خبرگزاری تسنیم: روزنامه دولتی چاینا دیلی نوشت پکن هم مثل واشنگتن یک قرارداد میخواهد و امیدوار است در برخورد با نگرانیها در مورد تجارت با واشنگتن همکاری کند، البته اگر آنها منصف باشند.
به گزارش رویترز، چین و آمریکا میتوانند در اجلاس جی 20 در آرژانتین به یک توافق تجاری برسند. روزنامه دولتی چاینا دیلی نوشت: «ولی واشنگتن اگر میخواهد این تنشهای پیچیده را حل کند باید با انصاف باشد».
این روزنامه نوشت: «پکن هم مثل واشنگتن یک قرارداد میخواهد و امیدوار است در برخورد با نگرانیها در مورد تجارت، با واشنگتن همکاری کند، البته اگر آنها منصف باشند».
«اگر خواسته دیگری مثل استفاده از درگیری تجاری برای خفه کردن اقتصاد چین در کار باشد، آن وقت قراردادی بسته نخواهد شد».
رهبران جهان قبل از اجلاس G20 وارد بوینس آیرس شدند. انتظار میرود در این اجلاس در مورد تنشهای تجاری جهانی که با جنگ تجاری آمریکا و چین تشدید شده است، بحث شود.
بازارهای مالی و کالا با دقت پیامد این اجلاس را مشاهده میکنند. مخصوصاً یک نشست برنامه ریزی شده بین ترامپ و زی جینپینگ در روز شنبه. ولی هیچ کس از پیامد این اجلاس اطمینان ندارد.
مخاطرات برای این دو اقتصاد بزرگ جهان زیاد است. اطلاعات رسمی در روز جمعه نشان داد که رشد بخش تولید چین برای اولین بار طی دو سال اخیر در نوامبر متوقف شده است.
طبق یک نظرسنجی رسمی از تولیدکنندگان چینی، سفارشهای جدید برای صادرات در شش ماه متوالی کاهش یافته است.
گلدمن سچس در یادداشتی نوشت: «در زمینه تاثیرات اقتصادی، رشد صادرات چین احتمالاً در ماههای آینده کاهش خواهد یافت و اگر قراردادی بسته نشود با گذشت زمان عرضه کنندگان غیر چینی جایگزین خواهند شد».
طبق گفته گلدمن در کوتاه مدت عوارض آمریکا و جنگ تجاری بی ثباتی در سرمایه گذاری چینیها را افزایش میدهد و مصرف را پایدار میسازد.
گزینههای حل مشکلات چین و آمریکا روی میز هستند. یک دیپلمات چینی با اشاره به اینکه هر دو طرف برای مذاکره قدم پیش گذاشته اند، گفت که در مورد این مذاکرات خوشبین است.
وزیر اقتصاد چین هم برای رسیدن به نتایج مثبت ابراز امیدواری کرد.
ولی ترامپ در مورد دورنمای یک قرارداد تجاری با چین پیامهای متناقضی میفرستد. او گفت: «قرارداد نزدیک است، ولی هنوز معلوم نیست این خواسته ما باشد».
پیتر ناوارو مشاور تجاری تندروی ترامپ در جلسه بین روسای جمهور دو کشور شرکت خواهد کرد. یک مقام دیگر گفت که اضافه شدن ناوارو پیامی برای چین بود. موضع ناوارا در برابر پکن سرسختانه است.
چاینا دیلی نوشت: «حتی اگر قراردادی بسته شود، احتمالا راه حلی جامع برای این وضعیت دشوار تجاری نخواهد بود. دلیل آن هم خواستهها و برنامههای مختلف است. تنشها بر سر توسعه تکنولوژیکی چین کانون نگرانی آمریکا است».
«اگر هر دو طرف منطقی باشند، رسیدن به قراردادی برای جلوگیری از بدتر شدن این جنگ محتمل است».
طی این درگیریهای تجاری دو کشور عوارض تلافیجویانه بر صدها میلیارد دلار کالاهای یکدیگر وضع کرده اند که شامل بخشهای اتومبیل، کشاورزی و انرژی میشود. این کار مانع تجارت شده و زنجیره عرضه جهان را تغییر میدهد.