معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه در گفت‌وگو با میزان مطرح کرد

فعالیت‌های فرهنگی دستگاه قضا در تحکیم بنیان خانواده/ تربیت بیش از ۸۵ مدرس ویژه مفاهیم نهج البلاغه

معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۳۸۵ زوج از همکاران و همسران آنان را به سفر مشهد مقدس اعزام کرده‌ایم گفت: یکی از فعالیت‌های بسیار مهمی که در دستگاه قضایی و معاونت فرهنگی صورت می‌گیرد مباحثی در رابطه با تحکیم بنیان خانواده است.

عیدانه 13// فعالیت‌های فرهنگی دستگاه قضا در تحکیم بنیان خانواده/ از برگزاری اردو‌های زیارتی تا کلاس‌های آموزشی/ تربیت 85 مدرس ویژه مفاهیم نهج البلاغهحجت‌الاسلام والمسلمین معصومی‌لاری معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به اقدامات و فعالیت‌های این معاونت در رابطه با خانواده و تحکیم بنیان خانواده اشاره کرد و گفت: از جمله فعالیت‌های بسیار مهمی که در دستگاه قضایی و معاونت فرهنگی صورت می‌گیرد مباحثی در رابطه با تحکیم بنیان خانواده است؛ لذا فعالیت‌های مربوط به خانواده را به‌صورت یک طرح جامع دیده ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین معصومی عنوان کرد: در مسئله خانواده، یک اداره خانواده داریم که مخاطب خود را می‌شناسد، نیازهایش را میداند و با تخصص لازم فعالیت‌ها را برنامه ریزی و اجرا می‌کند و البته یکی از ادارات موفق این معاونت نیز به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: در راستای توجه به امر خانواده و در جهت تحکیم بنیان خانواده‌ها در دستگاه قضایی یک طرح جامع تهیه شده است. در این طرح مخاطبین به 5 گروه تقسیم شده اند. بخش اول مجردین هستند. گروه دوم کسانی هستند که ازدواج کرده و در پنج سال اول ازدواجشان هستند. چون 5 سال اول ازدواج دوران مهمی است و بخش زیادی از مشکلات در خانواده در این 5 سال ریشه دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: گروه سوم کسانی هستند که بیش از 5 سال از زندگی مشترکشان می‌گذرد. گروه چهارم هم کسانی هستند که زندگی‌شان در معرض آسیب است، حالا یا می‌خواهند طلاق بگیرند یا مشکلات این چنینی پیدا کرده‌اند. در هر صورت آسیب دیده‌اند. یک گروه دیگر هم داریم که گروه پنجم ما هستند در واقع فرزندان خانواده‌ها هستند.

معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: برای گروه اول یعنی مجردین، دوره آموزشی را در نظر گرفته و طراحی کرده ایم و در حال مذاکره هستیم که آن را به‌عنوان آموزش‌های ضمن خدمت به کار ببریم.

وی گفت: این دوره سرفصل‌های مناسب خودش را دارد، سرفصل‌هایی مربوط به مباحث ازدواج، ترغیب به ازدواج، موانع ازدواج، چگونگی شناخت همسر برتر، احکام انتخاب همسر، نحوه تحقیق درباره همسر، احکام ازدواج، احکام عقد و عروسی، احکام مجالس و ...

این مقام مسئول افزود: برای تهیه و تدوین این دوره‌های آموزشی هم کار‌های پژوهشی خوبی انجام و با استاندارد‌های مشخصی این دوره‌ها شکل گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین معصومی لاری عنوان کرد: برای مزدوجین 5 ساله ابتدایی، پنج دوره آموزشی در نظر گرفته ایم. برای این افراد هر سال یک دوره آموزشی را برگزار می‌کنیم که اولین دوره آموزشی با اردوی مشهد آغاز می‌شود.

معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه خاطرنشان کرد:  سال بعد هم یک دوره آموزشی برای آین افراد ارائه می‌دهیم و تا سال پنجم این روند ادامه دارد. در این دوره‌ها مباحث آموزشی و برنامه‌های مشاوره‌ای داریم. برنامه‌های فرهنگی برایشان می‌گذاریم. مثلاً محصولات فرهنگی و کتاب برای ان‌ها ارسال میکینم. کتاب برایشان می‌فرستیم، تا 5 سال این‌ها را مدیریت می‌کنیم.

وی ادامه داد: در این رابطه در سال 96 بیش از 385 زوج یعنی 770 نفر از همکاران و همسران آنان را سفر مشهد مقدس اعزام کرده ایم.

این مقام مسئول به یکی دیگر از موضوعاتی که در دستور کار معاونت فرهنگی است اشاره کرد و گفت: یکی از کار‌هایی که جزو اقدامات خود داریم بحث کتاب نهج البلاغه است. چون می‌خواستیم در بحث مباحث دینی عترت را هم قرار دهیم از کتاب نهج البلاغه شروع کردیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین معصومی اظهار کرد: در این رابطه تعداد 85 نفر را در سال گذشته از سراسر کشور به مشهد اعزام کرده و آموزش دادیم و به عنوان مربی نهج البلاغه تربیت کردیم. این‌ها کسانی بودند که در یک مسابقه مربوط به نهج البلاغه شرکت کردند و نفرات برترشان را برای تربیت مدرس به مشهد دعوت کردیم.

معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: این افراد پس از گذراندان دوره 5 روزه آموزشی به استان‌های خود اعزام شده و مدرس کتاب نهج البلاغه می‌شوند. در این راستا تاکنون بیش از 56 نفر از مخاطبان ما در طرح آموزشی نهج البلاغه شرکت کرده و استقبال خوبی در این خصوص داشته ایم.

وی ادامه داد: یک شاخه دیگر از برنامه‌های ما در ارتباط با نماز است. مسئله نماز هم بر می‌گردد به یک ستاد خارج از دستگاه، به اسم ستاد اقامه نماز کشور. این ستاد هم مانند ستاد امر به معروف و نهی از منکر یک شورای کشوری دارد و به تناسب آن در دستگاه قضایی هم شورای اقامه نماز ایجاد شده است و کار‌های مربوط به نماز در آن دنبال می‌شود.

این مقام مسئول بیان کرد: یکی دیگر از فعالیت‌هایی که در معاونت فرهنگی صورت می‌گیرد برنامه‌های مربوط به گسترش فرهنگی عفاف و حجاب است. برای انجام این فعالیت‌ها نیز شورای دیگری وجود دارد که انجام این فعالیت‌ها را در دستگاه قضایی برنامه ریزی و اجرا می‌کند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر