ماهان شبکه ایرانیان

دلیل موجهی برای تکرار تعویق طرح کاهش وجود ندارد

مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه همه زیرساخت‌های لازم برای اجرای مرحله دوم طرح کاهش فراهم است، گفت: دلیل موجهی برای پذیرش درخواست پلیس برای تأخیر در اجرای طرح کاهش وجود ندارد و هر نهادی که به وظایف قانونی در این زمینه عمل نکند؛ باید پاسخگوی مراجع نظارتی و مردم تهران باشد.

دلیل موجهی برای تکرار تعویق طرح کاهش وجود ندارد

به گزارش ایسنا، طرح کاهش یا همان "LEZ" مخفف اصطلاح ( Low Emission Zone) به معنای مناطق کم‌انتشار یا محدوده کم‌آلاینده است که طبق آن باید همه خودورهای سبک و سنگین در حال تردد در تهران نسبت به اخذ برگه معاینه فنی اقدام کنند که در مرحله دوم طرح کاهش برخلاف فاز اول آن در همه نقاط شهر تهران به صورت 24 ساعته و در تمام ایام سال باید اجرایی شود.  

بر اساس مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا، زمان آغاز اجرای مرحله دوم طرح کاهش یا LEZ، اول آبان قرار داده شد اما با گذشت سه هفته از آبان، اجرای این طرح به دلیل برخی مخالفت‌ها در هاله ابهام قرار گرفته است. در این باره علی پیرحسینلو مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ضمن ابراز نارضایتی از درخواست پلیس برای تعویق دو ماهه اجرای مرحله دوم طرح کاهش، به ایسنا گفت: متاسفانه مجددا شاهد درخواست تأخیر در اجرای طرح کاهش هستیم که واقعا هیچ توجیهی برای تکرار تعویق وجود ندارد، چون برخلاف ادعاهای مطرح‌شده، هیچ مشکلی در بحث زیرساخت‌ها وجود ندارد و تعویق دو ماهه در آغاز اجرای مرحله دوم طرح کاهش به معنای ادامه روند ناگوار آلودگی هوای تهران در ایام سرد سال است.

طرح کاهش، تکمیل «چتر دوربینی تهران» است

وی با تاکید بر اینکه طبق قانون همه خودورها ملزم به داشتن گواهی معاینه فنی هستند و در صورت عدم اجرای این قانون، به مبلغ 50 هزار تومان جریمه می‌شوند، اظهار کرد: فارغ از طرح کاهش هم همه خودروها باید معاینه فنی داشته باشند و آنچه در مرحله دوم طرح کاهش صورت می‌گیرد اضافه کردن یک وظیفه قانونی نیست بلکه تکمیل چتر دوربینی تهران برای اجرای قانونی است که از سال‌ها قبل لازم‌الاجرا بوده است.

تحقق آرزویی که از دوره قالیباف وجود داشت

مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: از اواسط دوره آقای قالیباف شهرداران تهران، مسئولان حوزه حمل و نقل آرزو داشتند که مبادی ورودی و خروجی تهران به دوربین مجهز شود تا تردد در این حوزه تحت کنترل قرار گیرد و علاوه بر معاینه فنی، تعداد خودورها و کیفیت آنها نیز ارزیابی و مطالعه شود و داده‌های مورد نیاز در این زمینه جمع‌آوری شود که خوشبختانه در مرحله دوم طرح کاهش این آرزو محقق شد و 46 دوربین در مبادی ورودی و خروجی تهران نصب شد.

به گفته پیرحسینلو، اتفاق جدید همین است که به لحاظ زیرساختی شرایط برای کنترل معاینه فنی و میزان آلایندگی خودروها، فراهم شد و شرایط جدید این امکان را ایجاد کرد تا آلایندگی خودروها را بهتر از گذشته ارزیابی کنیم، اما در قانون اتفاق جدیدی نیفتاده و اگر کسی عنوان کند که اجرای طرح کاهش باید به تعویق بیافتد، در حقیقت اعمال قانون معاینه فنی را به تعویق می اندازد که کار غلطی است.

طرح کاهش تصمیم بالاترین مرجع کاهش آلودگی هوا

وی با اشاره به اینکه قرار بود از ابتدای آبان‌ماه امسال فاز دوم طرح کاهش اجرایی شود، اظهار کرد: توجه داشته باشیم که این تصمیم را شهرداری تهران نگرفته، بلکه عالی‌ترین نهاد در حوزه آلودگی هوا یعنی کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا، اتخاذ کرده است، بدین ترتیب که با توجه با تکمیل پوشش دوربینی در سطح تهران، این کارگروه تصمیم گرفت که از اول آبان‌ماه سال جاری، مرحله دوم طرح کاهش اجرا و در جریان آن همه خودروها درهمه ساعات شبانه‌روز مورد کنترل معاینه فنی قرار گیرند.

مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تاکید کرد: بر اساس قانون طرح کاهش باید اجرا شود و شهرداری تهران به وظایف قانونی خود عمل کرده است و هر نهادی که به وظایف قانونی در این زمینه عمل نکند باید پاسخگوی مراجع نظارتی و مردم تهران باشد.

