به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، دکتر محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر در همایش تبیین حقوق بشر اسلامی در فصل چهل سالگی انقلاب اسلامی که شب گذشته به همت جمعی از فعالان فرهنگی و مذهبی استان کرمان برگزار شد، با اشاره به نعمتهای الهی اظهار کرد: در هر شرایطی توجه به نعم الهی ذهن ما را به جهات ساختاری سوق میدهد و در هر جایگاهی که باشیم به سمت خدا سوق پیدا میکنیم. همانند حضرت زینب (س) که با اینکه آن همه مسائل در کربلا کشیدند فرمودند من جز زیبایی چیزی ندیدم؛ لذا در آن شرایط حضرت زینب (س) به نعمتی اشاره کرد که باعث ماندگاری اسلام شده است.
وی افزود: خداوند در قرآن کریم میفرمایند که نعمتها را به صورت فلهای به ما عطا کرده است البته برخی از این نعم پنهان هستند و آن نعمتهایی که پنهان هستند غالبا نعم مهمی هستند.
دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: اولین نعمت الهی نعمت بودن است؛ اما این نعمت پنهان است. یعنی ممکن بود ما اصلا وجود نداشته باشیم. بعد از نعمت بودن نعمت دیگر نعمت انسانیت است یعنی ما میتوانستیم سنگ یا چوب یا حیوان باشیم. اما خدا ما را انسان آفرید و در کنار آن دو نعمت نطق و اراده را به ما عطا کرد.
وی گفت: خدا را شاکریم که صاحب نطق و اراده شدهایم این نعمتها از لحاظ ارزش غیرقابل اندازهگیری هستند. نطق باعث فهمیدن و اراده باعث تصمیمگیری ما است. این دو نعمت باعث میشود که نعمت مهم یعنی نعمت برتر و عالی هدایت به ما داده شود و نهایتا اینکه گل سرسبد هدایتهای خداوند نعمت ولایت است.
لاریجانی اظهار کرد: نماز، روزه، حج، زکات، و ولایت 5 پایه و اساس اسلام است و امام معصوم میفرماید که آن 4 رکن اول کامل نمیشود مگر با ولایت. به طوریکه مرحوم مجلسی میفرماید ولایت ذیل اصول دینی است؛ اما در این روایت 4 کار و فعل اول منوط به ولایت شده است یعنی رکن پنجم هم یک کار است که ما مانند بقیه کارها باید انجام دهیم و آن کار هم ولایت در میدان عمل است.
وی خاطرنشان کرد: این کار یک کاری مهم است که از ولی مشروع حمایت کنیم و از کسی که خلاف آن میگوید تبری بجوییم. ثانیا باید آن را کامل بشناسیم و از آن آگاه باشیم. ثالثا مصداق آن را بیابیم و نهایتا پس از شناخت مصداق نسبت به آن تولی و تبری داشته باشیم.
دبیر ستاد حقوق بشر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مسئله حقوق بشر پرچمی است که غرب به سرکردگی آمریکا و برخی دولتهای اروپایی و با موتور صهیونیستی، علیه اسلام و ایران بلند کرده است. در این خصوص ما باید با علم و آگاهی دشمن خود را بشناسیم و بدانیم که دشمنمان کیست منتها ممکن است سوال شود که آیا این دشمنی با ما واقعی است یا خیر؟ عدهای میگویند، چون ما مرگ بر امریکا سر میدهیم آنها عصبانی میشوند و با ما دشمنی میکنند این قبیل حرفها را هم در مجلس و هم مطبوعات و دیگر تریبونها گهگاهی میشنویم. یعنی دشمن را سطحی و دشمنی آنان را ناشی از تندروی میدانند. باید گفت که اگر واقعا شعارهای ما سبب میشود که علیه ما دشمنی کنند پس نباید این شعارها را بدهیم، اما حقیقت این موضوع نیست بلکه باید حقیقت را با بصیرت کشف کرد.
وی با بیان اینکه دشمنی غرب با اسلام و ایران یک دشمنی ریشهدار است، ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران 40 سال پیش پیروز شد که یک حادثه تاریخی بوده است.
محمدجواد لاریجانی گفت: این حادثه تاریخی دو جریان اجتماعی را به راه انداخت، چون گاهی ممکن است یک اتفاق رخ دهد، اما آثار و تبعاتی نداشته باشد، اما انقلاب ما یک حادثه ابتر نبود بلکه دو رودخانه عظیم از این آتشفشان فعال جریان گرفت. یکی خود جمهوری اسلامی ایران بود که پس از این حادثه تاریخی به وجود آمد یکی هم توجه به اسلام و نهضت بیداری توسط دیگر کشورها که در خارج از مرزها است. به همین دلیل است که جمهوری اسلامی یک شأن امالقرایی پیدا کرده است یعنی یک شکست یاپیروزی آن شکست یا پیروزی اسلام به حساب میآید.
دبیر ستاد حقوق بشر در رابطه با چرایی تمرکز غرب بر این موضوع تصریح کرد: چون توفیق یا شکست ایران توفیق یا شکست اسلام است و موضوع انقلاب اسلامی ما صرفا مربوط به داخل کشور خودمان نیست، بلکه دنیا را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با طرح این سئوال که جمهوری اسلامی از دید دشمنان اکنون به چه جایگاهی رسیده است؟ ادامه داد: برای رسیدن به پاسخ باید حرفهای خود دشمنان را واکاوی و مطالعه کنیم. از دید آنها جمهوری اسلامی ایران غولی است که در مقابل منافع آنها قد علم کرده و اکنون میبینید که جمهوری اسلامی جزو پیشرفتهترین کشورها در علوم و دانش است و از همه مهمتر دارای یک نظام مدنی است.
دبیر ستاد حقوق بشر اظهار کرد: به همین خاطر است که انرژی هستهای ما را هدف قرار داده اند و برجام را مطرح کرده اند متاسفانه در برجام دولتمردان بخوبی عمل نکردند ایران در زمینه انرژی هستهای قدش بلند شده بود، اما الان با برجام به غل و زنجیر کشیده شده است که ان شاالله با تلاش جوانان و دانشمندان این مشکل جبران خواهد شد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: یکی از راههای شناخت یک حکومت سنجش ملاک مشروعیت در سیطره است. مثلا اگر از بنسلمان پرسیدیم که چرا تو حاکم شدی میگوید که، چون پدرم حاکم بوده است و یا قذافی میگوید، چون من زور و قدرت دارم حاکم شدهام، اما در نظام ما ملاک مشروعیت ولایت فقیه و رای مردم است که این یک نوع دموکراسی مدرن به شمار می رود.
وی یادآور شد: راهکار دیگر برای شناخت یک حکومت سنجش کارآمدی نظام حکمرانی است. بر این اساس نظام ما یک نظام دیکتاتوری نیست و مردم نظر خود را و حرفهای خود را به راحتی بیان میکنند. پس به نظر میآید ظهور یک حکومت با این ساختار برای دشمنان سخت است و سعی میکنند با آن مقابله کنند لذا حقوق بشر برای ضربه زدن به این دستاورد مدنی علم شده است.
معاون حقوق بینالملل قوه قضاییه گفت: غربیها از خود سوال میکنند که سرچشمه این موفقیتها چیست که آن را هدف قرار دهند و غرب به این نتیجه رسیده است که سرچشمه این قدرت و پیشرفت اسلام است و اگر بتوانند مردم را از اسلام جدا کنند راه برای حمله و هجمه به نظام و کشور هموارتر میشود پس لازم است که ما نقاط آسیب خود را بشناسیم و آن را اصلاح کنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر افزود: اولین مسئله و ملموسترین و اورژانسیترین مسئله ما در حال حاضر مسئله اقتصاد است. در خصوص این مشکل باید توجه کرد که ما با یک فتنه اقتصادی تمام عیار مواجه هستیم که بر افت کارآمدی شدید در مدیریت کشور سوار شده است.
لاریجانی عنوان کرد: برای مقابله با این فتنه اقتصادی باید به قول امیرالمومین (ع) چشم فتنه را درآورد؛ و برخوردهای قاطعانه قوه قضاییه و نیروهای امنیتی در همین راستا صورت میگیرد. اما مسئله کارآمدی حکومت در همه بخشها یک مسئله دیگر است. امروز هم مسئولان دولتی و غیردولتی باید بدانند که اگر به درستی به وظایف خود عمل نکنند زمینه را برای بازی دشمن فراهم کردهاند؛ لذا این یک محور عمل برای دشمن است.
وی ادامه داد: محور دوم در عمل دشمن مسئله اخلاقیات مردم ما است. امروز دو چیز از زندگی مردم مورد تهاجم قرار گرفته است. یکی حمله به حیای زنان و دیگری حمله به غیرت مردان است. دشمن با دسترسی که به ذهن و افکار مردم دارد و با ابزارهای جدید خود در حال کار بر روی این موضوع است و اکنون این دو محور سیبل تمام تهاجمات است.
محمدجواد لاریجانی یادآور شد: مسئولان ما نباید به اسم مشکلات اقتصادی این تهاجم را رها کنند و از آن غافل شوند. عدهای میگویند که نظام با خوشحالی مردم مخالف است، اما آیا مگر لازمه خوشحالی مردم بیعفتی است؟ طبیعتا با عربدهکشی کسی خوشحال نمیشود بلکه اگر جوانان ما کار داشته باشند آن زمان است که مردم خوشحال خواهند بود.
دبیر ستاد حقوق بشر اظهار کرد: محور سوم تهاجم دشمن علیه ما مربوط به مسئله آگاهی و بصیرت مردم است دشمن در فتنه 88 شکست بزرگی خورد و تحقیر شد. اما چه چیزی باعث شد که آنها ناکام شوند. خودشان در تحلیلهایشان سه دلیل را برای شکستشان عنوان کردهاند اولین دلیل شجاعت رهبری است که قاطعانه ایستادند و مقابله کردند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: دومین عامل بصیرت مردم بود یعنی مردم بلافاصله فهمیدند ریشه توطئه کجاست و در مقابل آن ایستادند. سومین عامل هم اقدامهای خوب و موثر قوه قضاییه و نیروهای امنیتی بود. پس تعجب نکنید که چرا تهاجمات علیه قوه قضاییه و برخی نهادهای انقلابی زیاد شده است. آنها میدانند که با وجود شجاعت و فهم مقام معظم رهبری نمیتوانند کاری کنند. پس سراغ بصیرت مردم میروند و کاری میکنند که مردم حق را از باطل تشخیص ندهند.
وی اظهارکرد: احساس دانستن و اگاهی یکی از کارهایی است که به مردم القا میکند. چون میبینیم که با یک سرچ ساده اطلاعات بسیاری به خورد مردم داده میشود و به مردم احساسِ کاذب دانستن دست میدهد؛ لذا آنها میگویند که باید اطلاعات نادرست به خورد مردم داده شود این در حالی است که اخیرا اکانت هزاران کاربر را در فیسبوک به این علت که اخبار درست یمن را پوشش میدادند، مسدود کردند.
محمدجواد لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طبیعتا حق ملت ایران است که براساس عقلانیت اسلامی زندگی و جامعه مدنی خود را تنظیم کند. البته آنها میگویند که شما حق ندارید براساس اسلام زندگی و جامعه مدنی تشکیل دهید. عدهای میگویند که ما برویم و با امریکا مذاکره کنیم تا این مشکلات تمام شود، اما ما به غربیها میگوییم اگر میخواهید با ما صحبت کنید نباید استاندارد دوگانه داشته باشید.
دبیر ستاد حقوق بشر افزود: مثلا رژیم صهیونیستی هفتاد سال است که در حال جنایت است و با آن کاری ندارید، ولی با ایرانی که چهل سال است بهترین دموکراسی را دارد مشکل دارید ما به آنها میگوییم که شما به اسم حقوق بشر از تروریستها در منطقه حمایت میکنید. همین منافقین دهها هزار نفر از مردم ما را به شهادت رساندند، اما شما همچنان از آنها حمایت میکنید.
وی در پایان گفت: خداوند ان شاالله عزتی را که به کشور ایران داده است از ما نگیرد و علاقه ما را به اسلام روز به روز بیشتر کند.