به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، در آیین گشایش این دوره که به همت مرکز تحقیقات فارسی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو برگزار می شود، دکتر احسان الله شکرالهی رییس این مرکز مقدمه ای در باره تاریخچه زبان فارسی در هند و همچنین منابع جدید آموزشی به علاقمندان ارائه کرد.
حجت الله عابدی معاون رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو نیز از انگیزه بالای زبان آموزان برای یادگیری فارسی یاد کرد و فارسی را زبان ادب، عرفان، عشق، فرهنگ، هنر و تاریخ و تمدن بویژه تاریخ هند خواند.
او گفت زبان فارسی کلیدی است که باعث درک این مفاهیم بلند و غنی می باشد.
پس از آن تعدادی از دانشجویان، امکان فهم متون بیشمار موجود به زبان فارسی در هند، غنای ادبی و اخلاقی، زیبایی زبان فارسی و اشعار آن و از سوی دیگر جایگاه آن در هویت تاریخی هند را از انگیزه های خود بیان کردند.
در این مراسم همچنین گواهینامه 32 نفر از فارغ التحصیلان دوره های مقدماتی در سطوح 1 و 2 اعطا شد و از نفرات برتر نیز با تقدیم هدایایی تقدیر به عمل آمد.
در دوره جدید که تا نیمه دوم آبان ماه طول خواهد کشید تاکنون 40 نفر ثبت نام کرده اند و کتاب آموزشی فارسی گام اول از انتشارات بنیاد سعدی به عنوان منبع اصلی آموزشی تدریس می شود.
مدرسین دوره های مرکز، زبان آموزان جدیدالورود و فارغ التحصیلان دوره های پیشین در محل کتابخانه رایزنی برای شرکت در آیین حضور داشتند.
زبان فارسی بیش از 700 سال بر تارک کشور پهناور هند می درخشیده است.
درحال حاضر نیز تقاضای زیادی در دانشگاه های هند برای اعزام استادان زبان فارسی و منابع آموزشی از ایران به این کشور وجود دارد.
دانشگاه های علیگر، دهلی، جواهر لعل نهرو، جامعه ملی اسلامی ، کشمیر، لکنو، بنارس، پتنا، بوپال، عثمانیه، بمبئی، گوهاتی، بی آرامبیدکر(مظفرنگر) و مگد، از دانشگاه هایی هستند که در هند گروه فارسی مستقل دارند.
مراکز تحقیقات زبان فارسی نیز در دانشگاه های علیگر، مولانا آزاد، پتنا، مالیر کوتلا و احمدآباد، فعالیت دارند.
با این وجود آمار دقیقی از تعداد مراکز آموزش زبان فارسی در هند و افراد شاغل به تحصیل در آنها در دسترس نیست.