به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، بر اساس آمار رسمی منتشر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی، طی سه ماهه نخست امسال بالغ بر دو میلیون و 18 هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش یک میلیارد و 580 میلیون دلار صادر شده است و میزان واردات چهار میلیون و 725 هزار تن به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و 541 میلیون دلار بوده است که با حسابی ساده می توان دریافت تراز بازرگانی بخش کشاورزی در این بازه زمانی منفی 961 میلیون و 26 هزار دلار و تراز وزنی این بخش منفی دو میلیون و 706 هزار تن بوده است.
همین آمار در سه ماهه نخست سال گذشته، کمتر بود و در واقع تراز وزنی بخش کشاورزی و غذا در خرداد امسال 25.37 درصد و تراز بازرگانی 43.27 درصد رشد را نشان میدهد، چراکه به عنوان مثال میزان صادرات در بخش کشاورزی و غذا در سه ماهه نخست سال گذشته یک میلیون و 361 هزار تن به ارزشی بالغ بر یک میلیارد و 106 میلیون دلار و میزان واردات چهار میلیون و 988 هزار تن به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و 801 میلیون دلار بوده است.
این روند در بهبود تراز بازرگانی بخش کشاورزی نشان می دهد که کاملا فنی و اصولی بوده است، چراکه در ماه ها و سنوات گذشته اگر بهبودی در حوزه تراز بازرگانی صورت میگرفت ناشی از افزایش نرخ های جهانی و بیشتر شدن نرخ ارز بود.
اما نگاهی به میزان و ارزش محصولات صادراتی و وارداتی در بازه زمانی مورد نظر نشان میدهد که نه تنها صادرات کشاورزی بیشتر و ارزآورتر شده است بلکه واردات در این بخش کمتر شده و ارزش کمتری نیز برای ورود آنها، از کشور صرف شده است.
البته پیش از این نیز حجتی وزیر جهاد کشاورزی درباره بهبود روند تراز تجاری در بخش کشاورزی صحبت کرده بود، برخی از معاونان او نیز مانند عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه ریزی اقتصادی این وزارتخانه، به اهمیت این مسئله اشاره کرده و گفته بود که در صددیم در برنامه زمانی میان مدت تراز بخش کشاورزی را به صفر برسانیم و نهایتا آن را مثبت کنیم. اگر همین روند تا پایان سال ادامه پیدا کند تراز در این حوزه از حدود سه میلیارد دلار در سال گذشته کمتر خواهد شد.