ماهان شبکه ایرانیان

مجید راستی عنوان کرد

قصه‌های تخیلی که به واقعیت تبدیل شدند

مجید راستی می‌گوید: قصه‌های معروف دنیا از جمله آثار ژول‌ ورن بر پایه تخیل نوشته شده‌اند اما تک تک آن‌ها به مرور زمان به واقعیت تبدیل شده و امروزه انسان‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند؛ به نوعی تخیل، قوی‌ترین رکن اختراعات آینده است.

قصه‌های تخیلی که به واقعیت تبدیل شدند

این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره قصه‌پردازی کتاب‌های کودک و نوجوان اظهار کرد: در نوشتن قصه‌های کودکانه از تخیل بیشتر استفاده می‌شود و داستان‌های فانتزی بیشتری طراحی می‌شود.

او افزود: هر انسانی دوست دارد به توقعات و جواب‌های بیشتری دست پیدا کند. در سال‌های اخیر به قصه‌هایی که پشتوانه‌ آن‌ها تخیل است بیشتر پرداخته شده است و در دنیای کنونی شاهد انتشار آثاری هستیم که از جنبه تخیل قوی هستند.

راستی درباره استفاده از  زبان کودکانه در آثار امروز بیان کرد: تمام کودکان یک‌سری ویژگی‌های ثابتی دارند که قطعا نویسنده‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند، مواردی هم خارج از این گود وارد قصه‌ها می‌شوند که نویسنده باید به موارد تازه توجه کند و برای پرداختن به آن‌ها فکر کند.

این نویسنده کتاب کودک در پاسخ به این سوال که آیا کتاب‌های الکترونیکی و یا صوتی می‌تواند هدف یک نویسنده را پیش ببرد گفت: از نظر من هر چیزی که وجود دارد هم می‌تواند مفید باشد و هم  مضر؛ باید مراقب آن باشیم شکل جدید انتشار کتاب‌های کوکانه باعث کنارگذاشتن کتاب به شکل گذشته نشود.

او اظهار کرد: در دنیای کنونی مجموع چیزهای جدیدی همزمان وارد زندگی کودکان شده است که دنیای آن‌ها را به هم ریخته و این امری طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد، ولی همواره باید توجه داشته باشیم که بچه‌های امروزی بتوانند به درستی از آن‌ها استفاده کنند.

مجید راستی درباره نیاز روحی کودکان به کتاب کودک تصریح کرد: در مجموع کتاب‌هایی که اکنون منتشر می‌شود از نظر تنوع موضوعات و کیفیت بیشتر شده است و در نتیجه تا حدودی علایق کودک در آن‌ها درنظر گرفته شده است، اما همان‌طور که می‌دانیم تیراژ کتاب افت کرده و خود این افت کمی به معنای زنگ خطر است؛ در عوض ابزارهای دیگری جای آن‌ها را پر می‌کند. ولی مسئولان و کسانی که وظیفه برنامه‌ریزی دقیق‌تری دارند باید با توجه به تغییرات حال، امکان دسترسی به کتاب را چه از طریق کتابخانه‌ها چه از طریق شکل‌های جدید، تقویت کنند. 

او خاطرنشان کرد: پیشنهاد من برای افزایش کتاب‌خوانی، دسترسی آسان به کتاب برای تمامی کودکان است و هرچه تعداد کتابخانه‌ها افزایش یابد دسترسی به کتاب هم بیشتر می‌شود و هر کودک می‌تواند هر روز یک کتاب را بدون هزینه مطالعه کند.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان