بررسی آیفون XR؛ قابلیت‌های مدرن در کنار قیمت مناسب

اپل امسال با سه مدل آیفون XR، آیفون XS و آیفون XS Max در بازار موبایل قدرت‌نمایی خواهد کرد و با توجه به قیمت در نظر گرفته شده برای این سه مدل به نظر می‌رسد که آیفون XR سهم بیشتری از خریداران را به خود اختصاص خواهد داد. با بررسی آیفون XR با بامیلوبلاگ همراه باشید.

اپل امسال با سه مدل آیفون XR، آیفون XS و آیفون XS Max در بازار موبایل قدرت‌نمایی خواهد کرد و با توجه به قیمت در نظر گرفته شده برای این سه مدل به نظر می‌رسد که آیفون XR سهم بیشتری از خریداران را به خود اختصاص خواهد داد. با بررسی آیفون XR با بامیلوبلاگ همراه باشید.

کمپانی سازنده برای کاهش قیمت مدل آیفون XR و جذب خریداران بازارهای میان‌رده از تعبیه برخی ویژگی‌های آیفون‌های XS و XS مکس صرف‌نظر کرده، برای مثال آیفون XR به جای استیل ضد زنگ و نمایشگر اولد به شاسی آلومینیومی‌ و پنل LCD مجهز شده با این حال هنوز هم بسیاری از مشخصات و قابلیت‌های دو مدل پرچمدار را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

آیفون XR

در ادامه به بررسی جنبه‌های مختلف آیفون XR پرداخته‌ایم تا مشخص شود آیا این موبایل آنقدر کارایی دارد که در بازار با قدرت حاضر شده و کاربران را به خود جلب کند یا خیر.

نگاه اجمالی به آیفون XR

اپل آیفون XR موبایلی دوست‌داشتنی است که قیمت مقرون به صرفه‌ای داشته و جدیدترین‌ قابلیت‌های دنیای موبایل را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

مزایا معایب
قیمت پایین‌تر از آیفون XS نمایشگر LCD به جای پنل با کیفیت OLED
نمایشگر بزرگ 6.1 اینچی دوربین معمولی به جای دوگانه
دوربین مطلوب قابلیت‌های تصویربرداری کمتر از آیفون XS
پردازنده A12 بیونیک عدم پشتیبانی از 3D Touch
عرضه با رنگ‌های متنوع عدم پشتیبانی از HDR
شارژ بی سیم
مقاومت در برابر آب و گرد و غبار

 

طراحی مدرن

  • طراحی مرکب از شیشه و آلومینیوم
  • دوربین با یک سنسور در پنل عقب
  • شش رنگ مختلف
  • استاندارد مقاومت در برابر آب و گرد و غبار IP67

آیفون XR به لطف رنگ‌های متنوع و درخشان نسبت به دو نسخه دیگر از موبایل‌های جدید اپل جذابتر به نظر می‌رسد. رنگ‌های در دسترس شامل مشکی، سفید، آبی، زرد، قرمز و مرجانی است و در این بین مدل‌های آبی و سفید از جلوه خاصی برخوردار هستند. از سوی دیگر رنگ مرجانی گزینه‌های خاص است که بین صورتی و نارنجی قرار می‌گیرد.

این گوشی هوشمند با بهره گیری از نمایشگر دارای بریدگی فوقانی، پنل پشتی شیشه‌ای و حاشیه‌های اندک میزبان اصول طراحی مشابه با دو مدل گرانتر است که اپل نخستین بار در آیفون X از آن رونمایی کرد. قطر 8.3 میلی‌متری آیفون XR کمی‌ از آیفون XS ضخیمتر بوده و در عین حال میزان مقاومت آن در برابر آب و گرد و غبار کمی‌ کمتر است.

آیفون XR

دوربین اصلی دستگاه برخلاف آیفون‌های XS و XS مکس تنها از یک سنسور بهره می‌برد اما به لطف پنل شیشه‌ای و ماژول خاص تعبیه شده زیر آن از فناوری شارژ بی سیم Qi پشتیبانی می‌کند. طبیعتا از طریق پورت لایتنینگ امکان شارژ سیمی‌ نیز وجود دارد که از سرعت بیشتری برخوردار است.

ابعاد 150.9 در 75.7 میلی متری آیفون XR تنها 5 میلی‌متر از مدل XS بزرگتر شده اما سایز نمایشگر را 0.3 اینچ افزایش داده است.