این مقام مسئول در شهرداری تهران ادامه داد: در حال حاضر همه امکانات در ستاد معاینه فنی، شرکت کنترل ترافیک و سایر بخش‌های مرتبط در شهرداری و دولت و پلیس برای اجرای مرحله دوم طرح کاهش و کنترل معاینه فنی کلیه خودروهای در حال تردد در تهران بسیج شده‌اند و کلیه هماهنگی‌ها از تابستان برای اجرای این طرح صورت گرفته است.

پیرحسینلو در ادامه در پاسخ به چرایی تاخیر در اجرای فاز دوم طرح کاهش با بیان اینکه ابتدای آبان امسال با مشکلی مواجه شدیم که قابل پیش‌بینی هم بود، تصریح کرد: تعداد محدودی از شهروندان، مراجعه «دقیقه نودی» یا اصطلاحا «شب‌امتحانی» به مراکز معاینه فنی داشتند و برای همین مراکز معاینه فنی در دو هفته قبل و بعد آبان شلوغ شد و به دلیل همین تراکم، پلیس درخواست کرد که اجرای فاز دوم طرح کاهش با چند روز تعویق اجرا شود تا شهروندانی که موفق به اخذ برگه معاینه فنی نشده‌اند؛ بتوانند این کار را انجام دهند.

دلیلی برای تکرار تعویق در اجرای طرح کاهش وجود ندارد

مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: حقیقت این است که مسئله تراکم خودروها در مراکز معاینه فنی، آن قدر حاد نبود که تصور می‌شد، اما با این وجود شهرداری به منظور تسهیل کار شهروندان، پذیرفت که اجرای طرح کاهش با دو هفته تأخیر شروع شود؛ اما متاسفانه بعد از گذشت این دو هفته، شاهد درخواست مجدد برای تعویق در اجرای طرح کاهش هستیم که واقعا هیچ توجیهی برای تکرار تعویق وجود ندارد.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد نامه سردار اشتری به وزیر کشور به منظور درخواست پلیس برای تعویق دو ماهه در اجرای مرحله دوم طرح کاهش، گفت: اگر این طرح تا دو ماه عقب بیافتد؛ عملا اثر آن بر آلودگی زمستان امسال تهران خنثی خواهد بود. تعویق دو ماهه در اجرای طرح کاهش به معنای این است که در پاییز امسال هیچ اتفاق جدیدی در این زمینه نیافتد و اجازه دهیم که همان روند ناگوار آلودگی هوای تهران که سال قبل داشتیم؛ ادامه یابد.

حداکثر معطلی در مراکز معاینه فنی یک ساعت است

پیرحسینلو در پاسخ به این پرسش که دلیل درخواست تعویق دو ماهه اجرای طرح کاهش از سوی پلیس چیست؟ اظهار کرد: دلیل دیگری جز تراکم خودروها در مراکز معاینه فنی وجود ندارد. بر اساس گزارش کلیه مراکز معاینه فنی تهران در ساعت‌ 8:30 صبح امروز (یکشنبه 20 آبان)، حداکثر تعداد خودروهای مراجعه‌کننده، زیر 90 خودرو و میزان معطلی شهروندان برای انجام آزمون‌های معاینه فنی زیر «یک ساعت» بوده است.

به گفته مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، بیشترین معطلی در مرکز معاینه فنی دماوند بوده چون دراین منطقه، تنها دو خط وجود دارد که البته حداکثر معطلی در  مراکز دماوند هم زیر دو ساعت گزارش شده است. ضمن اینکه شرایط نوبت‌دهی معاینه فنی برقرار است و اگر شهروندان بعد از دریافت نوبت اینترنتی به مراکز مراجعه کنند، معطلی هم به حداقل می‌رسد.

اصطلاح «مشکلات زیرساختی»؛ بهانه‌ای برای تعویق در اجرای طرح کاهش

وی همچنین در پاسخ به این پرسش مبنی بر وجود مشکلات زیرساختی که از سوی پلیس برای اجرای مرحله دوم طرح کاهش عنوان شده است، اظهار کرد: در شرایط کنونی دسترسی به سامانه سیمفا وجود دارد و اتفاق جدیدی در این زمینه نیفتاده و تنها قرار است تعداد دوربین‌های کنترلی بیشتر باشد. این اصطلاح مشکلات زیرساختی هم بهانه‌ای برای تعویق در اجرای طرح کاهش شده است.

پیرحسینلو در پایان با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی هیچ مشکلی در زمینه دسترسی به اطلاعات سامانه یکپارچه معاینه فنی، استعلام معاینه فنی خودروها و کنترل دوربین‌ها وجود ندارد، گفت: دوربین‌ها تردد خودروها را ثبت می‌کنند و سپس فهرست متخلفین استخراج می‌شود و به منظور اعمال جریمه در اختیار پلیس قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، پیش از این هم وحید حسینی دبیر کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در گفتگو با ایسنا در روز اول آبان ماه گفته بود که نباید افراد قانون‌گریز مبنای تصمیم‌گیری و عمل قرار گیرند. موضع رسمی سازمان حفاظت محیط زیست اجرای قانون است و قانون معاینه فنی به سال 1353 مربوط می‌شود، بنابراین تعویق در اجرای مرحله دوم طرح کاهش تنها به کسانی کمک می‌کند که تاکنون هیچ توجهی به اخطارها، تبلیغات و اطلاع‌رسانی‌ها در مورد ضروت اخذ برگه معاینه فنی نداشته‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان