به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، آنتونیو گوتریش، دبیرکل سازمان ملل متحد، گزارش سه ماهه از اوضاع افغانستان را به شورای امنیت این سازمان ارائه کرد و تاکید نمود که اوضاع امنیتی افغانستان همچنان شکننده است.
گوتریش روز دوشنبه (26 سنبله) در جلسه شورای امنیت در گزارش سه ماهه از اوضاع افغانستان، درباره تحولات اخیر سیاسی، امنیت، همکاریهای منطقهای، مسایل حقوق بشر، بازگشت پناهجویان، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، روند انتخابات و آتشبس سخن گفت.
وی تأکید کرد: باوجود بعضی دستاوردها، اوضاع امنیتی در این کشور شکننده است و تلفات غیرنظامیان نیز کاهش نیافته است.
گوترش افزود: اوضاع امنیتی همچنان شکننده است؛ هرچند در جریان آتشبس در روزهای عید فطر، خشونت به گونه چشمگیری کاهش یافت، اما دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان بین پانزدهم ماه می و پانزده آگوست، بیتشر از 5800 رویداد امنیتی را ثبت کرده است. این آمار ده درصد کاهش را نسبت به سال 2017 نشان میدهد.
او گفت که 67 درصد از رویدادهای امنیتی در مناطق جنوب، جنوب شرق افغانستان به ثبت رسیده اند. به گفته وی درگیریهای مسلحانه 61 درصد از رویدادهای امنیتی را تشکیل میدهند و این آمار 14 درصد کاهش را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته را نشان میدهد.
دبیرکل سازمان ملل یادآور شد: در جریان تهیه این گزارش، هیچ تغییری در میزان کنترل دولت و طالبان در اراضی به وجود نیامده است.
گوترش بیان داشت که بعضی از چهرههای اپوزیسیون، حکومت را به اقدام برای توطئه در برابر مردم شمال متهم میسازند.
وی تأکید کرد: کشورها و نهادهای کمک کننده، 57 میلیون دلار کمک مالی اضافی را به روند انتخابات افغانستان متعهد شدند.
گوترش در باره آتشبس اخیر میان حکومت افغانستان و طالبان به اعضای شورای امنیت سازمان ملل گفت: حکومت افغانستان و طالبان در ایام عید فطر یک آتشبس را اعلام کردند و این اقدام منجر به کاهش چشمگیر خشونتها در جریان این سه روز شد، ولی طالبان بعدأ تقاضای حکومت را برای تمدید این آتش بس رد کردند و دو طرف مجددا عملیاتهای نظامی شان را از سر گرفتند.
دبیرکل سازمان ملل متحد، با ابراز نگرانی از فعالیتهای گروه داعش در افغانستان نیز خاطر نشان کرد: داعش توانسته حضورش را در مناطق شرقی کشور حفظ کند؛ این گروه مسؤولیت دست کم هشت حمله انتحاری را در ولایت ننگرهار به عهده گرفت.
طلوع نیوز نوشت: در گزارش دبیرکل ملل متحد آمده است که تلاشهای منطقهای برای حمایت از روند صلح در افغانستان بعد از نشست دوم پروسه کابل آغاز شدهاند.
/