نمایشگر آیفون XR

نگاه اجمالی

  • 6.1 اینچ از نوع رتینای مایع، پنل IPS LCD
  • رزولوشن 1792 در 828 پیکسل با تراکم 326
  • تاچ هپتیک، ویژگی True Tone
  • عدم پشتیبانی از HDR

آیفون XR به قول اپل از صفحه نمایش رتینای مایع بهره می‌برد که در واقع همان پنل LCD است. بنابراین در این گوشی خبری از نمایشگر اولد نیست، هر چند که تفاوت بین آنها به اندازه 250 دلار اضافی نخواهد بود.

رتینای مایع نمایشگری فوق العاده است که از نظر عمق رنگ مشکی و طراوات دیگر رنگ‌ها عملکرد مناسبی دارد. این پنل مناسب کاربران آیفون‌های 6، 7، 8، 8 پلاس است چرا که این مدل‌ها نیز میزبان نمایشگر LCD با تراکم پیکسلی مشابه هستند.

آیفون XR

گاموت رنگی عریض P3 و فناوری True Tone که از سنسورها برای تغییر رنگ نمایشگر بر اساس شرایط نوری محیط بهره می‌برد، از دیگر ویژگی‌های قابل ذکر آیفون XR به شمار می‌روند. یکی از قابلیت‌هایی که فدای کاهش قیمت شده 3D Touch است که در آیفون 6S و به عنوان پاسخ اپل به نمایشگر حساس به فشار کمپانی‌های دیگر معرفی شد.

با این حال ویژگی مذکور به صورت کامل حذف نشده و به لطف تاچ هپتیک که کاربران مک بوک با آن آشنایی دارند، هنوز می‌توان ازطریق لمس نمایشگر فرمان‌های مختلفی را اجرا کرد. با این حال هپتیک به کاربر اجازه نمی‌دهد که با وارد کردن فشار بیشتر به نمایشگر منوی میانبر را باز کند. از سوی دیگر کار کردن با 3D Touch چندان جذاب نبود و احتمالا برخی کاربران اصلا از وجود آن باخبر نبودند.

کاربران علاقمند به کار کردن با تاچ سه بعدی هنوز هم امتیازاتی را در اختیار دارند. برای مثال کسانی که حین تایپ از نشانگر روی کیبورد استفاده می‌کردند، حالا می‌توانند روی اسپیس بار لمس طولانی داشته باشند.

HDR موبایل یکی دیگر از جنبه‌های حذف شده در آیفون XR است و از این‌رو از محدوده داینامیک بالا برای افزایش عمق رنگ سیاه و در نتیجه تولید تصاویر شفاف تر و درخشان‌تر خبری نخواهد بود و به جای آن تجربه شبیه به HDR در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

سخت افزار قدرتمند

  • پردازنده A12 بیونیک
  • قدرت پردازش برابر با آیفون‌های XS و XS مکس
  • حافظه داخلی 64، 128 یا 256 گیگابایت

بی تردید آیفون XR در برخی جنبه‌ها نسبت به برادران بزرگترش ضعیف‌تر است اما خوشبختانه این مورد شامل توان پردازش سخت افزاری نشده و اپل آن را به تراشه A12 بیونیک مجهز کرده که در دو مدل دیگر تعبیه شده است. این پردازنده قدرتمند که نخستین تراشه با معماری 7 نانومتری در موبایل‌ها به شمار می‌رود، از قدرت فوق العاده‌ای برای اجرای اپ‌های واقعیت افزوده، بازی‌های با گرافیک بالا، پردازش تصویر و ویدیو و وظایف روزانه برخوردار است.

آیفون XR

در تستی که با اجرای بازی سنگین Blades از کمپانی بتسدا روی آیفون XR انجام شده، این گوشی به راحتی از پس آن برآمده است. با اجرای گیم‌های محبوب فورتنایت و آسفالت 9 و مقایسه آن با عملکرد آیفون XS تفاوتی در قدرت پردازش این دو موبایل به چشم نمی‌خورد.

به گفته اپل عمر باتری آیفون XR نسبت به آیفون 8 پلاس 1.5 ساعت بیشتر است و بر این اساس باید تا یک روز پاسخگوی کاربر باشد. تست‌های صورت گرفته نیز نشان دهنده درستی این ادعا هستند. گفتنی است استفاده سبک از این گوشی میزان تامین شارژ را تا دو روز نیز ارتقا خواهد داد.

آیفون XR

این موبایل نیز مانند مدل XS به لطفeSIM از سیم کارت دوم پشتیبانی می‌کند، هرچند این قابلیت هنوز در ایران ارائه نشده است.

دوربین تک سنسوره با عملکرد قابل قبول

نگاه اجمالی به دوربین:

  • حسگر عریض 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر
  • HDR هوشمند و حالت پرتره با قابلیت کنترل عمق
  • دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی با پشتیبانی از Face ID

آیفون XR برخلاف مدل‌های دیگر از سنسور دوگانه بی بهره است اما این مساله نباید شما را از عملکرد  دوربین ناامید کند چرا که به واسطه پردازش هوشمند و HDR کماکان قابلیت‌هایی مثل تصویربرداری پرتره در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

سنسور با زاویه عریض همان ماژولی است که در دو پرچمدار دیگر پیاده سازی شده و به حذف لرزش به صورت اپتیکال، ثبت گستره رنگ بیشتر و تصاویر لایو کمک می‌کند. با این حال در این گوشی بر خلاف مدل‌های آیفون XS و آیفون XS Max از حسگر 12 مگاپیکسلی تله فوتو خبری نیست و به همین خاطر زوم تنها به صورت دیجیتالی صورت می‌گیرد.

آیفون XR

فقدان سنسور دوم باعث شده نورپردازی پرتره به جای سه حالت به پنج حالت محدود شده و افکت بوکه تنها برای سوژه‌های انسانی در دسترس باشد، به عبارت دیگر در صورتی که سوژه عکسبرداری یک شی باشد امکان ثبت عکس پرتره وجود ندارد. همانطور که می‌دانید در تصاویر بوکه پس زمینه تصویر مات می‌شود و در این گوشی انتخاب سطح مات شدن پس زمینه در اختیار کاربر قرار دارد.

دوربین سلفی آیفون XR از همان ماژول سخت افزاری 7 مگاپیکسلی TrueDepth بهره می‌برد که در مدل‌های آیفون XS و آیفون XS Max پیاده سازی شده است. این دوربین در کنار پشتیبانی از شناسایی کاربر یا FaceID با امکاناتی نظیر حالت پرتره، تشخیص عمق، HDR هوشمند و افکت نورپردازی استیج همراه شده است.

ویژگی‌های iOS 12

از نظر نرم افزاری آیفون XR به صورت پیش فرض همراه با iOS 12 و امکانات جالب توجه آن از راه می‌رسد. یکی از این ویژگی‌ها اسکرین تایم است که به اطلاع کاربر از زمان صرف شده برای کار با گوشی به صورت روزانه کاربرد دارد. الگوریتم جستجوی تصاویر نیز در این نسخه به روز شده اند و از طریق کلمات کلیدی مثل حیوانات یا دریا می‌توان به تصاویر مورد نظر دسترسی پیدا کرد.

آیفون XR

با استفاده از میانبرهای دستیار هوشمند سیری می‌توان مجموعه‌ای از دستورات از پیش تعیین شده را اجرا کرد. برای مثال با گفتن جمله «هی سیری، من خانه هستم»، این دستیار هوشمند تنظیمات خاصی را روی موبایل اعمال خواهد کرد.

از قابلیت‌های مهم دیگر این نسخه از سیستم عامل موبایل اپل می‌توان به کیت واقعیت افزوده ARKit 2، فیس تایم گروهی و نمایش افقی برخی برنامه‌ها اشاره کرد.

جمع‌بندی

آیفون XR را می‌توان موبایلی به حساب آورد که اپل برای کاهش قیمت نهایی ویژگی‌هایی مثل پنل OLED و دوربین دوگانه را به عنوان قارچ و پنیر اضافه از آن حذف کرده است. با این وجود چکش کاری‌های نهایی کوپرتینویی‌ها به تولید محصولی منجر شده که به باور کارشناسان در بازار موبایل‌های میان‌رده کاربران بسیاری را به خود جلب می‌کند.

آیفون XR

ویژگی‌هایی مثل نمایشگر بزرگتر و با کیفیت بیشتر، رنگ‌های درخشان، چیپست قدرتمند و توان پردازش قابل توجه، آیفون XR را از محصولاتی مثل آیفون 8 یا 7 متمایز ساخته است. در نهایت باید گفت که برای خریدارانی که به دنبال خرید آیفون‌های با طراحی مدرن بدون پرداخت هزینه قابل توجه هستند، گزینه‌ای بهتر از آیفون XR در دسترس نخواهد بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان