شناسه : ۱۲۳۷۹۵۴ - چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۸
گوگل جنجال موتور جستجوی سانسور شده را تمام کرد
مدیرعامل گوگل به تازگی به اعتراضات گسترده در فضای مجازی به همکاری این شرکت با دولت چین درباره برقراری موتورجستجوی سانسور شده در این کشور واکنش نشان داده است.
به گزارش وب سایت engadget، چندی پیش بود که اخباری در فضای مجازی از بازگشت دوباره شرکت گوگل به بازار چین و احتمال همکاری آنها برای توسعه یک موتور جستجوی اختصاصی که مورد تایید دولت چین باشد و به صورت هوشمندانه نتایج جستجو را برای کاربران چینی سانسور کند، منتشر شد که بعد از آن بارها توسط مقامات گوگل رد و تکذیب شد. اما حالا به نظر میرسد که این پروژه بسیار نزدیکتر و واقعیتر از آن چیزی است که تصور میشد چراکه حالا مدیرعامل گوگل به اعتراضات برخی از کاربران در این خصوص واکنش نشان داده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، ساندار پیچای – مدیرعامل گوگل – به تازگی در جریان بیست و پنجمین کنفرانس WIRED در واکنش به آن دسته از کاربرانی که از همکاری گوگل با دولت چین در خصوص راهاندازی یک موتور جستجوی محلی که محتوای غیرقابل قبول دولت این کشور را به صورت خودکار و اتوماتیک سانسور میکند، ناخشنود بوده و اعتراض خود را به گوش این غول تکنولوژی آمریکایی رسانده بودند، سخنرانی کرده و گفته است که بزرگترین وظیفه و هدف گوگل همواره اطلاعرسانی برای تمام مردم جهان بوده است و این شرکت به دلایل سیاسی نمیخواهد هدف خود را فراموش کند.
چند سال پیش شرکت آمریکایی گوگل تحتتاثیر قوانین محدودکننده و سختگیرانه دولت چین، اعلام کرد که دیگر با این کشور همکاری نمیکند و به همین دلیل نیز بسیاری از سرویس های خود را در این کشور از دسترس خارج کرد.
چین یکی از معدود کشورهایی است که قوانین و مقررات محدودکننده و سخت گیرانهای برای استفاده از خدمات اینترنتی و آنلاین وضع کرده و به سانسور و فیلترینگ شبکههای اجتماعی و پیام رسانها در جهان معروف است.
به نظر میرسد که برخلاف آن که گوگل بارها این موضوع را انکار کرده است، این شرکت درصدد بازگرداندن موتور جستوجوی خود در چین است که البته باید تحت نظارت قوانین این کشور یعنی سانسور برخی از نتایج جست وجو عمل کند تا بتواند باری دیگر وارد بازار چین شود.
گوگل در سال 2010 میلادی در اعتراض به تلاش چین برای محدود کردن استفاده آزادانه شهروندانش از اینترنت، بسیاری از سرویسهای خود را در این کشور قطع کرده بود.
با توجه به وسعت کشور چین و جمعیت بالای آن، بسیاری از غولهای تکنولوژی همواره نظر و توجه خاص و ویژهای به آن دارند و حضور در بازار این کشور برای آنها به معنای موفقیت و دستاوردهای بزرگی خواهد بود.
وی در ادامه سخنانش همچنین اعلام کرده است که گوگل در خصوص اجرای برنامههای خود بر اساس استراتژیهای درست و اصولی پیش میرود بنابراین هرگز بنابه درخواست عده اندکی از کارمندان یا کاربران فضای مجازی، خللی در اهداف خود ایجاد نمیکند.
وی تاکید کرده است که گوگل هیچگاه بر اساس همهپرسی و رعایت نظر همه افراد مختلف در جوامع مختلف عمل نکرده است بنابراین هرگاه به صلاح بداند به همکاری با شرکتهای مختلف و کشورهای گوناگون خواهد پرداخت.
وی همچنین از ادامه و اجرای برخی از برنامههای گوگل در خصوص پروژه همکاریهای نظامی نیز سخن گفت.
پیچای در خصوص نتایج جستجو در درمانهای مختلف برای بیماری سرطان نیز صحبت و اشاره کرد : امروزه کاربران در رابطه با درمان بیماریهای صعبالعلاج و سخت نظیر سرطان از اطلاعات مفیدی که در موتورهای جستجوی گوگل به دست میآید، بهره مند می شود که عدم همکاری ما با دولتهای مختلف، به معنای عدم تمایل ما به بهبود بیماران خاص در جهان تمام خواهد شد.
وی با اینکه پیشتر بارها از صحبت در خصوص راهاندازی موتور جستجوی سانسور شده در چین خودداری میکرد، اما حالا به نظر میرسد که موضع شفافتری را در پیش گرفته و خاظر نشان کرد که بزرگترین هدف ما در جهان اطلاعرسانی به عموم مردم است و با توجه به جمعیت بسیار بالای کشور چین که 20 درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل می دهد، این همکاری امری ضروری به نظر میرسد.