ماهان شبکه ایرانیان

چگونه می‌توان شجاعت را در خود زیاد کرد؟

۱- شجاعت مانند سخاوت از فضائل وارزشهای اخلاقی است .بعضی ذاتا انسانهای شجاع هستند واین شجاعت رااز پیشینیان خود را به ارث می برند

چگونه می‌توان شجاعت را در خود زیاد کرد؟

 1- شجاعت مانند سخاوت از فضائل وارزشهای اخلاقی است .بعضی ذاتا انسانهای شجاع هستند واین شجاعت رااز پیشینیان خود را به ارث می برند . بعضیها آن را کسب می کنند وبا باورهای به عرصه های مهم شجاعت را درخود تکمیل وبه کمال می رسانند. چنانکه سخاوت وصداقت نیز ازاین دسته ارزشهای اخلاقی و انسانی است وبنابراین ترسو وشجاع بودن امری است که انسان می توان به تدریج در وجود ایجاد میکند.

 

2- شجاعت از فضائل اخلاقی است ،چنانکه جبن وترس مورد نکوهش است.بعضی ازترسها از تاریکی ترسهای مذموم است و اصطلاحا ترس کاذب میگویند. چون ریشه دراوهام وتفکرات وهم گونه دارد.والبته ترس برای حفظ جان باشد یا حفظ آبرو باشد معقول و پسندیده است. کسی که بخواهد به صفت شجاعت متصف شود باید خودرا به شجاعت نزدیک کند وآن را تمرین نماید تا به تدریج به شجاعت عادت نماید. باید بداند ترس موجب محرومیت است. همچنین باید منشأ ترس را جستجو و ریشه یابی کنید، گاه ترس ناشی از شکست در یک تلاش علمی، ورزشی یا کاری بوده است، و گاه ترس ناشی از عدم توانایی جسمی است و گاه ترس ریشه در عدم اعتماد به نفس دارد. که هیچکدام از اینها نباید مانع از اراده جدی انسان شود زیرا امیرمؤمنان(ع) در یک کلام حکیمانه و مبتنی بر 3روانشناسی دینی می فرماید: راه درمان ترس این است که از آنچه که می ترسید در آن واقع شوید.از این کلام امیر معلوم می شود که اغلب و اکثر ترسهای رایج در جامعه ترسهای کاذب و بدون واقعیت است که با خیالات به وجود می آید.

 

3- پس به چند را ه حل هم توجه کنید:

هدف شجاعانه ای داشته باشید. آنقدر که انسان به دلیل ترس شکست خورده، به خاطر شجاعت مغلوب نشده است. بنابراین اگر حیطه ای در زندگی تان وجود دارد که هنوز تصمیمی برایش نگرفته اید، هدفی شجاعانه در سر بپرورانید (حتی اگر در حال حاضر این هدف باعث ترستان شود!) اهدافی مانند دو برابر کردن درآمد طی دو سال آینده یا شرکت در دو ماراتن. بیشتر مردم خود را دست کم می گیرند و هیچ گاه متوجه نمی شوند که چه قابلیت هایی دارند. از این دسته از افراد نباشید. قبل از اینکه دست به کارهای بزرگ بزنید، باید بزرگ فکر کنید.

2. به چیزهای خوبی و دلگرم کنننده پاسخ منفی بدهید. اینکه طی روز خود را حسابی پرمشغله نگه دارید، کار آسانی است. اما سوال این جاست که این مشغله هایتان چه هستند؟ اگر به پیشنهادها، دعوت ها و موقعیت های خوب پاسخ مثبت می دهید، احتمالا موقعیت های عالی بی شماری را که در مسیرتان قرار گرفته اند، نادیده می گیرید. آیا پاسخ منفی دادن به آن پیشنهادها خوب باعث ناراحتی افرادی می شود؟ بله، حتما. اما ناراحتی آنها بهتر از این است که در آینده از خود ناامید شوید. گاهی اوقات باید به چیزهای خوب پاسخ منفی بدهید تا به چیزهای عالی دست یابید.

 

 

3. آنچه می خواهید را تقاضا کنید. اگر متوجه شده اید که از به دست آوردن چیزهایی که می خواهید یا آرزو دارید ناامید شده اید، این را نیز در نظر بگیرید که ممکن است اصلا تقاضایشان نکرده باشید. مردم نمی توانند ذهن شما را بخوانند و اگر از آنها توقع داشته باشید که بدانند شما چه چیزی می خواهید، ممکن است در نهایت باعث رنجش و ناامیدی شما از آنها شود. اگر چیز به خصوصی است که مایل هستید آن را داشته باشید، باید آن را بخواهید. واقعا می گویم، مگر قرار است چه چیزی را از دست بدهید؟ حتی اگر پاسخ منفی بشنوید، حداقل می دانید که کجای کار هستید.

4. بگویید که متاسف هستید. شما کامل نیستید. اشتباه می کنید. گاهی اوقات غرور، عدم امنیت درونی یا حتی حسادت ممکن است بر شما غلبه کنند. همان طور که همه دچار این مشکلات می شوند. زمانی که این اتفاق رخ داد، آنقدر دل و جرات داشته باشید که بپذیرید و عذرخواهی کنید. حتی اگر کار اشتباهی که انجام داده اید، از روی عمد نبوده باشد، باز هم بهتر است به خاطرش پوزش بخواهید و به این شکل روابط مستحکم تری را با دیگران ایجاد کنید.

 

 

5. حتی اگر مردد هستید، مصمم عمل کنید. اغلب ترس از تصمیم گیری اشتباه باعث می شود که مردم نتوانند اصلا تصمیمی بگیرند. اگرچه ممکن است عدم تصمیم گیری در کوتاه مدت به شما احساس امنیت ببخشد، اما در درازمدت متوجه خواهیدشد که موفقیت، کسب و کار، روابط، امور مالی و آرامش خیالتان را به آن حس زودگذر امنیت فروخته اید. پس چند لحظه وقت بگذارید، در سکوت بنشینید و به ندای درونی تان گوش دهید که به بهترین شکل ممکن شما را در تصمیم گیری راهنمایی می کند. زندگی زمانی به شما پاداش می دهد که حرکتی کنید، نه این که مردد باقی بمانید.

 

6-علاوه یقین داشتن وتوکل به قدرت بی نهایت خدای متعال و استمداد از اهل بیت(علیهم السلام ) وداشتن همت بلند و اراده ای محکم ومصمم ودعا خواندن برای ایجاد توانایی و قدرت باطنی و توان مندی جسمی و روحی، موثراست. گفتن این ذکر مجرّب و مؤثر است : «یا مُنَزّل السکینه فی قلوب المؤمنین»



قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی