ماهان شبکه ایرانیان

پیشنهاد افزایش ۱.۴ برابری قیمت آب پرمصرف‌ها

معاون وزیر نیرو در امور آب و‌ آبفا گفت: دولت موافق افزایش تعرفه آب برای پرمصرف‌ها است، در این زمینه پشنهاد افزایش ۱.۴ برابری تعرفه برای کسانی که مازاد بر الگو مصرف می‌کنند ارائه شده است.

پیشنهاد افزایش 1.4 برابری قیمت آب پرمصرف‌ها

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، عباس سروش معاون وزیر نیرو در امور آب و‌ آبفا در نشست خبری اظهار داشت: تغییرات اقلیم واقعیتی است که در سطح جهان وجود دارد و در برخی نقاط جهان موجب افزایش دما و کاهش بارش‌ها شده است.

وی افزود: ایران نیز با کاهش متوسط بارندگی، افزایش متوسط دما و تغییر رژیم بارش‌ها مواجه شده و این شرایط موجب شده هم از نظر آب سطحی و هم از نظر منابع زیرزمینی دچار تنش شویم.

سروش با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد این روند در سال‌های آینده نیز ادامه دارد گفت: ما باید همانند نیاکانمان با شرایط به سازگاری برسیم و سازگاری با کم‌آبی پسندیده‌تر از مقابله با خشکسالی است چرا که زورمان برای مقابله به طبیعت نخواهد رسید و نتیجه آن کم آبی و ریزگرد می‌شود، اما اگر با کم‌آبی سازگاری پیدا کنیم می‌توانیم شرایط را بهتر و هوشمندانه‌تر مدیریت کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه اصلاح روند مصرف فقط از طرف وزارت نیرو محقق نمی‌شود گفت: بیشترین میزان مصرف را در بخش کشاورزی داریم که برای اصلاح روند مصرف باید دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی تعامل مستمری را داشته باشند. چرا که در برخی نقاط کشور میزان سهم کشاورزی از مصرف آب به بیش از 94 درصد رسیده است.

وی افزود: من معتقدم اگر 10 درصد در مصرف آب کشاورزی صرفه‌جویی و مدیریت شود می‌توانیم تا 3 برابر بیشتر از حجم آبی که انتظار داریم از نقاط دوردست برای تامین آب انتقال داده شود، منابع آبی در همان محل مصرف داشته باشیم.

معاون وزیر نیرو در امور آب و‌ آبفا، یکی از پرتنش‌ترین حوضه‌های آبی در کشور حوضه زاینده‌رود است گفت: حوضه آبریز زاینده رود آب شهرهای زیادی را در استان اصفهان و یزد بالغ بر 5 میلیون نفر پوشش می‌دهد. همچنین باغات و زمین‌های کشاورزی و صنعت در این دو استان پوشش داده می‌شود که چالش غیرمنتظره حوزه زاینده رود در سال جاری منجر شد که نتوانیم کل نیازهای این دو استان را به صورت کامل پوشش دهیم اما با اولویت قرار دادن آب شرب توانستیم در مدت گذشته از سال 97، آب شرب استان اصفهان و شهر یزد را تامین کنیم و تنها در برخی نقاط با کمبود فشار و قطعی مقطعی آب مواجه شدیم. 

سروش ادامه داد: موضوع زاینده‌رود در کارگروه استانی که زیرمجموعه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی است با حضور استاندار و تمامی مسئولان مربوطه پیگیری می‌شود.

وی درخصوص آخرین وضعیت بارورسازی ابرها در کشور گفت: برای سال آبی جاری با همکاری سپاه،‌ پروازهایی را جهت بارورسازی ابرها داشتیم اما این امکان وجود ندارد که به طور مشخص بگوییم از 168 میلیمتر بارش امسال چقدر مربوط به تاثیر بارورسازی ابرها است اما طبق تجره های جهانی و برآوردهای صورت گرفته می‌توان اثر موضعی بارورسازی ابرها را بین 3 تا 20 درصد در میزان بارش‌ها دانست.

معاون وزیر نیرو در امور آب و‌ آبفا افزود: تعداد شهرهای دارای تنش آبی در سال جاری به 334 شهر رسیده در حالیکه این تعداد در سال گذشته، 284 شهر بود.

سروش با بیان اینکه یکی از مطالبی که در کمیته‌های فنی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی بحث شد و به نتیجه رسید موضوع افزایش تعرفه مازاد بر مصرف بود، گفت: دولت موافق افزایش تعرفه آب پرمصر‌ف‌ها است و وزارت نیرو پیشنهاد افزایش 1.4 برابری تعرفه موجود را برای کسانی که مازاد بر الگو مصرف می‌کنند به هیئت دولت ارسال کرده و این پیشنهاد و مسئله افزایش تعرفه آب برای پرمصرف‌ها هم اکنون در هیئت دولت در دستور کار قرار دارد.

وی در پاسخ به ابهاماتی که درخصوص صادرات آب مطرح شده گفت: من به طور قطع اعلام می‌کنم که ایران از گذشته تاکنون هیچ‌گونه صادرات آبی نداشته و اکنون نیز به هیچ وجه ما صادرات آب نداریم.

معاون وزیر نیرو در امور آب و‌ آبفا، تعداد سدهای در دست مطالعه را حدود 150 تا 160 سد عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی جدید، تخصیص‌های سدهای در دست مطالعه باید بازنگری شود و در این زمینه ممکن است مشخصات سدها در زمان ساخت با آنچه در زمان مطالعه اولیه وجود داشت تغییر کند و یا اینکه تصمیم گرفته شود سدی که مطالعه شده ساخته نشود.

سروش افزود: در حال حاضر حدود 800 هزار حلقه چاه آب در کشور داریم که از این تعداد 320 هزار حلقه پروانه ندارند و از این 320 هزار حلقه چاه غیرمجاز، 216 هزار حلقه چاه‌هایی هستند که بعد از سال 85 به صورت غیرمجاز حفر شده‌اند و این تعداد باید مسدود شوند.

وی با تاکید بر اینکه اولویت وزارت نیرو تامین آب شرب جمعیت ساکن در هر نقطه کشور است گفت: خطر کوچ جمعیت وجود دارد و اگر در زمینه مدیریت مصرف و تامین آب به صورت کارشناسی و متعادل عمل نکنیم باعث می‌شویم کوچ جمعیت ایجاد شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و‌ آبفا، ادامه داد: ما نمی‌توانیم آب جمعیتی که در یک نقطه ساکن شده‌اند را تامین نکنیم و بگوییم این جمعیت باید جابجا شود اما ممکن است بتوانیم برای توسعه با توجه به طرح‌های آمایش سرزمین نقاط سکونتی را به گونه‌ای تامین کنیم که ظرفیت‌های تامین آب برای جمعیتی که ساکن می‌شوند وجود داشته باشد.

سروش با بیان اینکه طرح آبرسانی از خلیج فارس و دریای عمان برای شهرهایی که در فلات مرکزی ایران هستند در برنامه قرار دارد گفت: ما برای شیرین‌سازی و انتقال آب از دریا، آب شرب را خرید تضمینی می‌کنیم اما برای صنعت خود صنعتگران باید متقبل هزینه‌ها شوند.

وی افزود: در حال حاضر کمتر از 200 هزار متر مکعب در شبانه‌روز،‌ شیرین‌سازی آب دریا داریم که برای شهرهای جنوبی و ساحلی کشور و تامین آب شرب آنها این میزان شیرین‌سازی صورت می‌گیرد و برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا انتهای برنامه ششم توسعه، میزان شیرین‌سازی آب دریا به یک میلیون متر مکعب در شبانه‌روز برسد که در این زمینه باید سرمایه‌گذاری شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و‌ آبفا،‌با بیان اینکه هیچ‌گونه برنامه‌ای برای جیره‌بندی یا قطع آب در هیچ نقطه‌ای در کشور نداریم گفت: تا امروز تلاش کرده‌ایم با به مدار آوردن چاه‌های جدید و استفاده از ظرفیت‌های مختلف همچون مدیریت مصرف در بخش کشاورزی و ثبت کردن شهرها و گاها تنظیم فشار در شبکه آب شهری شرایط را مدیریت کنیم و جز قطعی‌های موضعی که در برخی شهرها و استان‌های کشور داشتیم دچار قطعی‌های طولانی‌مدت و یا جیره‌بندی نشویم و انتظار نداریم در شرایطی که تابستان از نیمه می‌گذرد و دمای هوا پایین می‌آید با شرایط بدتری مواجه شویم اما در استان‌هایی مثل هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان،‌ فارس و خراسان جنوبی که به میزان 60 تا 75 درصد کاهش بارندگی داشتیم شرایط تنش آبی شدیدتر است و باید در روزهای باقیمانده از ایام گرم سال مردم در تمامی بخش‌ها مدیریت مصرف را در دستور کار داشته باشند.

وی افزود: در برخی سدهای تامین آب شرب مثلا سد شمیم و نیان موجودی ذخیره آب به صفر سیده است که این شرایط بر تنش آبی افزوده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی