بنا به اظهارات عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران در حاشیه نشست با معاونان دادسرای تهران و دادستانهای شهرستانهای تابعه در خصوص پرونده خودروهای وارداتی مدیران چند شرکت وارد کننده و یکی از کارمندان گمرگ بازداشت شده اند.
فروردین ماه امسال بود که وزارت صمت خبر از ثبت سفارش و واردات 6481 خودروی لوکس (ارزش هر خودرو بیش از نیم میلیارد تومان) داد. به دنبال افشای این خبر، مدیران گمرک و سازمان توسعه تجارت موضوع را گردن یکدیگر انداختند و سرانجام وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمد شریعتمداری با حضور در یک برنامه تلویزیونی مسبب اصلی این اتفاق را نعمتزاده، وزیر اسبق صنعت اعلام کرده و لیستی از خودروهای وارداتی قاچاق به همراه اسامی شرکت های وارد کنند آن ها به گمرکات کشور را نیز رسانهای کرد. در لیست مذکور اسامی شرکتهای آسان موتور، اطلس خودرو، ایرتویا، نگین خودرو، پرشیا خودرو و کرمان خودرو به چشم می خورد. البته پیش از افشاگری وزیر، تعدادی از روزنامه نیز اسامی ای تحت عنوان شرکت های متخلف واردکننده خودرو منتشر کرده بودند.
نکته جالب ماجرا آن است که شرکت های متخلفی که وزیر صمت از آن ها نام برده بود، حتی پس از مطرح شدن نامشان توسط وزیر نیز ارز دولتی دریافت کرده و کلاس های فروش آن ها در نمایندگی هایشان برگزار شد. حالا پس از گذشت نزدیک به هفت ماه دادستان تهران خبر از ارجاع و تکمیل تحقیقات پرونده خودروهای وارداتی قاچاق به تهران داده و اعلام کرده است که در این رابطه 2 نفر دستگیر شدهاند.
حال خبر می رسد که حکم های جزایی سنگینی در انتظار این افراد است که می تواند از اعدام تا حبس های طولانی مدت را شامل شود. البته هنوز اسامی دقیق افراد متخلف و مضنونان این پرونده به شکل رسمی رسانه ای نشده است اما به نظر می رسد که عواقب این پرونده قضایی از انتظارهای اولیه فراتر رود و به درسی تاریخی در روند واردات خودرو مبدل شود. حالا باید منتظر ماند و دید که آیا احکام سنگین مربوطه دامان مقامات احتمالا رسمی و دولتی درگیر در این پرونده را هم میگیرد یا خیر؟