روزنامه خراسان: اضطراب به سلامتی روحی و جسمی صدمه می زند و یکی از تاثیرات مخرب آن روی پوست است.
میتوان گفت رابطه اضطراب و پوست با یکدیگر آن چنان بد است که باید آنها را در جنگ همیشگی تصور کرد. وقتی مضطرب هستید، مشکلات پوستیتان تشدید میشود.
جوش
اگر مستعد جوش هستید، اضطراب آن را تشدید میکند. هرگز جوشهای خود را نترکانید چون این کار میتواند به عفونت و ایجاد اسکار (فرورفتگی باقی مانده از جوش) منجر شود. کورتیزول یا همان هورمون اضطراب مانند هورمون آندروژن عمل میکند و باعث ایجاد جوش میشود.
راه حل: به طور منظم ورزش کنید، شبها 7 تا 8 ساعت بخوابید و پیش از خواب، برنامه منظم و مناسبی برای پاکسازی پوستتان داشته باشید. علاوه بر اینها، با انجام یوگا یا مدیتیشن میتوانید اضطراب خود را کم کنید.
پیری پوست
به گفته محققان میتوان از سرعت پیری پوست کم کرد. اضطراب یکی از عوامل اصلی تسریع چین و چروکهاست. طبق نتایج تحقیقات، تولید هورمونهای اپی نفرین، نوراپی نفرین و کورتیزول در بدن در زمان تجربه اضطراب، آسیب به دی ان ای را بیشتر و کار ترمیم آن را مختل میکند.
راه حل: استفاده از محصولات بهداشتی مناسب میتواند مؤثر باشد.
پسوریازیس
پسوریازیس نوعی بیماری خودایمنی است که اضطراب میتواند آن را تشدید کند. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن، سیگنالهای اشتباهی میفرستد و این سیگنالها باعث میشود سرعت رشد سلولهای پوستی بیشتر از سرعت ریزش آنها شود. در نتیجه پوست قرمز رنگ، خارشدار و پوستهپوسته میشود.
راه حل: پیدا کردن روشهای مقابله با اضطراب برای کمک به کنترل پسوریازیس بسیار ضروری است. مدیتیشن تنها یکی از راههایی است که میتواند به کنترل اضطراب کمک کند. تحقیقات نشان میدهد مدیتیشن و ذهن آگاهی در کاهش اضطراب نقش دارد و روند بهبود عوارض پوستی بیماری پسوریازیس را تسریع میکند.
اگزما
ضایعات پوستی و خارش پوست، از نشانههای اگزما هستند. اگزما یا درماتیت آتوپیک با بیماری پسوریازیس متفاوت است. اگزما در اصل در اثر تضعیف سیستم ایمنی درونی بدن به وجود میآید.
اضطراب تأثیر زیادی بر اگزما دارد. وقتی مضطرب هستید، غدد آدرنال، هورمون کورتیزول در بدن تولید میکند. اگر سطح کورتیزول مدام بالا برود، این هورمون روی همه اندامهای بدن به شدت تأثیر میگذارد. بنابراین پوست حساس و ملتهب میشود و حتی ممکن است تاول بزند یا پوسته پوسته شود.
شوره صورت
اضطراب یکی از عوامل تشدیدکننده شوره صورت یا درماتیت سبورهای است. اگرچه علت بروز شوره صورت هنوز کاملا مشخص نیست اما ممکن است نوعی واکنش التهابی به مالاسزیا باشد. مالاسزیا نوعی قارچ است که به طور طبیعی روی سطح پوست وجود دارد. اگرچه مالاسزیا روی پوست اغلب افراد وجود دارد اما تنها در یک دوم تا سه چهارم افراد ایجاد شوره صورت میکند.
اگرچه پرخوری یک مشکل پوستی محسوب نمیشود اما زمانی که مضطرب هستید ممکن است به خوردن غذاهای ناسالم رو بیاورید. خوردن مداوم تنقلات ناسالم میتواند به بدتر شدن پوست منجر شود. طبق تحقیقات، اضطراب باعث میشود کیفیت رژیم غذایی افراد کاهش و مصرف مواد قندی افزایش یابد. چنین مواد غذایی خود در بروز جوش و دیگر مشکلات پوستی نقش دارد.