ماهان شبکه ایرانیان

واکنش سازمان ملل به استرداد اجباری پناهجوی زیمبابوه‌ای

آژانس پناهجویان سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد که استرداد اجباری «تندای بیتی» از رهبران مخالفان زیمبابوه نقض جدی قوانین بین‌المللی است.

خبرگزاری مهر: به نقل از یورونیوز، آژانس پناهجویان سازمان ملل در بیانیه‌ای استرداد رهبر مخالفان زیمبابوه توسط مقامات زامبیا را نقض آشکار قوانین بین المللی خوانده است.

«تندای بیتی» (Tendai Biti) وزیر سابق دارایی و از رهبران مخالف زیمبابوه، پس از آن که در جریان ناآرامی‌های پس از انتخابات این کشور تحت تعقیب قرار گرفت به زامبیا گریخت و درخواست پناهندگی کرد.

مقامات زامبیا پس از رد تقاضای پناهندگی «تندای بیتی»، وی را به زیمبابوه بازگردانده اند.

این درحالی است که دادگاه زامبیا حکم توقف فرایند بازگرداندن او را صادر کرده بود، اما اداره مهاجرت و پلیس این کشور از اجرای این حکم قضایی سر باز زدند.

پلیس زیمبابوه گفته است که «بیتی» را به محض ورود به شهر هراره دستگیر کرده است. رهبر مخالفان زیمبابوه پیش از استرداد، مدتی را در مدرسه‌ای در کریا در مرز زیمبابوه و زامبیا محصور بود.

آژانس پناهجویان سازمان ملل در بیانیه خود با ابراز نگرانی از وضعیت «تندای بیتی» اعلام کرد که بازگرداندن اجباری پناهجویان نقض جدی قوانین بین‌المللی است.

انتخابات در زیمبابوه با تنش برگزار شد. پس از آن‌که کمیسیون انتخاباتی ریاست جمهوری امرسون منانگاگوا را تایید کرد مخالفان خشمگین به خیابان‌ها آمدند. در جریان این تظاهرات دست کم 6 نفر کشته شدند.

امرسون منانگاگوا رئیس جمهوری کنونی زیمبابوه که سال گذشته جانشین رابرت موگابه شد اعلام کرده است که مخالفان دولت را مسئول خشونت‌های پساانتخاباتی می‌داند.

در این انتخابات تعداد قابل توجهی نامزد از احزاب مختلف شرکت داشتند، اما چامیزای 40 ساله و رقیب اصلی امرسون منانگاگوا رئیس جمهوری از حزب «زانو پی‌اف» بود. این حزب از زمان استقلال زیمبابوه در حدود 40 سال پیش، قدرت را در دست داشته است.

منانگاگوا که سمت معاونت ریاست جمهوری را در دست داشت، سال گذشته و پس از کناره گیری اجباری رابرت موگابه رئیس جمهوری سابق به این مقام رسید و وعده داد که دموکراسی را به این کشور باز خواهد گرداند و شرایط اقتصادی را بهبود خواهد بخشید.

گفتنی است میزان مشارکت مردم در انتخابات دوشنبه هفته گذشته که همزمان رقابت ریاست‌جمهوری، پارلمانی و محلی را پوشش می‌داد، 75 درصد گزارش شده بود.

این نخستین انتخابات سراسری زیمبابوه بعد از کودتایی بود که سال گذشته به 4 دهه ریاست جمهوری «رابرت موگابه» پایان داد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان