کوهستان، جلوه ای از عظمت و بزرگی…
بهترین مکان برای آرامش…
و جایی برای پیداکردن خویش…
بسیاری از گردشگران نوردیدن کوه های سر به فلک کشیده و زیبا را برای گذراندن اوقات فراغت و طبیعت گردی هایشان انتخاب می کنند. اما سفر به کوهستان ها نکاتی دارند که پیش از آغاز حرکت باید با آن ها آشنا باشید زیرا اگر غیر حرفه ای برخورد کنید امکان دارد خطراتی در کمین شما باشند، خطراتی که جان افراد زیادی را تا به حال گرفته اند.
برخی کوهستان ها هستند که به عنوان مرگبارترین کوه های دنیا شناخته می شوند، اما باز هم افرادی هستند که بدون آمادگی لازم و کافی به این کوهستان ها سفر می کنند و به خاطر گذراندن ساعاتی خوش جان خود را از دست می دهند. امروز می خواهیم شما را به چند کوهستان که با عنوان مرگبارترین و خطرناک ترین کوهستان های دنیا شناخته می شوند آشنا کنیم.
اما چرا این کوهستان ها مرگبارترین کوه های دنیا هستند؟
کوهنوردان و گردشگران چگونه در این اماکن جان باخته اند؟
برای یافتن پاسخ این سوالات با کارناوال همراه باشید تا با هم قدم در مرگبارترین کوهستان های دنیا گذاریم. از دهمین کوه هولناک شروع می کنیم تا آرام آرام به مرگبارترینشان برسیم.
10) کوهستان آیگر ؛ Eiger Mountain
کوهستان آیگر در کشور سوئیس قرار دارد و جزئی از منطقه ی کوهستانی آلپ برنیس ( Bernese Alps ) می باشد. آیگر با ارتفاع 3970 متر شاید خیلی مرتفع به نظر نرسد اما در فهرست مرگبارترین کوهستان های دنیا قرار گرفته است. از خطراتی که در این کوهستان گردشگران را تهدید می کند می توان به آب و هوای غیر قابل پیش بینی و نامساعد، همچنین برف و بهمن های شدید، وجود مه غلیط در اغلب اوقات سال و از همه هولناک تر ریزش سنگ و صخره های کوهستان اشاره نمود.
آمارها نشان می دهند که از سال 1935 میلادی 64 کوهنورد در این کوهستان جان باختند. اما به احتمال زیاد شمار آن ها از 64 نفر بیشتر است. این کوه نوردان اغلب در مواجه شدن با آب و هوای غیر قابل پیش بینی منطقه غافل گیر شدند.
آدرس: اروپا، سوئیس، گریندلند، آیگر.
.Address: Eiger, 3818 Grindelwald, Switzerland
9 ) کوه فوجی ؛ Mount Fuji
کوه فوجی یکی از بلندترین کوه های آتشفشانی و همچنین خطرناک ترین و مرگبار ترین قله ی کشور ژاپن است. این قله در واقع آتشفشانی است که امروزه غیر فعال می باشد. آتشفشانی که برای آخرین بار در سال 1707 فوران کرد.
این کوه وهم آور است چرا که بسیاری از کوهنوردانی که به آن سفر کردند دیگر هیچگاه بازنگشتند و همین دلیلی شده است برای این که ژاپنی ها به این کوهستان لقب کوهستان مرگ بدهند. از دلایل مرگبار شدن این کوه می توان به خاصیت مغناطیسی اطراف فوجی اشاره کرد که رادارها و لوازم الکتریکی را از کار می اندازد و همچنین وجود حیوانات درنده و وحشی مانند خرس، مار و … که ممکن است کوه نوردان را اسیر خود کنند.
آدرس: ژاپن، جزیره ی هونشو، 150 کیلومتری توکیو.
.Address: Honshu island, 150 km from Tokyo
8 ) کوهستان دنالی ؛ Denali Mountains
بلندترین قله ی آلاسکا، دنالی است که ارتفاعی حدود 6٫194 متر دارد. به همین جهت مردمان منطقه به آن لقب کوه عظمت ( Denail ) را داده اند.
فاکتور های زیادی باعث شده اند تا این کوه یکی از مرگبار ترین و خطرناک ترین قلل دنیا باشد، برای مثال زلزله خیز بودن منطقه و خطر ریزش سنگ ها و همچنین آب و هوای نا مساعد.
دنالی به دلیل ارتفاع زیادی که از سطح دریا و همین طور عرض جغرافیایی دارد، میزان درصد اکسیژن در آن از نیم هم کمتر است و این یعنی تنفس به سخت ترین شکل ممکن. در ضمن امکان دارد از ارتفاع 5300 متری به بعد درجه ی حرارت هوا به زیر 20 درجه ی سانتی گراد برسد. این عوامل کافی است تا توجیهی باشد بر مرگ 100 نفر از کوهنوردانی که جانشان را در صعود به این قله از دست داده اند.
آدرس: آلاسکا، دنالی.
.Address: Denali, Alaska
7 ) کوه واشنگتن ؛ MT. Washington Mountains
کوه واشنگتن که در نیوهمشایر آمریکا واقع شده است با ارتفاع 1916 متر بلندترین قله ای است که در شمال شرقی آمریکا قرار گرفته و در عین حال یکی از زیباترین کوه های شرق رودخانه ی میسیسیپی می باشد. به این قله ی لقب دریاچه ی ابر نیز داده اند چرا که قله ی این کوه از پایین در میان ابرها پنهان شده است.
این کوهستان از آن نظر مرگبار است که آب و هوای منطقه به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست و ممکن است دمای هوان آن تا منفی 50 درجه هم برسد. این کاهش دما با طوفان و تند بادهایی همراه است که به راحتی می تواند کوهنوردان را به کام مرگ بکشاند.
گاهی سرعت وزش باد در این منطقه تا 371 کیلومتر در ساعت هم می رسد که بسیار خطرناک است و تا به حال جان چندین کوهنورد را گرفته و این قدرت را دارد که باز هم جان های زیادی را بستاند.
آدرس: آمریکا، واشنگتن، کوه واشنگتن.
.Address: Mount Washington, Sargent’s Purchase, NH 03846
6 ) کوه اورست ؛ Everest Mountains
شاید انتظار داشتید که در این لیست، کوه اورست در رتبه ی اول باشد، اما اورست با ارتفاع 8٫848 متر در رتبه ی ششم قرار دارد و این یعنی از اورست کوهستانی خطرناک تر و مرگ بار تر هم وجود دارد. اورست بلند ترین قله ی در دنیا که در مرز بین دو کشور نپال و چین واقع شده است . اورست بعد از کوهستان k2 پر چالش ترین قله ای است که کوهنوردان به آن صعود کرده اند. یکی از دلایل مرگ آور بودن اورست درصد اکسیژن پایین در در این قله است. اما در عین حال شرایط صعود و خطرات مسیر را که کم هم نیستند را نباید از یاد برد. اما با وجود تمام خطرات، صخره هایی شیب دار و مسیری صعب العبور باز هم هستند کوهنوردانی که راه اورست را پیش می گیرند و خطر را به جان می خرند.
با توجه به بررسی ها حدود 9 درصد از صعود ها به اورست نا موفق است.
آدرس: نیمی از اورست در منطقه ی سولوخومبو در نپال و نیمی دیگر از آن در شهرستان تینگری در منطقه ی ژیگازه چین قرار گرفته است.
.Address: Half of Everest in Solukhumbu district in Nepal and the other half in the city Tingri located in the region of Xigaze China
5 ) کوهستان ماترهورن ؛ The Matterhorn Mountains
کوهستان ماترهورن، کوهستانی است با ارتفاع در حدود 4٫477 متر، واقع در مرز دو کشور سوئیس و ایتالیا و یکی از بلندترین قله های رشته کوه آلپ. شاید اگر از دور به این قله نگاه کنید و یا حتی عکس آن را ببینید، متوجه خطرناک بودن و شیب های تند و صخره ای این قله بشوید چراکه کاملا شبیه به یک هرم است. جالب است که هر 4 جبهه ی این هرم در 4 جهت اصلی واقع شده است.
از این قله با عنوان کشنده ترین قله در کوهستان آلپ یاد می کنند چرا که از سال 1865 تا 1995 که کوهنوردان این قله را فتح کردند، 500 نفر اثیر طعمه ی مرگ ماترهورن شدند. صعود به این قله بسیار دشوار و خطرناک است و تنها از عهده ی ماهرترین کوهنوردان بر می آید. هرچند که مهارت آن ها در این کوهستان باشرایط جوی نامساعد همیشه حاکم و صخره هایی وحشتناک به چالش کشیده می شود.
آدرس: از نظر جغرافیایی این کوهستان در منطقه ی واله دائوستا در ایتالیا و ایالت وله در سوئیس قرار گرفته است.
.Address: Geographically, the mountains in the region of Aosta Valley in Italy and in Switzerland‘s Valais
4 ) کوهستان کادو ؛ K2 Mountains
دومین بلندترین کوه در دنیا بعد از اورست، بلندترین قله ی کشور پاکستان و سومین مرگ آور ترین کوهستان در دنیا، کوهستانی است با نام K2. این قله با ارتفاع بیش از 8٫000 متری اش و صخره های شیب دار و دلهره آورش در جهان شهره است. شاید این کوهستان برای کوهنوردان زن مرگ آور تر باشد چرا که به جز یک کوهنورد زن لهستانی که در سال 1986 به این کوهستان صعود کرده است، 18 سال است که هیچ زنی از آن زنده بر نگشته است.
در این 18 سال 5 کوهنورد زن سعی به فتح قله ی این کوهستان داشتند اما متاسفانه هر 5 نفر آن ها به کام مرگ K2 گرفتار شدندالبته کوهنوردان مردی هم بودند که گرفتار نفرین این کوهستان شدند تا این که در سال 2004 این نفرین توسط یک کوه نورد 31 ساله ی اسپانیایی با نام ادورنه پاسابان شکسته شد و او توانست صعود موفقی به این کوهستان داشته باشد. بعد از آن هم افرادی مثل کاظم فریدیان در سال 1386توانست به عنوان اولیk ایرانی به قله صعود کند.
آدرس: واقع در مزر میان دو کشور چین و پاکستان و در منطقه ی قره قروم رشته کوههای هیمالیا.
.Address: Located on the border between China and Pakistan and in the region of the Karakoram Himalayas
3 ) کوهستان سیولا گراند ؛ SIULA GRANDE
سومین کوه خطرناک دنیا کوهستانی است با نام سیولا گراند. این کوهستان به دلیل صخره ها و شیب تند و البته ارتفاع 6٫400 متری، یکی از کوهستان هایی است صعود به آن بسیار مشکل و مرگ آور است. به همین دلیل کمتر کسی ریسک صعود به آن را می پذیرد. داستان یکی از صعودهای این کوهستان که از آن فیلمی هم ساخته شده مربوط میشود به سال 1985 میلادی.
زمانی که دو کوهنورد با نام های جو سیمپسون و سیمون یاتس راهی این کوهستان می شوند. اما در این مسیر سیمپسون از یکی از صخره های این کوهستان به میان صخره ای تا ارتفاع 30 متری سقوط می کند. سه روز در میان این صخره تنها با ذوب برف ها زندگی می کند تا این که او را پیدا می کنند و نجاتش می دهند.
البته این تنها صعود به این کوهستان نبوده و نخواهد بود، این کوهستان با تمام خطراتش همیشه منتظر کوهنوردان ماجراجو است…
آدرس: واقع در کشور پرو در منطقه ای با نام کوردیلرا هاوهوآش.
.Address: Located in Peru in the Cordillera region Cordillera Huayhuash
2 ) کوهستان نانگا پاربات ؛ Nanga Parbat Mountains
کوهستان نانگا پاربات در لغت و در زبان هندی به معنی کوهستان برهنه است و در کشور پاکستان قرار دارد، این رشته کوه با ارتفاع 8٫125 متر نهمین کوه بلند در دنیا است؛ البته القاب این کوهستان به این جا ختم نمی شود.
یکی دیگر از القاب این کوهستان قاتل است چرا که صعود به آن یکی از مرگ بار ترین صعود هایی است که تا به حال به قله هایی با ارتفاع 8٫000 مترصورت گرفته و تا کنون بیش از 60 نفر از صعود کنندگان به این کوهستان جان خود را از دست داده اند.
صعود به این کوهستان از آن جهت مرگ بار است که بسیار ناهموار و صخره ای است و بخش جنوبی آن را با عنوان بزرگترین جبهه ی صخرهای کوه های جهان می نامند. همچنین طوفان های وحشتناکی که در این کوهستان رخ می دهد تا به امروز جان بسیاری را گرفته است.
آدرس: آسیا، پاکستان، نانگا پاربات.
.Address: Nanga Parbat is located in the Northern Areas of Pakistan
1 ) کوهستان آناپورنا ؛ Annapurna Mountains
اولین کوهستان خطرناک در دنیا کوهستانی است با نام آناپورنا ( ANNAPURNA ). ارتفاع این کوهستان به چیزی نزدیک به 8 هزار متر می رسد. همین دانستن ارتفاع این کوهستان شاید توجیح خوبی برای خطرناک بودن آن باشد. اما بعضی از ماجراجویان به شنیدن این اعداد و آمار بسنده نکردند و رفتند تا خودشان از نزدیک ببینند.
تا کنون 130 نفر به این کوهستان صعود کرده اند و متاسفانه 53 نفر از آن ها در حین صعود جان خود را از دست داده اند؛ آن هم به دلیل سختی صعود و شرایط خطرناکی که این کوهستان برای صعود دارد.
اولین کوهنوردانی که این قله را فتح کردند موریس هرزوک و لوئیس لاشنال نام داشتند که توانستند در سوم ژوئن سال 1950 خود را صحیح و سالم به آناپورنا برسانند.
با توجه به این آمار میزان مرگ و میر در میان صعود کنندگان به این کوهستان در حدود 41 درصد بوده و این یعنی این که آناپورنا مرگ آور ترین کوه دنیاست.
آدرس: نپال، آناپورنا.
.Address: Annapurna, Narchyang, Nepal
سخن آخر
به نظر شما رفتن به کوهستان هایی که با لقب مرگبار بودن معروف شده اند کار عاقلانه ای است؟
آیا شما تا به حال به این کوهستان ها رفته اید؟
منتظر دیدگاه های شما خوبان هستیم.