به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، سیاوش سلیمی با بیان اینکه باتوجه به گسترش دامداریها و افزایش قابل توجه ظرفیت تولید شیر کشور در سالهای اخیر، جذب شیر خام تولیدی در برهه هایی از سال، با مشکلات عدیده ای مواجه بوده است، اظهارداشت: این مسئله، پیامدهای متعددی همچون سرگردانی محصول، عدم پرداخت به موقع وجه شیر، قیمت پایین خرید و درنهایت نارضایتی گسترده دامداران را به همراه داشته است.
وی اضافه کرد:کارخانجات شیرخشک نیز که توان جذب بالای شیرخام و تبدیل آن به محصولی با ماندگاری طولانی و قابل برگشت به زنجیره تولید را دارند، بدلیل قیمت پایین خرید شیرخشک و خامه استحصالی از طرف صنایع لبنی، عملا قادر به اثربخشی در این فرآیند پرتنش نبودهاند.
دبیرانجمن صنفی کارفرمایی شیرخشک کشور تصریح کرد: حتی پس از تصویب قیمت خرید شیرخام به مبلغ 14400 ریال در سال 92، به علت عدم تمکین خریداران و کارخانجات، توفیقی در بهبود شرایط و افزایش قیمت فراهم نشد و تنها از سال 93 و با آغاز طرحهای خرید تضمینی و حمایتی شیر و تبدیل آن به شیرخشک و خامه توسط وزارت جهادکشاورزی با مدیریت سازمان مرکزی تعاون روستایی بود که توانست تاحدودی در وضعیت بازار شیر تغییرات مثبتی ایجاد کند.
سلیمی ادامه داد:ازطرفی پرداخت مطالبات دامداران و کارخانجات شیرخشک با تعویق و مشکلات فراوان روبرو بود و همچنین قیمت مصوب سال 92 هرگز محقق نشد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه از اوایل اردیبهشت ماه سالجاری و با همت وزیر جهاد کشاورزی و تلاش های سازمان تعاون روستایی، در زمینه تأمین بودجه و تخصیص اعتبارات لازم، این مسائل حل و فصل شد.
سلیمی اضافه کرد: این اقدام، پس از چند سال انتظار، علاوه بر ایجاد دلگرمی در بین دامداران و تولیدکنندگان شیر، از یکسو موجب پدید آمدن ثبات و تعادل قیمت محصول پایه و ازسوی دیگر عامل تنظیم بازار استحصالات مربوطه نظیر خامه و شیرخشک به نفع پایداری درازمدت عرضه این فرآوردهها شده است.
وی ادامه داد: پرداخت مطالبات (کارمزد) قبلی کارخانجات تولید شیرخشک همزمان با تسویه بخش اعظم مطالبات دامداران حاکی از توانمندی و تأثیرگذاری کم سابقه مسئولان مربوطه است.