رئیس شورا‌های حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان به میزان خبر داد

سازش دو طایفه و نجات جان دو نفر از قصاص

با تلاش اعضای شورای حل اختلاف شماره ۲۱ شهرستان زاهدان، اختلاف و درگیری بین چند طایفه به سازش منجر شد و دو نفر از مجازات قصاص رهایی یافتند.

رئیس شورا‌های حل اختلاف سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان از نجات دو زندانی محکوم به قصاص خبر داد و گفت: وظیفه ذاتی شعب صلحی شورا‌های حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان برقراری صلح و سازش میان پرونده‌های ارجاعی به این شعبه است.

حجت الاسلام والمسلمین حمید رضا بندانی گفت: شماره 21 شهرستان زاهدان از شعب صلحی واقع در مسجد مکی است که بسیاری از پرونده‌های ارجاعی به این شعبه با تلاش بزرگان و ریش سفیدان به سازش ختم می‌شود.

این مقام قضایی در ادامه بیان کرد: یکی از پرونده‌های ارجاعی به این شعبه پرونده قتلی است که مربوط به دو طایفه است که این قتل باعث به وجود آمدن اختلافات و درگیری‌های فراوانی بین دو طایفه شده بود.

وی اضافه کرد: از زمان ارجاع پرونده به شعبه سریعا جلسه سازش در شورای حل اختلاف شماره 21 زاهدان تشکیل و از طرفین پرونده دعوت شد تا در این جلسه شرکت کنند، جلسه با حضور طرفین پرونده و جمعی از بزرگان طوایف آن‌ها برگزار شد و اعضای شورا‌های حل اختلاف با استفاده از نفوذ بزرگان و معتمدان و اشاره به نتایج مثبت و تاثیرگذار گذشت و ایثار در جامعه توانستند رضایت خانواده شاکی را جلب کنند. در نهایت خانواده اولیای دم با حرمت گذاری به بزرگان جلسه، تمامی شکایات خود در این زمینه را بلااثر و رضایت خود را نسبت به گذشت از طایفه مقابل اعلام کردند.

رئیس شورا‌های حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان در ادامه بیان کرد: همچنین پرونده دیگری با موضوع نزاع منجر به قتل به این شعبه ارجاع شد که اعضای شورای حل اختلاف شماره 21 زاهدان ضمن تشکیل جلسات متعدد با طرفین پرونده و جمع زیادی از بزرگان دوطایفه توانستند نتایج خوبی کسب کنند.

وی تصریح کرد: اختلاف و درگیری بین این دو طایفه نیز به سازش ختم شد و تلاش اعضای شورا‌های حل اختلاف نتیجه داد و طرفین پرونده گذشت و رضایت خود را نسبت به هم اعلام کردند.

حجت الاسلام و المسلمین بندانی در ادامه اضافه کرد: مجموعا در طول یک هفته دو پرونده قتل در این شعبه به سازش ختم شد و دو نفر از مجازات قصاص رهایی یافتند و اختلاف و درگیری بین طوایف نیز به صلح و دوستی تبدیل شد.

رئیس شورا‌های حل اختلاف سیستان و بلوچستان همچنین گفت: توجه به فرهنگ غنی صلح و سازش و همچنین تلاش در جهت نهادینه کردن آن در بین مردم از برنامه‌های دستگاه قضایی است که باید علاوه بر ترویج این کار خداپسندانه از ظرفیت بزرگان و ریش سفیدان در جهت پیشگیری از جرائم نیز استفاده بهینه کرد.

وی میدان دادن به جوانان و آشنا کردن آنان با فرهنگ بخشش و گذشت را ضروری برشمرد و بیان کرد: با آشنا ساختن جوانان با این فرهنگ غنی و پربار می‌توان از بروز بسیاری از ناهنجاری‌ها و درگیری‌ها در سطح جامعه جلوگیری کرد.

این مقام قضایی در ادامه افزود: دستگاه قضایی در کنار حمایت و توجه از سنت حسنه بخشش و گذشت با افرادی که امنیت عمومی جامعه را به مخاطره بیندازند برخورد قانونی و قاطع خواهد کرد.

رئیس شورا‌های حل اختلاف سیستان و بلوچستان گفت: عملکرد و اقدامات شورای حل اختلاف نقش و تاثیر بسزایی در کاهش پرونده‌ها داشته که انتظار می‌رود با توجه به این ماهیت، اعضای شورای حل اختلاف استان تلاش‌ها و عملکرد خود را بیش از گذشته تداوم بخشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر