ماهان شبکه ایرانیان

۵ سوالی که درباره پاک کننده‌ها می‌پرسند

برخی از افراد به اشتباه گمان می‌کنند محصولات پاک‌کننده صورت حاوی ترکیبات شیمیایی خطرناکی برای پوست هستند. این در حالی است که به عقیده متخصصان پوست، ترکیبات موجود در این محصولات، بی‌خطر هستند و ممکن است فقط در مواردی انفرادی برای برخی از افراد، دردسرساز شود.

آرایش کردن روزانه برای خیلی از خانم‌ها به صورت یک کار متداول درآمده است. حالا شاید این آرایش، استفاده از یک کرم ضدآفتاب رنگی باشد یا فقط کمی رنگ دادن به لب‌ها. آرایش روزانه ما، هر چقدر هم که باشد، کم یا زیاد، باید به محض رسیدن به منزل پاک شود. چرا؟
 
چون ترکیبات مختلف شیمیایی، گیاهی یا چرب و روغنی موجود در انواع محصولات آرایشی می‌توانند با بستن منافذ پوستی، باعث بروز جوش‌های سرسیاه یا تغییر رنگ و کدر شدن تدریجی پوست شوند. اگر آرایش لب و چشم‌ها پاک نشوند، می‌توانند ما را درگیر انواع التهاب‌های چشمی یا خشکی و التهاب پوست اطراف چشم و لب کنند.
 
برخی از افراد، از انواع صابون‌ها یا پن‌های شستشو برای پاک کردن آرایش خود کمک می‌گیرند و برخی دیگر، استفاده از انواع محصولات پاک‌کننده موجود در بازار را ترجیح می‌دهند.
 
برخی دیگر هم پا را از این فراتر می‌گذارند و سراغ لایه‌بردارها برای پاک کردن پوستشان می‌روند و تمام این افراد هم دوست دارند بدانند چه روشی برای پاک کردن پوستشان مناسب‌تر است.

پاک‌کننده‌ها ‌خطر ندارند؟

برخی از افراد به اشتباه گمان می‌کنند محصولات پاک‌کننده صورت حاوی ترکیبات شیمیایی خطرناکی برای پوست هستند. این در حالی است که به عقیده متخصصان پوست، ترکیبات موجود در این محصولات، بی‌خطر هستند و ممکن است فقط در مواردی انفرادی برای برخی از افراد، دردسرساز شود.
 
مثلا اگر فردی دچار حساسیت پوستی شدید یا خشکی چشم مزمن باشد و از محصولات پاک‌کننده صورت استفاده کند، امکان تشدید مشکلات او، آن هم با استفاده از برخی محصولات خاص، وجود خواهد داشت. محصولات بر پایه الکل هم می‌توانند خشکی و التهاب پوست را در افراد دارای پوست‌های خشک و حساس، تشدید کنند.
 
برخی از محصولات پاک‌کننده صورت هم حاوی روغن بچه هستند و استفاده مداوم آنها به‌وسیله افرادی با پوست‌های چرب، باعث بسته شدن منافذ پوستی آنها و ایجاد آکنه و جوش‌های سرسیاه در صورتشان می‌شود.

پاک‌کننده‌ها چه فایده‌ای دارند؟

برخی از افراد برای راحتی خود هنگام پاک کردن آرایش، فقط به استفاده از محصولات پاک‌کننده صورت اکتفا می‌کنند. این در حالی است که همین محصولات هم حاوی ترکیبات شیمیایی بی‌خطری مانند امولسیفایرها یا سورفکتانت‌ها هستند که پس از استفاده از محصولات پاک‌کننده آرایش، روی پوست باقی می‌مانند. باقی ماندن مداوم و طولانی‌مدت این ترکیبات روی پوست، باعث کاهش اکسیژن و آبرسانی به پوست و در نتیجه، خشکی و التهاب پوست خواهد شد.
 
حالا شاید این سوال برای شما پیش بیاید که پس فایده چنین محصولاتی چیست؟ واقعیت این است که این محصولات برای موارد محدودی که آب و شوینده ملایم پوست برای شستن آرایش در دسترستان نیست یا در سفر و محل کار هستید، تولید شده‌اند و برای استفاده روزانه مناسب نیستند.
 
اگر فردی می‌خواهد روزانه از چنین محصولاتی استفاده کند و آسیب پوستی خاصی هم متوجه‌اش نباشد، می‌تواند پس از پاک کردن آرایش با انواع پاک‌کننده‌ها، صورت خود را با آب ولرم ساده هم بشوید تا هیچ ترکیب اضافی‌ای روی پوستش باقی نماند. اگر در سفر هستید یا امکان شستن صورتتان با آب وجود ندارد هم می‌توانید به سادگی، دستمال نرمی را با مقداری آب نمدار کنید و آن را روی صورتتان بکشید.

کدام محصول برای کدام پوست؟

اگر قصد خرید محصولات پاک‌کننده آرایش را دارید و پوستتان هم چرب یا مختلط است، حتما انواع حاوی اسید سالیسیلیک یا بنزوییل پیروکسید بخرید. اگر پوستتان خشک بود هم سراغ محصولات کِرِمی، فومی یا حتی ژل‌های شستشو بروید که پوست را خشک نمی‌کنند و بدون الکل هستند. اگر پوستتان خشک و حساس است، این محصولات را روی صورتتان نکشید و آرایش را مانند ماساژ دادن با کمک پاک‌کننده‌ها از صورتتان بزدایید.

لایه‌بردارها هم کاربرد دارند؟

برخی از پاک‌کننده‌های آرایش یا صورت، حاوی دانه‌های ریز و خشنی هستند که در اصطلاح به آنها اسکراب می‌گویند. زمانی که این دانه‌های ریز را روی پوستتان ماساژ می‌دهید، باعث جدا شدن تدریجی لایه‌های مرده و سطحی پوست یا باز شدن منافذ بسته در اثر استفاده از محصولات آرایشی می‌شوید.
 
به همین دلیل معمولا پس از استفاده از اسکراب‌ها یا محصولات لایه‌بردار، احساس شادابی پوست و حس شفاف‌تر شدن آن به شما دست می‌دهد. البته حواستان باشد اسکراب‌ها یا سایر محصولات لایه‌بردار، نباید بیش از هفته‌ای 2 تا 3 مرتبه استفاده شوند، وگرنه باعث خشکی و التهاب پوستتان خواهند شد.
 
اسکراب کردن شدید یا بیش از اندازه پوست مشکلاتی برای آن ایجاد می‌کند؛ یعنی هم رطوبت سطحی و مورد نیاز پوست را از بین می‌برد و هم سلامت پوست صورت را در برابر اشعه‌های مضر نور آفتاب به خطر می‌اندازد. اسکراب کردن شدید می‌تواند پوست را بسیار قرمز و جوش‌ها را هم به ‌شدت ملتهب کند.
 
در این صورت، امکان بروز لکه‌های پوستی، ایجاد جوش‌های عفونی و عفونت‌های سطحی پوست کنار درد و سوزش هم ‌وجود خواهد داشت. نکته مهم دیگر اینکه به‌دلیل نازک و حساس بودن پوست اطراف چشم و لب‌ها، استفاده از محصولات لایه‌بردار در این قسمت‌های صورت توصیه نمی‌شود.

اگر آرایش چشم پاک نشود، چه می‌شود؟

زمانی که قصد خرید محصولات پاک‌کننده آرایش یا صورت را دارید، حواستان باشد محصول جداگانه‌ مخصوص پاک کردن آرایش چشم هم بخرید. از آنجایی که بیشتر محصولات آرایشی چشمی مانند انواع ریمل‌ها، مدادها، سایه‌ها یا حتی سرمه‌های سنتی حاوی ترکیباتی مقاوم (مخصوصا انواع ضدآب آنها) هستند، باید شوینده‌ها و پاک‌کننده‌های مخصوص پاک کردن آرایش چشم که توان حل کردن این ترکیبات را داشته باشند، بخرید.
 
هنگام پاک کردن آرایش چشم‌ها، باید دقت کنید تمام محصول آرایشی از اطراف چشمتان پاک شود. باقیمانده ریمل یا حتی خرده‌های احتمالی مداد و سایه‌ای که اطراف چشم‌ها باقی می‌مانند، می‌توانند باعث بروز عفونت‌های چشمی یا حتی بروز پف زیر چشم شوند.

منبع: هفته نامه سلامت
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی