مسئول پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: نوسانات اخیر قیمت ارز بیماران پارکینسون را با مشکلاتی مانند گرانی و در دسترس نبودن داروها مواجه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع باعث شده است در بخشهایی از کشور که با کمبود متخصص مواجه بودهایم این افراد از طریق کسب آموزشهای لازم، نیاز کشور را مرتفع کنند.مسئول پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: در حال حاضر تمرکز کلی در کشور ما بر روی مباحث تشخیصی ودرمانی است و متاسفانه موضوع تحقیقات و دانشگاه طی سالهای اخیر مورد غفلت واقع شده است.
پروفسور مجتبی زارعی مسئول پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: باید توجه داشته باشیم که تحقیقات و آموزش در سایر کشورها در اولویت قرار دارند اما امروزه پزشکان ما برای کسب درآمد بیشتر ترجیح میدهند از تحقیقات و دانشگاه دور شوند.
این متخصص مغز و اعصاب در خصوص مشکلات بیماران پارکینسون عنوان کرد: در حال حاضر داروهای بیماران MS بسیار گران است اما از آنجا که واردات این داروها برای شرکتهای مورد نظر سود سرشاری دارد، این بیماران با مشکلات دارویی زیادی مواجه نیستند ولی بیماریهایی مانند پارکینسون و آلزایمر که درمان قطعی ندارند و بعضا از داروهای ارزان قیمتی برخوردار هستند مورد غفلت قرار گرفتهاند.
مسئول پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی دانشگاه شهید بهشتی افزود: برخی از داروها میتوانند به طور مؤثری بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پارکینسون تاثیر داشته باشد که متاسفانه تمرکز کافی برای تامین آنها انجام نشده است.
زارعی با بیان اینکه بیماران پارکینسون همواره با مشکلات زیادی در زمینه تامین دارو مواجه هستند،توضیح داد: تغییرات اخیر قیمت ارز باعث بالا رفتن قیمت داروهای این بیماران شده است.
وی گفت: دولت باید برای درمان تمام بیماران برنامهریزی انجام دهد اما متاسفانه در مواقعی موضوع درمان با فشارهای سیاسی انجام میشود که این اتفاق به نفع بیماران و مردم نیست.