به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، فرهنگ و هنر در هفتهای که گذشت با اخبار و حاشیه های فراوانی روبرو بود که از جمله مهمترین آنها می توان به درگذشت دو تن از چهره های شاخص سینما و تلویزیون اشاره کرد.
از دیگر اخبار مهم هفته پیش می توان مهمترین آنها می توان به روایت "پوراندخت مهیمن" از مصدومیت در پشت صحنه تله فیلمی به کارگردانی "حمید نعمت الله" اشاره کرد.
برخی کاهش شدید سرانه مطالعه در کشور را فاجعهای فرهنگی میدانند و آن را تاثیرگذار در فرهنگ عمومی و همینطور نسل آینده اعلام میکنند. برخی دیگر نیز فارغ از ابعاد فرهنگی و روانی کاهش سرانه مطالعه را در رابطه مستقیم با کاهش تیراژ کتب و ورشکستگی صنعت چاپ اعلام می کنند.
وداع با عزت سینمای ایران/نصیریان:انتظامی درجه والای هنری رامعنا میداد
مراسم تشییع پیکر عزت الله انتظامی بازیگر برجسته سینمای ایران تا دقایقی دیگر از مقابل تالار وحدت آغاز خواهد شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، مراسم تشییع پیکر عزت الله انتظامی بازیگر برجسته سینمای ایران ساعت 9:30 روز یکشنبه بیست و هشتم مرداد ماه در مقابل تالار وحدت تهران برگزار شد.
در این مراسم سیل عظیمی از دوستداران این هنرمند مردمی در اطراف تالار وحدت تهران حضور یافته اند. این مراسم با اجرای پرویز پرستویی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون همراه بود.
هنرمندانی همچون شهرام ناظری، لوریس چکناواریان، بابک حمیدیان، مسعود کیمیایی، حبیب رضایی، هنگامه قاضیانی، طناز طباطبایی، احسان کرمی، بهمن فرمان آرا، مهتاب کرامتی، اصغر همت،علی نصیریان، مازیار میری کارگردان، منوچهر شاهسواری رئیس خانه سینما و تنی چند از هنرمندان سرشناس سینما، تئاتر و تلویزیون حضور دارند و همچنین سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم حضور یافت.
پرویز پرستویی با اشاره به از دست دادن یکی از پایه های هنر ایران گفت: هفت دهه تلاش در عرصه آن هم با دل و جان کم نیست. یک شب که بدون برنامه ریزی عزت الله انتظامی را روی صحنه فرستادند ستاره هنر ایران درخشید و آقای بازیگر متولد شد.
وی ادامه داد: انتظامی در کنار هنرمندان بزرگی به ایفای نقش پرداخت و با کارگردانان بزرگی همکاری کرد. کارنامه انتظامی در میان این هیاهوی مجازی به خوبی قابل رویت است.
پرستویی انتظامی را گوهری تابناکدر عرصه هنر خواند و اضافه کرد: انتظامی بازیگری بود که هیچگاه نمیتوان صدای دلنشین و آن لبخند مهربانش را فراموش کرد. سالها بعد اگر نسل های آینده به سینما نگاه کنند ما را با لحظاتی خواهند شناخت که هنرمندانی نظیر انتظامی آنها را رقم زدند.
در این میان بسیار از مردم که با عکسی از استاد عزت الله انتظامی با متنی که روی آن نوشته شده "خداحافظ آقای بازیگر" مقابل تالار وحدت دیده می شوند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.
چرا در تحریمها خودمان رعایت شرایط را نمیکنیم/چرا برخی از فروشندگان گران فروشی میکنند/ ایران کشور معمولی نیست/هیچ وقت از ایران نمیروم
آقای بازیگر گفت: من به عنوانی انسانی که در حال فعالیت و زندگی هستم، تابع کشورم هستم برای اینکه عاشق کشورم هستم و هیچ وقت از کشورم بیرون نرفته و نمی روم چراکه کشور ما کشور معمولی نیست.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، عزت الله انتظامی بازیگر برجسته سینمای ایران در گفت و گویی که چندی پیش با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان داشت به نکات مهمی اشاره کرده که تا این لحظه بخشی از این گفت و گو منتشر نشده است که در ادامه میخوانید:
آقای بازیگر در ابتدای صحبت های خود به آرمیتا رضایی نژاد فرزند شهید رضایی نژاد اشاره کرد و گفت: متاسفانه من فرزند دختر ندارم، عاشق فرزند دختر هستم اما خداوند به من فرزند دختر نداد.
وی در ادامه به زبان عامینه بیان کرد: "آرمیتا دخترم، خانم رضایی نژاد، دلم می خواهد که بتوانم کمکت کنم دخترم، هر کمکی که از من بخواهی برایت انجام می دهم".
پیشکسوت بازیگری ایران در خصوص عده ای از ما که خواسته یا نا خواسته در شرایط امروز جامعه آب به آسیاب تحریمها میریزیم اظهار کرد: در شرایطی که تحریمها در حال انجام شدن است، چرا فروشندگان گران فروشی میکنند؟.
وی ادامه داد: اگر خدای ناکرده اتفاقی در کشور ما بیفتد، من به عنوانی انسانی که در حال فعالیت و زندگی هستم، تابع کشورم هستم برای اینکه عاشق کشورم هستم و هیچ وقت از کشورم بیرون نرفته و نمیروم چراکه کشور ما کشور معمولی نیست.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.
سینما دست تازهواردها افتاده است/بازیگری امروز به طور کامل رنگ پول و بیزینس گرفته است
بازیگر سریال "ولایت عشق" گفت: بازیگری امروز به طور کامل بیزینس شده است در صورتی که بازیگری به هیچ وجه پول و بیزینس نیست بلکه هنر است. هنر در پی خود خلاقیت میآورد و خلاقیت نشان در زندگی واقعی مردم دارد.
اکبر زنجانپور بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص کمرنگ شدن بازیگران بزرگی همچون محمدعلی کشاورز، جمشید مشایخی و عزت الله انتظامی در سالهای بعد از هفتاد سالگی آنها گفت: اینکه چرا بازیگران بزرگ ما بیکار شدهاند را باید از تهیه کنندگان و کارگردانان سینما جویا شد چون این کم کاری به بیماری این عزیزان مرتبط نیست بلکه این بزرگان در سالهای پیش از بیماری نیز کم کار بودند.
وی در همین راستا ادامه داد: از وقتی که یک عده بازیگر خاص به سینما آمدند جای بزرگان سینما به این تازه واردها رسید اما این بازیگران با یک نوع بازی خاص پا به عرصه هنر گذاشتند که به هیچ وجه از جنس مردم نبود، به همین دلیل آنها هنوز موفق نبود و محبوبیت بازیگران پیشکسوت را ندارند.
بازیگر سریال "ولایت عشق" با اشاره به پختگی بازیگران در سالهای بعد از دهه پنجاه زندگی اضافه کرد: سینما و بازیگری باید عین خود زندگی باشد اما در سینمای امروز ما مشخص نیست اساس کار انتخاب بازیگرانی که هیچ سابقهای در این عرصه ندارند از کجا آمده است.
وی در همین راستا ادامه داد: بازیگری امروز به طور کامل بیزینس شده است در صورتی که بازیگری به هیچ وجه پول و بیزینس نیست بلکه هنر است. هنر در پی خود خلاقیت میآورد و خلاقیت نشان در زندگی واقعی مردم دارد.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.
مریلا زارعی: دری تاریخ را همانگونه که بود روایت میکرد/دانایی: فکر نمیکنم مانند کارگردان کلاه پهلوی دوباره متولد شود
مراسم تشییع پیکر ضیاءالدین دری کارگردان مطرح سینما و تلویزیون ایران لحظاتی پیش در محل شماره 2 خانه سینما واقع در خیابان وصال برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، مراسم تشییع پیکر ضیاءالدین دری کارگردان مطرح سینما و تلویزیون ایران لحظاتی پیش در محل شماره 2 خانه سینما واقع در خیابان وصال برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر خانواده دری، کارگردانان، بازیگران، اهالی سینما و علاقمندان به این هنرمند حضور یافته بودند. دری در طول سالها فعالیت خود آثار به یادماندنی همچون کلاه پهلوی و کیف انگلیسی را از خود به یادگار گذاشت.
ابراهیم حاتمی کیا، امیرعلی دانایی، قطبالدین صادقی، علی مصفا، رضا کیانیان و مریلا زارعی از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
امیرعلی دانایی بازیگر سینما و تلویزیون که در پروژه کلاه پهلوی با دری همکاری داشته در ابتدای این مراسم گفت: سیدضیاءالدین عامل ورود من به دنیای هنر و سینما بود و امروز ما یکی از مفاخر کارگردانی را از دست دادیم فکر نمیکنم مانند سیدضیاءالدین دری دوباره متولد شود همانطور که همچون علی حاتمی متولد نشد. این میزان عشق زیباییشناسی و دقت در کارگردانی بلامنازع بود.
وی افزود: برای من فقط کارگردان نبود او ارتباط تنگانگی مانند پدر و فرزندی در دنیای هنر سینما بود متاسفم بیشتر از این فرصت پیدا نکرد کار جدیدی را تولید و همه را شگفتزده کند.
این بازیگر ادامه داد: او به متد سینمایی روز آنقدر مسلط بود که هر بار پشت دوربین کارگردانی قرار میگرفت باید منتظر یک کار فاخر از او میبودیم. سیدضیاالدین دُری در بعد تاریخی برخلاف بسیاری فقط سیاهنمایی نمیکرد او پیداهای تاریخی را به بهترین شکل ممکن به تصویر میکشید.
