وبسایت ویرلن: پراید بیشترین سهم را از بازار خودرو در ایران دارد و با اقتدار برای خود در این بازار میتازد. مهم نیست که پراید از لحاظ فنی، ایمنی و کیفیت در چه جایگاهی قرار دارد، همین که با تمام کمبودها توانسته با بیشترین سهم بازار در رتبه نخست بازار خودروی داخل ایران بایستد کافی است.
البته نباید از قیمت این خودرو به راحتی گذشت. پراید هم اکنون ارزانترین خودروی بازار ایران است. خودرویی که نه تنها قیمتش کم است بلکه قیمت لوازم جانبی و خرج و مخارجش کمتر از تمام خودروهای دیگر است؛ یعنی هم خرید پراید کم خرجش است و هم نگهداریاش. بدین ترتیب هم اقشار کم درآمد و هم اقشار با درآمد متوسط به پراید روی میآورند و این خودرو را برای خود تهیه میکنند.
خرید پراید صفر که بازار خودش را دارد اما در این میان خرید پراید کارکرده نیز به وفور در بازار جریان دارد و هر کسی که سرمایه مالی کمی داشته یا نمیخواهد برای خودروی خود سرمایه بالایی کنار بگذارد، خرید پراید کارکرده را در برنامههای خود قرار میدهد.
برای خرید پراید کارکرده باید مواردی را رعایت و بررسی کرد تا بعدها دچار مشکلات نشد که در ادامه به تعدادی از این موارد اشاره میکنیم.
1- بررسی سلامت بدنه
بدنه پراید یکی از مواردی که باید به دقت قبل از خرید بررسی شود. از آنجایی که بدنه این خودرو بسیار نازک و انعطاف پذیر است، به راحتی میتوان اثر تصادفات جزئی یا خطرناک را به راحتی از بدنه آن محو کرد. در این مورد باید از یک کارشناس خبره کمک بگیرید. البته مشکلات دیگری چون زنگ زدن بدنه، تعویض شدن در یا گل گیر و رنگ شدن سقف باید توسط این کارشناس بررسی شود تا دچار ضرر مالی در هنگام خرید نشوید و قیمتگذاری بر این اساس انجام شود.
2- بررسی جلوبندی
جلوبندی پراید یکی از مواردی است که در بیشتر خودروهای پراید حاضر در شهرهایی چون تهران دچار مشکل است. اگر بدون اطلاع از این مشکل سوار بر خودرو شوید و مسافت زیادی را طی کنید، احتمال دارد دچار حادثه شده یا در رانندگی خود با مشکلاتی همراه شوید.
3- تولید قبل از 82 نباشد
خرید پراید تولید سالهای قبل از 82 سبب میشود شما نتوانید خودروی خود را بیمه بدنه کنید. زیرا بر اساس قانون خودروهای با سن بالای 15 سال مشمول بیمه بدنه نمیشوند. هر چند پرایدهای تولید شده قبل از 82 قطعات بهتری دارند اما به دلیل اینکه بیمه بدنه نمیشوند و مشکلات دیگری چون کاربراتوری بودن و دریافت نکردن معاینه فنی، شما را به دردسر میاندازند.
4- پراید نیمه انژکتوری نخرید
در مقطعی از سال 83، سایپا اقدام به تولید خودروهای پراید نیمه انژکتوری کرد که خط تولید آنها پس از دوره کوتاهی جمع شد. این خودروها هم اکنون در شهرهای مختلف خرید و فروش میشوند اما قطعات آنها به سختی پیدا میشود. با خرید پرایدهای انژکتوری هم هزینههایتان افزایش مییابد و هم در زمان خراب شدن خودرو به خاطر کمبود قطعات، شاید زمان زیادی بدون خودرو باشید.
5- از خرید پراید کاربراتوری بپرهیزید
تعمیر و شستشوی کاربراتور کار هر تعمیرکاری نیست و در حال حاضر تعداد کمی تعمیرکار و عیب یاب کاربراتور در سطح شهر حضور دارند. از طرفی در شهر تهران قرار است اجازه تردد به خودروهای کاربراتوری در محدود طرح زوج و فرد و طرح ترافیک لغو شود و این خودروها عملا برای مالکانشان با یک خودروی ناسالم تفاوتی نخواهند داشت.
6- سینی صندوق عقب را چک کنید
وقتی پراید از ناحیه صندوق عقب با خودرویی دیگر تصادف میکند، امکان دارد که درب صندوق، سپر و چراغها سالم مانده یا تعویض شوند اما تغییری در سینی صندوق عقب داده نشود. پس بهتر است در زمان خرید با برداشتن موکت کف صندوق و درآوردن لاستیک زاپاس از سالم بدون سینی صندوق عقب کاملاً اطمینان پیدا کنید.
7- حتماً دیاگ بزنید
مشکلات فنی خودروهای انژکتوری با دیاگ زدن به صورت کامپیوتری میشود. هرچند این دیاگ زدن برای شما هزینهای دارد، اما سبب جلوگیری از هزینههای غیرقابل جبران و ضررهای میلیونی میشود.