علی بیت اللهی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود گسل کوچکی در شمال شرقی تهران (منطقه 3 حوالی سئول و ولنجک) اظهار داشت: این گسل که به واسطه قرار گرفتن بخش عمده ای از آن در مجموعه ورزشی انقلاب واقع در منطقه 3 تهران به نام گسل انقلاب نامیده شده، در راستای جنوب غرب ـ شمال شرق گستردگی دارد و دارای طولی در حدود 1.5 کیلومتر است.
وی با بیان اینکه گسل ورزشگاه انقلاب در گروه گسل های فرعی شهر تهران قرار می گیرد، ادامه داد: این گسل مرز ناهمواری های بین منطقه 3 و 2 تهران در مسیر عبوری بزرگراه چمران بوده و سمت شرقی آن، نقطه شروع این گسل کوچک در منطقه 3 است.
به گفته بیت اللهی، گسل انقلاب از شرق باغ ونک در نقطه جنوب غربی خود شروع و پس از عبور از مجاورت محل تلاقی بزرگراه نیایش و خیابان سئول وارد محوطه مجموعه ورزشی انقلاب می شود. امتداد این گسل تا شمال محدوده مجموعه انقلاب ادامه یافته و در آنجا به نقطه انتهایی شمال شرقی خود می رسد.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: این گسل ها، جزء گسل های کوچک و فرعی و با توان لرزه زایی پائین هستند. اما نکته ای که عموم مهندسان در طراحی ساختمان و پی باید به آن دقت کنند، رفتار نامتقارن پِی ساختمان در دو سوی گسل های کوچک است که اهمیت بالایی دارد. نمونه بارز چنین رفتاری در مورد گسل «ونک پارک» به آشکارا قابل اثبات است.
وی یادآور شد: در بررسی های میدانی «خرده گسل» های شهری تهران، سکانس های آبرُفتی جوان، گاه تا دو متر در طرفین گسل جابه جایی نشان می دهد که در این حالت ها لایه آبرُفتی «دانه متوسط» و حتی «درشت دانه» در مقابل لایه رُسی ریزدانه قرار گرفته است. در چنین حالتی مسلما از دیدگاه ژئوتکنیکی ناهمگنی در ظرفیت باربری و سایر خصیصه های الاستیکی و ژئوتکنیکی پِی سازه وجود خواهد داشت که ضرورت دارد مورد توجه قرار گیرد.
این پژوهشگر زلزله شناسی هشدار داد: اگرچه گسل انقلاب گسل کوچکی است و نمی تواند زلزله بزرگی ایجاد کند و درنتیجه خطر لرزه ای ندارد، اما در ساخت و سازها بسیار مهم است که به وجود این گسل دقت شود؛ چراکه وجود گسل در پِی ساختمان موجب رفتار متفاوت پِی در طرفین گسل شده و ممکن است ساختمان را ناپایدار و دچار شکست کند.