ماهان شبکه ایرانیان

فعالان صنعت گردشگری:

شرایط موجود گردشگری، ما را خسته تر کرده است

جمعی از فعالان صنعت گردشگری در تهران و در حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران اعلام کردند که در شرایط موجود حال فعالان این صنعت اصلا خوب نیست و از یک سال پیش تاکنون خسته تر شده اند.

شرایط موجود گردشگری، ما را خسته تر کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، تقدیر از فعالان صنعت گردشگری عصر روز 9 مهرماه در سالن اجتماعات اتحادیه هتل و هتل آپارتمان های استان تهران برگزار شد.

در این مراسم فرمان غفاریان نایب رئیس اتحادیه هتل و هتل آپارتمانهای استان تهران گفت: از سال پیش تا کنون در بحث اقتصادی گردشگری نمی توان کارنامه خوبی ارائه کرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفته «که آمار گردشگران ورودی به دلایل مختلف بیشتر شده است» اما این آمار در تهران نمود پیدا نمی کند و یا حداقل ما در تهران نتوانسته ایم آن را لمس کنیم. این هشدار را به عنوان عضوی از اتحادیه هتل ها می توانم بدهم که اگر برای شرایط موجود راه حلی پیدا نشود که به بخش خصوصی کمک کند قطعا در آینده با مشکل روبرو خواهیم شد.

وی گفت: اکنون تعدیل نیرو در هتل ها به صورت جدی مطرح است و سعی شده راه حل های صرفه جویی هزینه به هتل ها داده شود. اگر در نقاط مرزی مهر ورود و خروج افراد در آمارها محاسبه می‌شود این آمار را نمی توان به عنوان گردشگر پذیرفت. در هتل های 4 و 5 ستاره بیش از حد با افت ظرفیت اشغال مواجه شده ایم.

غفاریان ادامه داد: در حوزه هتل ها نیاز به حمایت بخش دولتی داریم. قوی ترین کریدور فروش اتاق هتل ها در اختیار آژانس ها است. آماده هستیم توافقنامه های برد –بردی را امضا کنیم و کاری کنیم که عملیاتی شود. ما از دولت صدقه نمی خواهیم. می دانیم که فشار موجود موقتی است ولی اکنون ما در بحث انرژی هم به مشکل برخورد کرده ایم. ما به بسته های حمایتی نیاز داریم. به صرف اینکه اتفاقات خوبی در تهران افتاده نمی توانیم بگوییم که حالمان خوب است، نه اصلا ما حالمان خوب نیست. ما از یک سال پیش تا الان خسته تر شده ایم و به حمایت بیشتر نیازمندیم.

در ادامه این برنامه اباذری رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی تهران نیز گفت: سال پیش در بودجه سال 97 پیش بینی شد که عوارض خروج از کشور سه برابر شود. به اذعان کارشناسان، صاحب نظران و دانشگاهیان عوارض خروج از کشور محدود به شرایط ویژه اقتصادی و اجتماعی کشور است و زمانی که این شرایط برطرف شد عوارض نیز می بایست حذف می شد اما نه تنها این عوارض برداشته نشد بلکه 4 برابر نیز افزایش یافت. این موضوعات تهدیدی برای گردشگری است. نرخ بلیت هواپیما نیز 3 تا 4 برابر شده و در برخی مقاصد بیشتر هم افزایش یافته است. این افزایش نرخ مستقیما روی کسب و کار دفاتر مسافرتی تاثیر می گذارد. حذف ارز مسافرتی نیز اتفاق دیگری بود که وقتی اینها با هم جمع شود شرایط بحرانی ایجاد می کند. ما بسته پیشنهادی مشمول بر 24 مولفه را تقدیم متولیان گردشگری کرده ایم ولی از یک ماه پیش تاکنون هیچ خبری درباره آن نداریم.

وی افزود: از نیمه سال 96 تا الان مالیات بر ارزش افزوده نیز بیشتر شده و وقتی این اتفاقات می افتد یک حلقه مفقوده ای ایجاد می‌شود.

دهه 60 یکی از بدترین دوران این صنف بوده است. اما با این وجود دفاتر مسافرتی این بحران را رد کردند. الان هم می توانند از این بحران موجود گذر کنند اما باید خسارت آن کمتر باشد.

در ادامه این برنامه حسن انصاری رئیس جامعه گردشگری الکترونیک نیز بیان کرد: امیدواریم در سالی که شعار گردشگری آن، گردشگری و تحول دیجیتال است با تلاش بخش خصوصی و حمایت دولت طرح جامع گردشگری الکترونیک تهیه و اجرایی شود.

محمدحسین یزدانی رئیس انجمن صنفی راهنمایان استان تهران نیز گفت: شرایط موجود حتما به همه بخش های گردشگری لطمه زده است. همچنان که ما در حوزه تورهای خروجی و یا حتی تورهای داخلی مشکل داریم. امیدوارم صندوق حمایتی برای خدمات گردشگری تشکیل شود تا حداقل فعالان این صنعت بتوانند در شرایط بحرانی خود را نگه دارند.

وی گفت: اکنون اتباع خارجی در ایران با ویزای توریستی کار می کنند و راهنمایان غیرمجاز نیز بسیار فعال شده اند.

محسن اسلامی رئیس انجمن موسسات آموزشی گردشگری نیز گفت: باید امیدمان را از دولتی ها قطع کنیم. ما طرحی را داده ایم که با کمک مجلس، سازوکار قانونی برای تشکل های بخش خصوصی تعیین شود.

در ادامه این برنامه از تعدادی از برگزیدگان صنوف مختلف گردشگری تقدیر شد.

همچنین کتاب فرهنگ جامع صنعت گردشگری و هتلداری که توسط جلال نصیریان نوشته شده است نیز توسط حاضرین رونمایی شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان