مجله دیجی کالا - یوسف اسفندیاری: اگر اهل وبگردی و مراجعه به سایتهای زیادی باشید، احتمالاً بارها و بارها به انواع خطا مانند خطای 404، 403 یا 500 برخوردهاید. هرچند اجتناب از تمام ارورها امکانپذیر نیست، اما شناسایی برخی از رایجترین ارورها کار شما را برای حل چنین مشکلاتی راحتتر میکند.
انواع رایج خطا در اینترنت
ارور سایتها را میتوان در دو دستهی 4XX یا 5XX قرار داد. بعد از عدد 4 یا 5 شاهد دو عدد دیگر هستیم که خطای موردنظر را دقیقاً مشخص میکند. ارورهای 4XX و 5XX شاید از جهاتی شبیه به یکدیگر باشند، اما هرکدام از آنها نشاندهندهی دستهی مختلفی از مشکلات هستند. خطاهای 4XX مربوط به مشکلات کاربر و خطاهای 5XX مربوط به مشکلات سرور است. اگر با خطای 4XX مواجه شوید، احتمالاً میتوانید آن را برطرف کنید.
خطاهای 5XX مربوط به سرور است و این یعنی کاری از دست شما ساخته نیست. فارغ از نوع خطا میتوانید اقداماتی را انجام دهید که شاید برای حل موضوع مفید واقع شود. در ادامه به برخی از رایجترین انواع خطا در اینترنت نگاهی میاندازیم و راهحلهایی را برای آنها مطرح میکنیم.
400 Bad Request Error
هر موقعی که با تایپ یک آدرس در مرورگر خود میخواهید وارد یک سایت شوید، درخواستی را برای سرور سایت مذکور ارسال میکنید. خطای 400 تنها زمانی رخ میدهد که سرور متوجه درخواست کاربر نشود. این موضوع میتواند به خاطر مشکلدار بودن درخواست رخ دهد و در بیشتر مواقع این خطا به خاطر وجود نداشتن آدرس موردنظر به وجود میآید.در ادامه راهحلهایی را برای حل این مشکل مطرح میکنیم:
- رفرش کردن صفحه: فشردن کلید F5 در بیشتر مرورگرها منجر به رفرش صفحه وب موردنظر میشود. اگر مشکل به خاطر درخواست باشد، این کار در برخی اوقات مشکل را حل میکند.
- بررسی دوباره آدرس: گاهی اوقات اشتباه تایپ کردن یک آدرس، منجر به نمایش ارور 400 به جای ارور 404 میشود.
- جستجوی محتوای موردنظر در موتور جستجو: گاهی اوقات محتوای موردنظر در سایت مذکور وجود دارد ولی آدرس آن دقیق نیست. به همین خاطر بهتر است تیتر آن را موتور جستجو وارد کنید تا بتوانید لینک صحیح آن را پیدا کنید.
- پاک کردن کوکی و کش در مرورگر: در برخی موارد وقتیکه سایتها میخواهند کوکیهای قدیمی ذخیرهشده در مرورگر را بخوانند، ارور 400 ظاهر میشود. به همین خاطر در چنین مواردی میتوانید کوکی و کشهای مرورگر خود را حذف کنید.
403 Forbidden
ارور 403 Forbidden زمانی ظاهر میشود که میخواهید به آدرسی که مجوز دسترسی به آن را ندارید، وارد شوید. در بیشتر موارد، برای حل این مشکل کار چندانی نمیتوانید انجام دهید. با این وجود، شاید با انجام کارهای زیر این مشکل برطرف شود:
- رفرش کردن صفحه: کلید F5 را بفشارید تا صفحه موردنظر رفرش شود.
- بررسی آدرس مذکور: گاهی اوقات آدرس اشتباهی میتواند این خطا را نمایش دهد. به همین خاطر دقت کنید که آدرس صفحه را تایپ کردهاید، نه پوشههای مرکزی سایت. بیشتر سایتها بنا به دلایل امنیتی اجازه دسترسی به پوشهها را به کاربران نمیدهند.
- بررسی مجوزهای موردنظر: گاهی اوقات برای دسترسی به برخی از محتوای سایتها، باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده باشید و حتی در این صورت هم، برخی از کاربران از لحاظ دسترسی در سطح بالاتری نسبت به دیگران قرار میگیرند.
404 Not Found
رایجترین خطایی که در سایتهای مختلف با آن مواجه میشوید، خطای 404 است. این خطا یعنی آدرس موردنظر شما وجود ندارد و در بیشتر موارد به خاطر کلیک بر یک لینک قدیمی یا اشتباه تایپ کردن آدرس رخ میدهد. برای این خطا هم انجام این کارها توصیه میشود:
- رفرش کردن صفحه: در این زمینه رفرش کردن به احتمال خیلی زیاد مثمر ثمر واقع نمیشود، ولی انجام این کار هم زمان زیادی نمیگیرد.
- بررسی آدرس: آدرس اشتباهی (چه به خاطر تایپ اشتباهی باشد و چه به خاطر لینکی که به آدرس اشتباهی مربوط است) از جمله مهمترین دلایل بروز این خطا است.
- جستجوی تیتر در موتور جستجو: شاید چنین محتوایی وجود داشته باشد ولی آدرس را اشتباه تایپ کرده باشید یا لینک موردنظر به آدرس اشتباهی مربوط باشد، به همین خاطر با جستجوی تیتر محتوای مذکور، میتوانید شانس خود را امتحان کنید.
500 Internal Server Error
اگر هنگام مراجعه به یک سایت با خطای 500 Internal Server Error مواجه شدید، این یعنی سایت مذکور دچار مشکلی شده است. همچنین این خطا به معنای عدم وجود مشکل در کامپیوتر، مرورگر و اینترنت کاربر است. همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، ارورهایی که با عدد 5 شروع میشوند مربوط به سرور هستند و کار چندانی از دست ما برنمیآید. با این حال، میتوانید چند روش مختلف را برای حل این مشکل امتحان کنید:
- رفرش کردن صفحه: رفرش کردن صفحه در زمینهی این خطا تأثیری ندارد ولی از طرف دیگر امتحان آن هم ضرر ندارد.
- مراجعه در زمانی دیگر: در بیشتر موارد، مشکلات سرور موقتی هستند. به همین خاطر بهتر است در زمانی دیگر به سایت مذکور مراجعه کنید.
- تماس با سایت: اگر این مشکل ادامهدار بود، بهتر است که با مسئولین سایت تماس بگیرید و این مشکل را مطرح کنید.
502 Bad Gateway Error
خطای 502 Bad Gateway به معنای این است سرور سایتی که به آن مراجعه کردهاید میخواهد اطلاعاتی را از سرور دیگری دریافت کند ولی در این زمینه موفق نبوده است. اگرچه این خطا هم ارتباط مستقیمی با کامپیوتر کاربر ندارد، ولی باز هم بهتر است این کارها را امتحان کنید:
- رفرش کردن صفحه: مطابق معمول، در این زمینه هم ابتدا توصیه میشود صفحه موردنظر را رفرش کنید.
- بررسی باز نشدن سایت برای دیگر افراد: با مراجعه به سایتهایی مانند Is It Down Right Now و down for everyone or just me میتوانید ببینید که آیا سایت موردنظر فقط برای شما باز نمیشود یا اینکه باقی افراد هم نمیتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
- مراجعه در زمانی دیگر: در بیشتر موارد، مشکلات سرور موقتی هستند. به همین خاطر بهتر است در زمانی دیگر به سایت مذکور مراجعه کنید.
- پاک کردن کوکیها و کشهای مرورگر: گاهی اوقات (البته خیلی بهندرت) این مشکل به خاطر کوکیها و کشهای مرورگر رخ میدهد و به همین خاطر پاک کردن آنها ضرر ندارد.
503 Service Unavailable Error
خطای 503 نشان میدهد که سرور نمیتواند به این درخواست رسیدگی کند. دلایل زیادی برای ایجاد این خطا وجود دارد ولی رایجترین آن به زیاد بودن تعداد درخواستها برمیگردد. همانند دیگر خطاهای 5XX، این خطا هم از طرف سرور است و کار چندانی از دست کاربر برنمیآید. با این حال میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید.
- رفرش کردن صفحه: مطابق معمول، در این زمینه هم ابتدا توصیه میشود صفحه موردنظر را رفرش کنید.
- بررسی باز نشدن سایت برای دیگر افراد: با مراجعه به سایتهایی مانند Is It Down Right Now و down for everyone or just me میتوانید ببینید که آیا سایت موردنظر فقط برای شما باز نمیشود یا اینکه باقی افراد هم نمیتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
- مراجعه در زمانی دیگر: مشکلات سرور معمولاً موقتی هستند و بهخصوص در زمینهی خطای 503، با کمی صبر احتمالاً فشار بر سرور کاسته میشود و میتوانید به سایت مذکور مراجعه کنید.