وی در پایان گفت: آدرس این سامانه sajam.adliran.ir است که شهروندان میتوانند به عنوان ناظر پیشگیری در آن ثبت نام کنند و گزارشات خود را برای ما بفرستند.