شناسه : ۱۲۰۵۱۳۱ - شنبه ۷ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۳۵
رشد صادرات فرش دستباف ایران در چهار ماهه امسال
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای فرش دستباف از رشد ۱۰ درصدی صادرات فرش دستباف ایران خبر داد و گفت: تحریمها به تنهایی نمیتواند بر بازار فرش ایران و صادرات آن تاثیر بگذارد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، عبداله بهرامی اظهار کرد: بر اساس آمار گمرکی در چهار ماهه امسال صادرات فرش دستباف ایران حدود 10 درصد افزایش داشته است. سال قبل میزان صادرات ما حدود 400 میلیون دلار بود که نسبت به دوره قبل 20 درصد افزایش داشته و بهطور متوسط از سال 1395 به بعد هر سال 15 تا 20 درصد رشد صادرات داشتیم.
وی با بیان اینکه تحریمها به تنهایی نمیتواند بر صنعت فرش دستباف ایران تاثیر بگذارد، افزود: ما در سال 1390 تا 1395 هم تحریم بودیم، بنابراین تنها تحریم اثرگذار نیست بلکه بیشتر مشکلات ما داخلی است و صنعت فرش بیشترین تاثیر را از اختلالات نرخ ارز، افزایش قیمت تمام شده مواد اولیه و تورم داخلی پذیرفته است.
بهرامی گفت: متاسفانه بحث عدم پرداخت تسهیلات، بیمه، مالیات و افزایش تورم لطمه بزرگی به صنعت فرش زده و همین مساله بسیاری از تولیدکنندگان را دچار مشکل کرده است.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای فرش دستباف، مشکل بیمه قالیبافان تاکنون برطرف نشده و بسیاری از آنها هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفتهاند؛ به نحوی که تاکنون تنها 320 هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند.
بر اساس آیین نامه اجرایی قانون بیمههای اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسهدار مصوب سال 1388، همه بافندگان کشور میتوانند با دریافت گواهی از سازمان آموزش فنی و حرفهای و تایید ادارات صنعت، معدن و تجارت، از مزایای بیمه تامین اجتماعی بهرهمند شوند. دولت در لایحه بودجه سال 1396 در بخش توزیع اعتبارات برای بیمه قالیبافان رقم سه میلیارد و 600 میلیون تومان را پیشنهاد کرد. رقمی که سالها در بودجههای سنواتی کشور تصویب میشود اما به دلیل کافی نبودن به نتیجه نمیرسد و جمع زیادی از بافندگان از دریافت آن محروم میمانند. در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده توسعه و ایجاد خانه فرش در بازارهای هدف، ارتقای کیفیت تولید، سفارشپذیری و حمایت از ایجاد و توسعه و تجهیز کارگاههای متمرکز و غیرمتمرکز اتحادیهها و شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی و شهری کشور را در دستور کار قرار دهد.