سرویس سبک زندگی فردا: دریاچه چیتگر در شمال غرب تهران و در محدوده شهرداری منطقه 22 قرار داشته که از شمال و شرق به محور چهار باغ، بزرگراه همت و آزادگان، از جنوب و جنوب غرب به پارک جنگلی چیتگر و از غرب به بافت مسکونی منطقه 22 شهرداری تهران محدود میشود.به نقل از بیتوته دریاچه مصنوعی چیتگر فاز اول آن در تاریخ 15 اردیبهشت ماه 1392 افتتاح شد.
عکس دریاچه خلیج فارس
مساحت دریاچه چیتگر (خلیج فارس) 130 هکتار بوده و در مجاورت آن 120 هکتار مجموعه تفریحی نیز در پهنه خشکی ایجاد شده است. حدود 80 درصد از آب این دریاچه از محل آب رودخانه کن و مابقی از روان آبهای حوزه میانی و سطحی منطقه تأمین میشود. این مجموعه دارای 8 ورودی اصلی میباشد که سه ورودی در شمال دریاچه، سه ورودی در شرق و دو ورودی در غرب و شمال غرب واقع شده است.
با وجود پارکهای جنگلی چیتگر، خرگوش دره، لتمال کن و جهت وزش باد در تهران که عموما غربی-شرقی است این محدوده از تهران آب و هوای پاکیزه و مطلوب تری نسبت به دیگر مناطق تهران دارد و به نظر میرسد ظرف یک دهه آینده، یکی از مناطق مهم پایتخت و حتی ایران باشد.
امکانات دریاچه چیتگر (خلیج فارس)
از جدیدترین امکانات این مجموعه میتوان به ساحل سنگی اشاره کرد که فضای جالب و نوستالژیکی را برای شهروندان فراهم کرده است تا بتوانید بدون جوراب و کفش، روی این ساحل سنگی پر آب راه رفته و حال و هوایی تازه کنید. این ساحل سنگی در بخش شمالی دریاچه مشاهده میشود و میتوانید تا نزدیکی آب بروید.
پارگینگ، زمین بازی و رستورانهای بزرگ و کوچک در کنار دست فروشها و بلالیها و بستنی فروش ها، از جمله خدمات این مجموعه به شمار میرود که در کناب آب نمای موزیکال و سرویسهای بهداشتی و نمازخانه، در اختیار بازدیدکنندگان قرار دارد.
جزیرهها
مجموعه تفریحی توریستی دریاچه چیتگر دارای 3 جزیره با نامهای شهدای تنب کوچک، شهدای تنب بزرگ و شهدای ابوموسی با عملکردهای فرهنگی، مذهبی، تفریحی، پذیرایی و هنری است.
جزیره شهدای تنب بزرگ با مساحت 10000 متر مربع با کاربری فرهنگی و مذهبی، جزیره شهدای تنب کوچک با مساحت 4000 متر مربع با کاربری فرهنگی، اجتماعی و هنری و جزیره شهدای ابوموسی با مساحت 13000 مترمربع با کاربری خدماتی، تفریحی و پذیرایی مجهز به اسکله، قایق برقی و قایق امداد و همچنین قایقهای تفریحی و پدالی است.
قایق سواری در دریاچه چیتگر
همچنین اگر به دریاچه چیتگر میروید، قایق سواری مفرح را فراموش نکنید. دریاچه خلیج فارس به عنوان بزرگترین دریاچه مصنوعی ایران، فرصت قایق سواری فراموش نشدنی را به شما در تهران میدهد. استفاده از جت اسکی و دیگر ورزشهای آبی هنوز در دریاچه توسعه داده نشده که در آینده نزدیک به جمع فعالیتهای آن افزوده خواهد شد.
دو اسکله قایق سواری در کنار دریاچه چیتگر به چشم میخورد که یکی در بخش جنوب غربی و دیگری در قسمت شمالی واقع شده است. اسکله جنوبی به ورودی اصلی مجموعه نزدیکتر بوده و شما میتوانید با مراجعه به آن و تهیه بلیط، هم از قایق سواری انفرادی و هم جمعی استفاده کنید.
قایقهای پدالی دو نفره و چهار نفره از جمله خدماتی است که در اختیار مخاطبان قرار دارد. قایقهای موتوری با ظرفیت شش نفر نیز شما را در این دریاچه 120 هکتاری، به مدت 30 دقیقه میگرداند.
پرندگان مهاجر
با ساخت دریاچه چیتگر، پرندگان مهاجری که همه ساله از اروپای شرقی و شمال سیبری به ایرن میآمدند و رهسپار تالابهای فارس و خوزستان بودند، وقتی سر راهشان به جنوب، با این دریاچه مواجه شده اند، در همین مکان فرود آمده و ماندگار شده اند.
امکانات غیرآبی دریاچه
در دریاچه چیتگر (خلیج فارس)، فروشگاههایی متعددی وجود دارد که نوشیدنیها و خوردنیهای ایرانی و فرنگی را در اختیار کافی شاپ بازها قرار میدهد. در بخش ساحلی، دو مجموعه بازی بزرگ واقع شده که از آن جمله میتوان به سافاری وحشت، اسکیت یو شکل و هرم هیجان نام برد.
پیست دوچرخه سواری و سرزمین بازی نیز از جمله خدمات مجموعه به گردشگری تهرانی است. قسمت شمال شرقی دریاچه، چرخ و فلک با چشم انداز زیبایی از دریاچه مشاهده میشود که در کنارش وسایل بازی کودکان و نوجوانان مانند پیست پرواز و ماشین کوبنده قرار دارد.
پیست پرش
نخستین پیست پرش در آسمان در دریاچه خلیج فارس تهران ارائه شده است. البته نمونهای از آن در بوستان نهج البلاغه تهران نیز در دسترس شهروندان تهرانی قرار دارد.
با انتخاب یک تیوب میتوانید بر روی سرسرهای قرار گرفته و پس از سر خوردن و طی مسیر ده متری، روی تشک بادی پرتاب شوید. تفریحی جالب برای همه اقشار که قیمت پیست پرش دریاچه چیتگر 10 هزار تومان قیمت دارد.
توصیههایی جهت بازدید دریاچه چیتگر
1- مراقب باشید غذا دادن به حیوانات مجموعه، با مخالفت مسئولان دریاچه مواجه نشود.
2- این محیط مصنوعی است. در حفظ محیط آن کوشا باشید.
3- دریاچه بیش از 10 متر عمق دارد. از شوخیهای بی جا در قایقهای انفرادی و گروهی پرهیز کنید.
پارک جنگلی چیتگر
پارک جنگلی چیتگر از پارکهای جنگلی غرب تهران است که با 950 هکتار زمین پردرخت یکی از بزرگترین بوستانهای جنگلی استان تهران به شمار میرود.
پارک جنگلی چیتگر دارای مسیرهای دوچرخه سواری کوهستان، استقامت، سرعت و مسیر دوچرخه سواری اختصاصی بانوان است که میتوانید با دوچرخه شخصی یا دوچرخههای موجود در پارک در آن رکاب بزنید. اختلاف ارتفاع بین بلندترین و کوتاهترین نقطه پارک جنگلی چیتگر 88 متر است.
پارک جنگلی همچنین دارای یک باشگاه سوارکاری است که در بخش شمال شرقی پارک واقع شده است.
ساعات کاری دریاچه چیتگر
ساعات کاری دریاچه خلیج فارس: شنبه الی چهارشنبه از ساعت 15 ٫ 30 الی 22 و پنجشنبه، جمعه و روزهای تعطیل از ساعت 10 صبح الی 23 است.
دسترسی به دریاچه چیتگر
این سوال مهمی است. اگر با ماشین شخصی قصد عزیمت دارید، توصیه میکنیم که وارد بزگراه همت غرب شده و سپس به خروجی شهید خرازی رفته و از این خروجی، دریاچه خلیج فارس قابل رویت است. بقیه مسیر را تابلوهای راهنمای موجود، در خدمات شما هستند.
مسیر بعدی استفاده از بزرگراه آزادگان شمال است که وقتی وارد خروجی شهید خرازی میشوید، خروجی دریاچه روبروی شما قرار دارد.
اگر وسیله نقلیه ندارید و قصد دارید با وسایل نقلیه عمومی سفر کنید، توصیه میکنیم که به پایانه اتوبوس صادقیه رفته و با استفاده از اتوبوس شهرک دریا، خود را به دریاچه خلیج فارس برسانید. البته از اتوبوس جنب مترو چیتگر نیز میتوانید برای رفتن به دریاچه استفاده کنید.
اگر سمت خیابان شریعتی و میرداماد و تجریش هم هستید، کافیست به سه راه ضرابخانه، پایین خیابان میرداماد رفته و از ان جا، اتوبوسهای BRT مترو چیتگر را سوار شده و سپس با اتوبوس دیگری به دریاچه بروید.
اگر عاشق مترو سواری هم هستید، بهترین راه ممکن، رسیدن به ایستگاه مترو چیتگر و استفاده از پایانه اتوبوس آن برای سفر به شهرک شهید باقری و دریاچه خلیج فارس تهران است.
در زیر میتوانید تمامی مسیرهای رفتن به دریاچه چیتگر و آدرس دقیق دریاچه خلیج فارس را ملاحظه بفرمایید:
مسیر شماره یک: همت غرب، شهید خرازی، خروجی دریاچه شهدای خلیج فارس
مسیر شماره دو: اتوبان آزادگان شمالی، خروجی شهید خرازی، خروجی دریاچه شهدای خلیج فارس
مسیر شماره سه: جاده مخصوص کرج، خروجی ایران خودرو شمالی