ماهان شبکه ایرانیان

نایب رئیس اتحادیه طلا:

به هیچ عنوان طلای آبشده نخرید

نایب رئیس اتحادیه طلا، جواهر و سکه از شناسایی باند توزیع طلای آبشده تقلبی در تهران خبر داد و به مردم توصیه کرد به بهانه نپرداختن مالیات بر ارزش افزوده، به هیچ عنوان به سمت خرید طلای آبشده نروند.

به هیچ عنوان طلای آبشده نخرید

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، نایب رئیس اتحادیه طلا، جواهر و سکه از شناسایی باند توزیع طلای آبشده تقلبی در تهران خبر داد و به مردم توصیه کرد به بهانه نپرداختن مالیات بر ارزش افزوده، به هیچ عنوان به سمت خرید طلای آبشده نروند.

«مسعود یزدانی» تاکید کرد: طلای آبشده، جزو مواد مصرفی تولید است یعنی در کارگاه‌های طلاسازی کاربرد دارد، اما در ماه‌های اخیر و به دنبال افزایش قیمت طلا در بازار، برخی به با این تصور که مالیات بر ارزش افزوده نمی‌پردازند، به سمت خرید طلای آبشده متمایل شده اند.

این مقام صنفی اظهار داشت: بررسی عیار و خلوص طلای آبشده، یک کار کاملا تخصصی است و هر کس نمی‌تواند معادلات آن را محاسبه کند یا عیار درست آن را تشخیص دهد؛ روی طلای آبشده عدد و شناسه‌ای ضرب می‌شود، اما مردم نمی‌توانند به اتکای آن به خرید طلای آبشده اقدام کنند.

یزدانی اظهار داشت: با توجه به تخصصی بودن طلای آبشده، اتحادیه طلا هیچگاه خرید طلای آبشده را به مردم توصیه نمی‌کند همانطور که وقتی قیمت سکه طلا حباب داشت، به مردم خرید آن را توصیه نکرد بلکه از مصرف کنندگان خواست به جای پرداخت بهای بالاتر از قیمت واقعی سکه که منجر به ضرر می‌شود، به خرید مصنوعات طلا روی آورند.

وی از خریداران مصنوعات طلا به عنوان شریکان اصلی صنعت طلای کشور یاد کرد و گفت: پس از گران شدن طلا، بحث طلای آبشده تقلبی در بازار زیاد شده است و حتی توانسته ایم در چند مورد، باند‌هایی که به صورت غیرقانونی در کارگاه‌های زیرزمینی و فاقد پروانه به تولید آن اقدام می‌کردند، شناسایی کنیم.

وی افزود: در این کارگاه‌های غیرمجاز، آلیاژ‌های مختلف به طلا افزوده و شناسه‌های جعلی روی محصول حک می‌شود؛ اگر فردی متوجه شود که طلای آبشده تقلبی خریده، به علت درج مشخصات فنی نادرست، پیگیری هایش به نتیجه نمی‌رسد و بنابراین توصیه همیشگی ما به مردم پرهیز از خرید این نوع کالاهاست.

** مردم فروش طلای دست دوم را گزارش کنند

نایب رئیس اتحادیه طلا در ادامه اعلام کرد: اتحادیه طلا روی مصنوعاتی که به نام طلای دست دوم فروخته می‌شود نظارتی ندارد و به مردم توصیه می‌کند که به سمت آن نروند، زیرا ممکن است فلزات دیگر را آبکاری کرده و به اسم طلای دست دوم بفروشند.

یزدانی گفت: به جای خرید طلای دست دوم، بهتر است مصنوعات ارزان قیمت کم اجرتی که برخی کارگاه‌ها تولید می‌کنند، خریداری شود؛ بسیاری از کارگاه‌ها به دلیل رکود حاکم بر بازار و اینکه بتوانند از عهده هزینه‌های خود برآیند، مصنوعاتی را اجرت بسیار پایین تولید می‌کنند که البته خریداران بابت خرید آن‌ها ضرر نمی‌کنند.

** آزادسازی واردات طلا بدون اطلاع اتحادیه بود

نایب رئیس اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران درباره آزاد شدن واردات طلا به کشور با مصوبه مردادماه دولت، اظهار داشت: برای تصمیم گیری در این زمینه از اتحادیه طلا نظرخواهی نشد؛ یکی از مشکلات این است که از فعالان یک حوزه اقتصادی برای تصمیم گیری‌ها دعوت نمی‌کنند و کاری انجام و دستورالعملی صادر می‌شود و در نهایت بخش خصوصی مجبور به اجرای آن است بی آنکه در اخذ آن تصمیم دخیل باشد.

یزدانی گفت: در آزاد شدن واردات مصنوعات طلا نیز نظر اتحادیه طلا اخذ نشد که البته ما معتقدیم این کار با شعار حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی و حتی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی منافات دارد.

وی در عین حال گفت: آزادسازی واردات شمش طلا به کشور و معافیت آن از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی اقدام مناسبی است به شرط آنکه به سمت تولید مصنوعات طلا هدایت شود و اجازه دهیم محصولات تولیدی به بازار‌های هدف صادر تا ارزآوری خوبی نصیب کشور شود.

یزدانی همچنین ابراز امیدواری کرد که بحث آزادسازی واردات طلا به رانتی برای برخی اشخاص و شرکت‌ها تبدیل نشود و دست اندرکاران صنعت طلا نیز بتوانند از این فرصت برای توسعه تولید و صادرات طلا استفاده کنند.

نایب رئیس اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران به آیین نامه ورود و خروج طلا اشاره کرد و افزود: سه سال است که آیین نامه ورود و خروج فلزات گرانبها و قیمتی توسط این اتحادیه اصلاح شده، اما هنوز از طرف دولت اجرایی نشده است که اگر این آیین نامه اجرا شود، موضوع رانت در این عرصه از بین می‌رود.

** حداقل 50 کارگاه آمادگی صادرات محصول را دارند

این فعال صنف طلا تاکید کرد: صنعت طلای کشور این ظرفیت را دارد که در صورت تسهیل تولید و رفع موانع از مسیر صادرات، هم اشتغال برای جوانان ایجاد کند و هم ارزش افزوده و درآمد ارزی کسب کند.

یزدانی توضیح داد: اگر دولت و بانک مرکزی به کمک صنعت طلا و جواهر سازی بیاید و تسهیلات با نرخ‌های مناسب واحد‌های تولیدی به تولیدکنندگان دهد، می‌توان صادرات مناسبی در حوزه خلیج فارس و آسیای میانه داشت.

وی یادآورشد: مصنوعات طلای ایرانی با سلیقه مصرف کنندگان در حوزه خلیج فارس و آسیای میانه سازگاری دارد در حالی که سبک طلاسازی ترکیه که از سبک ایتالیا برداشت شده، چندان در این کشور‌ها پرطرفدار نیست.

یزدانی صادرات حوزه طلا و جواهر را بسیار جزئی عنوان کرد و گفت: در شرایطی که آمریکا تلاش می‌کند فروش نفت ایران را به صفر برساند، با قاطعیت می‌توان گفت: صنعت طلا می‌توان مانند محصولات دیگر ارزآوری داشته باشد به شرط آنکه دولت و نظام بانکی نیز به کمک تولید بیاید.

این فعال صنف طلا یادآور شد: کارگاه‌های طلا و جواهرسازی به دلیل آنکه متعلق به بخش خصوصی هستند، در سال‌های اخیر خود را به آخرین فناوری‌ها و ماشین آلات روز جهان مجهز کرده اند و به راحتی می‌توانند در چند ساعت یک کیلو مصنوعات طلا تولید کنند.

وی تاکید کرد: اگر همین امروز بستر صادرات فراهم شود، حداقل 50 کارخانه دار و کارگاه دار خیلی موجه می‌توانند صادرات را شروع کنند.

یزدانی یادآورشد: اکنون جمعیت صنف طلا در کشور بیش از 220 هزار نفر است که می‌توان با ایجاد بستر‌های لازم هم اشتغال را در این بخش رونق داد و هم به ارزآوری رسید.

** واردات مصنوعات طلا به صرفه نیست

نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر همچنین درباره واردات طلای قاچاق به کشور گفت: هرچند بین 10 تا 15 درصد از میانگین مصرف طلا را قاچاق می‌دانند، اما این ارقام چندان دقیق نیست.

یزدانی افزود: البته در شرایط کنونی دیگر قاچاق طلا به صرفه نیست، زیرا در گذشته برای نپرداختن عوارض و حقوق گمرکی و نیز مالیات بر ارزش افزوده به قاچاق طلا روی می‌آوردند، اما با افزایش نرخ ارز و نیز آزادسازی واردات دیگر صرفه اقتصادی ندارد.

وی افزود: اکنون فرصت مناسبی برای صنعت طلا و جواهر کشور پدید آمده تا از این شرایط بهره کافی را ببرند و تولید خود را ارتقا دهند.

** طلای دست دوم را تایید نمی‌کنیم

نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره تمایل برخی از شهروندان برای خرید طلای دست دوم به دلیل ارزان‌تر بودن آن نسبت به مصنوعات نو گفت: نگاه مردم به طلا، سرمایه‌ای است و 90 درصد آن را برای حفظ سرمایه خود می‌خرند؛ 10 درصد باقیمانده هم جنبه زینتی را در نظر می‌گیرند و هم برای سرمایه خریداری می‌کنند.

یزدانی اظهار داشت: شاید در سنوات گذشته برخی واحد‌های صنف طلا اقدام به فروش طلای دست دوم می‌کردند، اما اکنون بازرسی اتحادیه به شدت عملکرد واحد‌ها را رصد کرده و حتی واحد‌های متخلف را پلمپ می‌کند.

وی تاکید کرد: هرکس به اتحادیه اطلاع دهد که یک واحد صنفی طلای دست دوم می‌فروشد، در 24 ساعت برخورد قانونی می‌کنیم و در این زمینه با کسی مماشات نداریم.

وی در بیان علت مخالفت اتحادیه با فروش طلای دست دوم اظهار داشت: یکسری فرصت طلب در کارگاه‌های زیرزمینی مس، نقره و آلیاژ‌های زرد رنگ را ترکیب کرده و محصول را به نام طلای دست دوم به واحد‌های صنفی می‌فروشند.

وی افزود: برای مشخص شدن عیار کار، طلا باید قیچی شود و، چون در ظاهر نو به نظر می‌رسد، نمی‌توان به طور دقیق عیار و کیفیت کار را تایید کرد و از این رو کسی که آن طلا را می‌خرد دچار مشکل می‌شود که مواردی از این دست به اتحادیه گزارش شده است.

یزدانی گفت: طلا، کالای بادوام محسوب می‌شود و اگر خرید و فروش طلای دست دوم رواج یابد، تولید زمین گیر می‌شود و بر رکود فعلی دامن می‌زند.

وی در عین حال گفت: مشکل بعدی به دلایل بهداشتی است؛ پزشکان و متخصصان می‌گویند در تهیه این نوع مصنوعات از آلیاژ‌هایی استفاده می‌شود که به پوست ضرر می‌رساند و حتی در بلندمدت می‌تواند سرطان زا باشد.

** آمادگی استفاده سامانه‌ای برخط برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده

این مقام صنفی درباره آخرین وضعیت تعامل اتحادیه با دولت و مجلس برای اصلاح اخذ مالیات بر ارزش افزوده از صنعت طلا گفت: در آخرین جلسه‌ای که در این زمینه با رییس مجلس داشتیم، مقرر شد طرفین دیدگاه‌های یکدیگر را در جلسه‌ای به بحث بگذارند؛ به همین دلیل نشستی در مشهد با حضور کارشناسان سازمان مالیاتی، مرکز پژوهش‌های مجلس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد تا اصل طلا مشمول مالیات بر ارزش افزوده نباشد و این نوع مالیات از اجرت گرفته شود.

وی افزود: استدلال اتحادیه طلا این است که به خاطر رکودی که در صنعت طلا حاکم شده، همانطور که در کشور‌های فعال در زمینه صنعت طلا و جواهر، از اصل طلا مالیات بر ارزش افزوده اخذ نمی‌شود، در ایران نیز این مالیات به اجرت هدایت شود.

وی توضیح داد: اکنون برخی کارگاه‌ها برای اینکه از عهده هزینه‌های خود برآیند، محصول را با اجرت یک درصدی تولید می‌کنند؛ برخی از واحد‌های صنفی نیز به جای سود هفت درصدی، با سه درصد به مردم می‌فروشند و حتی بنکداران، سود خود را به نیم درصد کاهش داده اند؛ یعنی بخش تولید تا توزیع 5.5 درصد سود می‌گیرد در حالی که باید از مردم 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده بگیریم و به دولت بدهیم.

یزدانی گفت: برخلاف تصور مردم، این 9 درصد سهم دولت است و فعالان صنعت طلا، سالانه مالیات بر مشاغل خود را طبق قانون نیز می‌پردازند.

وی گفت: اگر مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا برداشته شود، در هر گرم حدود 40 تا 50 هزار تومان به نفع مصرف کننده است.

وی درباره موافقت سازمان مالیاتی با این کار به شرط اینکه خرید و فروش طلا تحت سامانه‌ای منسجم شود، گفت: این موضوع در جلسه مشهد مطرح شد و اتحادیه طلا نیز آن را پذیرفت و حتی اعلام کرد حاضر است سهم 9 درصدی مالیات بر ارزش افزوده از اجرت مصنوع طلا به صورت برخط به حساب دولت واریز شود.

یزدانی تاکید کرد: این مشکل خود سازمان امور مالیاتی و دستگاه‌های ذیربط است که نمی‌تواند این سامانه را ایجاد کند.

وی درباره زمان رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس گفت: این موضوع را باید از مجلس پیگیری کرد، زیرا در شرایطی که قرار بود حداکثر در مدت یک ماه پس از توافق سازمان مالیاتی و صنف طلا لایحه به صحن مجلس بیاید، با گذشت 6 ماه هنوز نوبت بررسی آن نشده است.

** با فروش آنلاین طلا مخالفیم

نایب رییس اتحادیه طلا درباره اظهارات رییس اتحادیه کسب و کار‌های اینترنتی گفته که به دنبال اخذ موافقت‌ها برای فراهم شدن امکان فروش طلا در فضای مجازی است، اظهار داشت: تاکنون در این زمینه صحبتی با اتحادیه طلا نشده است؛ ما با فروش طلا، جواهر و سکه در فضای مجازی مخالفیم، زیرا هر اتفاقی می‌تواند بیفتد.

وی تاکید کرد: مشتری باید مصنوع طلا را از واحد صنفی و به صورت فیزیکی بخرد، جنس را مشاهده کند و پول بپردازد.

وی در عین حال تبلیغ مصنوعات طلا را در فضای مجازی برای بازاریابی رد نکرد و گفت: اگر واحد‌های صنفی دارای مجوز فقط از بستر فضای مجازی برای تبلیغ استفاده کنند و فروشی انجام نشود، به شرطی این کار منعی ندارد که کالا در واحد دارای پروانه کسب و در فضایی قابل دسترسی عرضه شود نه اینکه واحد طلافروشی در یک واحد غیر تجاری باشد.

** عرضه سکه در سکه فروشی‌ها انجام شود

یزدانی درباره اظهارات دبیرکل کانون صرافان که گفته سکه‌های ضرب بانک مرکزی فقط باید در صرافی‌های دارای مجوز فروخته شود و عرضه آن در طلافروشی‌ها منع قانونی دارد، گفت: در این زمینه چیزی نشنیده ام و نامه‌ای نیز در این خصوص برای اتحادیه طلا ارسال نشده است.

وی افزود: فروش هر محصولی باید در اتحادیه آن صنف انجام شود؛ صرافی که مجوز خود را از بانک مرکزی می‌گیرد، عاملیت فروش ارز و پول‌های رایج است، اما هرچند ضرب سکه طلا در انحصار بانک مرکزی است، اما فروش آن باید در صنف طلا و جواهر باشد.

نایب رییس اتحادیه طلا گفت: صنف طلا 20 رسته دارد که یکی از آن‌ها مربوط به سکه است؛ نزدیک 300 واحد فروش سکه در کشور فعالند و نمی‌توان عرضه سکه را محدود کرد.

وی در عین حال از برگزاری جلسه با صرافان برای حل و فصل موضوع در صورت نیاز استقبال کرد.

** خرید اجناس آبکاری شده طلا توصیه نمی‌شود

یزدانی درباره عرضه تابلو‌های آبکاری شده طلا و دیگر مصنوعات همچون شاخه‌های گل طلا نیز گفت: از آنجا که اغلب این نوع کالا‌ها یک مصنوع آبکاری به شمار می‌روند و یا ورقه‌های بسیار ناچیز طلا برای روکش آن‌ها به کار رفته، خرید و فروش آن‌ها به هیچ کس توصیه نمی‌شود، زیرا ارزش واقعی ندارد.

وی توضیح داد: برای نمونه، شاخه گلی که ظاهر آن 20 گرم است، در واقعیت طلای بسیار کمی دارد و خریدار در اصل پول فناوری ساخت آن مصنوع را می‌دهد و بنابراین فرد به میزان هزینه‌ای که می‌کند، جنسی نمی‌خرد که طلا و سرمایه کافی داشته باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی