شناسه : ۱۲۹۴۴۶۳ - سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۴
ژاپن موفق به کاهش اختلافات تجاری آمریکا و چین نشد
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، این رسانه ژاپنی روز سه شنبه نوشت پیش بینی شده بود با شروع گفت و گوهای چین و آمریکا در واشنگتن و با نزدیک شدن به زمان دیدار سران دو کشور در آرژانتین در حاشیه گروه جی 20، اختلافات تجاری کاهش خواهد یافت اما شرایط به شکلی پیش رفت که بدون توافق اجلاس نیز خاتمه یافت.
این گزارش خاطر نشان می کند آبه نتوانست به عنوان یک پل ارتباطی باعث شود تا دو کشور مناقشات تجاری گسترده خود را کاهش دهند و برای اولین بار به دلیل چنین اختلافاتی اجلاس آپک بدون بیانیه به کارش پایان داد.
'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین و 'مایک پنس' معاون رییس جمهوری آمریکا در این اجلاس آنقدر دچار اختلاف شده بودند و یکدیگر را مورد هجمه قرار دادند و در سخنرانی هایشان علیه یکدیگر اظهار نظر کردند که باعث شدند اختلافات، مانع صدور بیانیه پایانی شود.
گزارش حاکی است آمریکا خواستار تغییراتی در مقررات سازمان تجارت جهانی است تا بتواند چین را برای باز کردن درهای بازار تحت فشار قرار دهد اما پکن می گوید در کنار کشورهای دیگر و با همکاری روسیه از ساختار چند جانبه این سازمان حراست خواهد کرد.
ناظران بر این باورند تا زمانی که اولویت نخست برای آمریکا این کشور باشد و بخواهد به تعرفه های فزاینده ادامه دهد، دو کشور نمی توانند به راه حل مشترکی دست یابند.
نخست وزیر ژاپن در این اجلاس از حمایت گرایی های یکجانبه و فرامرزی شدن این اقدامات ابراز نگرانی کرد و گفت تدابیر مقابله جویانه بر سراسر دنیا تاثیر منفی داشته است.
در همین حال 'یوشیهیدا سوگا' سخنگوی ارشد دولت ژاپن در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران از اختلافات میان دو کشور چین و آمریکا در آپک بشدت ابراز نگرانی کرد.
وی گفت بالا گرفتن تنش های تجاری میان این دو کشور که در آپک به اوج رسید می تواند زنگ خطری برای ژاپن و اقتصادهای دیگر دنیا باشد.
وی افزود برای آسیا و جهان بسیار اهمیت دارد که اقتصادهای اول و دوم دنیا بتوانند تنش های تجاری را برطرف کرده و اجازه ندهند تا اقتصاد دنیا به سمت بی ثباتی برود.
آبه تاکید کرد که ارتباطات و رایزنی های توکیو با بخش های تجاری هر دو کشور برای کاستن از اختلافات آنها ادامه خواهد داد.
قرار است در حاشیه اجلاس گروه بیست در پایان ماه جاری میلادی سران چین و آمریکا با یکدیگر دیدار کنند و از هم اکنون چشم ها به این ملاقات دوخته شده است تا مشخص شود دو اقتصاد نخست دنیا به چه تفاهماتی دست می یابند و تا چه اندازه حاضر به دادن امتیازات متقابل می شوند.