دانایی توضیح داد: قرار بود سنگرخان و پهلوان خشمگین را در مدیوم تلویزیون و نمایش خانگی تولید کند که اجل مهلت نداد امیدوارم گروهبندیها و دستهبندیها آنقدر کار هنری را فرا نگیرد که نتوانیم ارزش آدمها را در جایگاه خودشان حفظ کنیم.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.
هنگام ضبط تله فیلم حمید نعمتالله دچار آسیب دیدگی شدید شدم/بیا از گذشته حرف بزنیم همین روزها پخش میشود
پوراندخت مهیمن بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص دلیل کم کاری خود در عرصه بازیگری طی سالهای گذشته گفت: من در حال حاضر چند اثر ضبط شده دارم که هنوز پخش نشده اند. به عنوان مثال در مجموعه شش قسمتی "بیا به گذشته برگردیم" ساخته حمید نعمت الله به ایفای نقش پرداختم که هنوز از تلویزیون پخش نشده است.
وی "بیا از گذشته حرف بزنیم" را اثری مردمی خواند و افزود: بخش اول این اثر که اوایل دهه نود پخش شد مورد استقبال مردم قرار گرفت و همچنان هم وقتی از تلویزیون باز پخش میشود مردم آن را دوست دارند. اینکه یک تله فیلم 39 بار از تلویزیون پخش شود خود نشان از موفقیت بالای آن اثر دارد.
بازیگر سریال "زیر هشت" درباره بازیگران دیگر مجموعه تله فیلم"بیا از گذشته حرف بزنیم" تاکید کرد: در این سریال من با ثریا قاسمی، آزیتا لاچینی همبازی شدهام. "بیا از گذشته حرف بزنیم" شش اپیزود است که در شهرهایی مانند چالوس، یزد، تهران فیلمبرداری آن انجام شد. این شش قسمت به صورت شش تله فیلم کاملاً مجزا پخش خواهد شد.
وی درباره زمان پخش این مجموعه تله فیلم اضافه کرد: واقعیت امر "حمید نعمت الله" به شدت در خروجی اثر وسواس دارد و دقت فراوانی در مراحل پس از تولید همانند صداگذاری به خرج میدهد. به همین دلیل شاید پخش اثر کمی به تعویق افتاده است، اما فکر می کنم همین روزها روی آنتن برود.
برای مشاهده ادامه این گفت و گو اینجا کلیک کنید.
مشایخی یک ماه است که به خانه نیامده است/دلم میخواهد زودتر مرخص شود
گیتی افروز رئوفی همسر جمشید مشایخی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگیخبرگزاری میزان در خصوص آخرین وضعیت جسمانی جمشید مشایخی گفت: حال جمشید مشایخی خدا را شکر بسیار خوب است و پزشکان از وضعیت عمومی وی احساس رضایت کامل دارند اما وی همچنان بسیار لاغر است که آن هم وقتی به خانه باز گردد با رسیدگی من بهبود خواهد یافت.
وی در خصوص اینکه جمشید مشایخی چه زمانی از بیمارستان مرخص می شود تصریح کرد: هنوز زمان ترخیص مشایخی مشخص نیست اما فکر می کنم باید خیلی زود از بیمارستان مرخص شود.
افروز ادامه داد: مشایخی حدود یک ماه است که در بیمارستان بستری است و به خانه نیامده، بسیار دلتنگ او هستم و منتظرم تا به خانه بیاید و دوباره به فضای خانه عادت کند.
برای مشاهده ادامه این گفتوگو اینجا کلیک کنید.
رابطه معکوس کاهش سرانه مطالعه کتاب و افزایش ناشران/عرضه زیاد و تقاضای کم مشکل این روزهای صنعت نشر
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، یکی از بزرگترین دغدغهها و چالشهای امروز عرصه فرهنگ به کاهش جدی سرانه مطالعه کتاب در کشور ختم میشود.
برخی کاهش شدید سرانه مطالعه در کشور را فاجعهای فرهنگی میدانند و آن را تاثیرگذار در فرهنگ عمومی و همینطور نسل آینده اعلام میکنند. برخی دیگر نیز فارغ از ابعاد فرهنگی و روانی کاهش سرانه مطالعه را در رابطه مستقیم با کاهش تیراژ کتب و ورشکستگی صنعت چاپ اعلام می کنند.
بدون شک کاهش تیراژ آثار مکتوب طی سالهای گذشته دلایل مختلفی داشته که مهمترین آنها کاهش تقاضا و برهم خوردن نسبت تولید و مصرف در بازار کتاب است. نسبتی که به کتب قدیمی و گاهاً معتبر همچون دیوان حافظ و یا سعدی نیز رحم نکرده است.
آمارهای مختلفی همواره از مراکز مختلف در خصوص سرانه مطالعه کتاب و کاهش تیراژ کتاب ارائه میشود که با وجود اختلافات کم و یا زیاد همگی سخنی مشترک دارند و آن هم عدم رغبت عمومی برای خرید و مطالعه کتاب است.
برای مشاهده ادامه این گفت و گو اینجا کلیک کنید.