به گزارش ایسنا و به نقل از فست کمپانی، پژوهشگران "انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ"(ETH) در سوئیس، یکی از عجیبترین ساختارهایی که تاکنون ساخته شده، ابداع کردهاند.
این ساختارهای موسوم به "راک پرینت پاویلون" (Rock Print Pavilion)، در نگاه نخست، به ستونهایی از جنس بتن و یا ساختارهایی از تورسنگ شباهت دارند اما این ساختارها که مقابل موزهای در شهر ونترتور سوئیس قرار گرفتهاند، در اصل از جنس سنگریزههایی هستند که با نخ به یکدیگر بسته شدهاند.
"گرامازیو کوهلر" (Gramazio Kohler)، سرپرست این پروژه گفت: در این ساختار، 47 مایل نخ، 30 تن سنگریزه را کنار هم نگه میدارند.
در ساخت این ستونها، از هیچ ماده چسبناکی مانند سیمان استفاده نشده است، بلکه یک بازوی رباتیک موسوم به "جمینگ" (jamming) با طراحی بهخصوص، این ستونها را به یکدیگر متصل میکند.
جمینگ، سنگریزهها را طوری به هم متصل میکند که شکل آنها حفظ شود اما این بازوی رباتیک، میتواند ستونها را در مقیاس نانو یا متوسط بسازد. هدف این پروژه، ساخت ستونها در مقیاس بزرگ است تا برای استفاده در زمینه معماری مناسب باشند و به این ترتیب بتوان طراحی محاسباتی و شبیهسازی را با کمک فناوری ساخت خودکار گردهم آورد.
ربات جمینگ، سنگها را طوری کنار هم قرار میدهد که کاملا به هم متصل شوند؛ سپس یک لایه نخ را میان هر سطح سنگی قرار میدهد و فضای خالی بین آنها را پر میکند تا ساختار محکمتری ابداع شود.
الگوریتم های رایانهای به کار رفته در این ربات میتوانند فورا ایمنترین راه را برای ساخت لایههای هر ستون محاسبه کنند و ساختاری محکم به وجود آورند که قادر است یک سقف سنگین از جنس فولاد را نگه دارد.
پاویلون تا نوامبر سال جاری، در جایگاه کنونی خود باقی میماند و پس از آن، تخریب و بازیافت خواهد شد.