آخرین وضعیت استفاده ایرانیها از اینترنت پرسرعت تا پایان خردادماه سال 97 حکایت از این دارد که تعداد مشترکان آنلاین به بیش از 70 میلیون نفر رسیده که بیش از 60 میلیون آن را کاربران اینترنت پرسرعت موبایل تشکیل میدهند. آمار منتشر شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان میدهد که نفوذ اینترنت ثابت یا ADSL یک رشد خطی بوده در حالی که نفوذ اینترنت موبایل در کشور شیب صعودی نسبتا تندی داشته است.
بر اساس این آمار، تعداد مشترکان اینترنت باندپهن به 72 میلیون و 941 هزار و 877 نفر رسیده است که از این تعداد به طور دقیق، 12 میلیون و 888 هزار و 50 نفر مشترک اینترنت ثابت (ADSL) و 60 میلیون و 53 هزار و 827 نفر کاربر اینترنت پرسرعت موبایل هستند.
همچنین بررسی نشان می دهد که ضریب نفوذ اینترنت در ایران به مدد توسعه موبایل باندپهن به 88.86 درصد رسیده است. براین اساس ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت 15.70 درصد و ضریب نفوذ اینترنت موبایل 73.16 درصد عنوان شده است.
از لحاظ فناوریهای دسترسی به اینترنت نیز، اینترنت موبایل و فناوریهای 3G و 4G با 82 درصد دربرگیری در رده نخست قرار دارد. در ادامه این آمار نشان داده شده که پس از فناوری نسل سوم و چهارم موبایل، 12درصد کاربران به اینترنت ADSL دسترسی دارند و 3 درصد به اینترنت وای فای و 2درصد از طریق TD-LTE به اینترنت وصل میشوند.
آمار فوق که در سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار گرفته، نگرانیها و اعتراضات FCPها را بار دیگر پررنگ میکند. این شرکتها اعتقاد دارند که فروش اینترنت توسط اپراتورها همراه با یک دامپینگ قیمتی همراه است و رقابت ناسالمی شکل گرفته است، با این حال برخی از دیگر افراد همچون «باقر صمدی» مدیربازاریابی ایرانسل در گفتگو با دیجیاتو تاکید کردهاند که نرخ آنها از کف قیمتی که قانون برای اپراتورها تعیین کرده بالاتر است و آنها برای بیزینس خود و توان مالی مشتریان خود قیمتها را حدالامکان پایین نگه داشتهاند.
برخی دیگر از کارشناسان و دولتمردان همچون «حسین فلاح جوشقانی»، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز معتقدند که سرویس اینترنت ADSL در ایران پیشرفت محسوسی نکرده و کیفیت کنونی آن باعث میشود که مشترکین به سمت اینترنتی پرسرعتتر یعنی اینترنت موبایل بروند.