خبرگزاری فارس: مریم دوستی کارگردان فیلم سینمایی «دریاچه ماهی» درباره جایگاه سینمای مقاومت در ایران گفت: هنوز در نگاه جهانی بسیار شناخته شده نیستیم، اما ارزشمندیم. وظیفه جشنواره و فیلمسازان این است که ایران را به عنوان یک سرزمین صلح طلب با فرهنگ غنی هزاران ساله به جهانیان معرفی کنند. سرزمین ایران در طول تاریخ بسیار مورد تجاوز دشمنان قرار گرفته، ولی فرزندان آن همیشه مقاوم ایستادهاند و از خاک وطن دفاع کردهاند.
وی افزود: جشنواره فیلم مقاومت یکی از مهمترین جایگاههای ارزشی و فرهنگی سینما است و امید و روزنه فیلمسازان با نگاه اندیشمند به دفاع مقدس و مقاومت است و به نظرم مهمترین جایگاه جشنواره ایجاد انگیزه در فیلمسازان علاقهمند به این ژانر و سپس حمایت از فیلم سازان دفاع مقدس و مقاومت است.
کارگردان «دریاچه ماهی» در خصوص رویکرد فیلمسازان عرصه دفاع مقدس اظهار کرد: فیلمساز خمیر مایه اندیشه و باور خود را میسازد و قطعاً به فیلمساز تحصیل کردهای که با تکنیکها و بیان روز دنیا آشنا است نمیتوان گفت: این سوژه و این قصه را این گونه که یکی بود و یکی نبود است بساز. مدیران سینمایی از تکرار و کپی کاریها دفاع نکنند و ارزش یک اثر ماندگار را در نوآوری ببینند، به ویژه جوانان تحصیل کرده و عملگرا که با خود خلاقیت و نوآوری میآورند. قطعاً پژوهش و تعدد سلایق در باور هر فیلم جاری میشود.
وی در ادامه درباره ماهیت سینمای غرب برای ایجاد اسلام هراسی در میان دنیا بیان کرد: امروز دین اسلام و مسلمانان برای همه مردم دنیا کاملاً تعریف شده و مشخص است و خوب میدانند که از دین مهر و محبت نباید ترسید، زیرا که اسلام دین اخلاق و مهربانیها است و باید این مهم را در جوامع گردافشانی کرد که نه تنها سینمای معترض غرب بلکه سیاستمداران غرب نیز نمیتوانند ایجاد مشکلات عمیق کنند. اگر مسلمانان متحد باشند و قدر دین را بدانند وظیفه فیلمسازان مسلمان نشان دادن ارزشهای اخلاقی و باورهای انسانی است، اگر ما باور کنیم که دین ما ارزشمند و مهربان است فیلمهای درخشانی خواهیم ساخت.
این کارگردان سینمای ایران وضعیت تولید سینمای دفاع مقدس را بسیار پراکنده و نامنظم خواند و گفت: بسیاری از مسائل بستگی به عنایت مدیران وقت و باور آنها دارد. ما فیلمسازان دفاع مقدس دو دسته میشویم 1ـ فیلمسازانی که همه گونه حمایت مالی و معنوی از ارگانهای متولی و دولتی دارند و با کمترین دغدغه فیلمهای دستوری و سفارشی میسازند و دسته دوم فیلم سازانی هستند که با کمترین امکانات و حداقل کمکهای مالی باید بجنگند تا ژانر مورد علاقه خود را بسازند که من با ساخت فیلم «دریاچه ماهی» در دسته دوم قرار گرفتم.
دوستی درباره تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: امیدوارم همه چیز درخشانتر از قبل باشد و در حد شعار باقی نمایم و آراسته و مقاوم پیش رانیم.
وی در پایان گفت: باور و نگاه زنان فیلمساز را در ژانر دفاع مقدس و مقاومت جدی بگیریم که زنان با زاویه دید دیگری و عمق نگاه خاصتری از سینمای دفاع مقدس حرف میزنند و میسازند، خواسته من امنیت دادن به اذهان زنان فیلمساز است که بدانند باید مهمتر از همیشه قدم بردارند. سینمای دفاع مقدس را جدی بگیریم که تنها سینمای تاریخ ملی و تاریخ معاصر ماست که درس انسانیت را باید در آن به نمایش گذاشت، از مدیران و دلسوزان سینمای دفاع مقدس خواستار ایجاد امنیت و حمایت در بین فیلم سازان علاقهمند به این ژانر هستم و همه آرزویم ایرانی آزاد و سربلند است.